Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Повече хора с увреждания в община Монтана искат да гласуват у дома

Снимка: Радио ВИДИН

188 жители на община Монтана са заявили желание да гласуват в домовете си на 11 юли. Спрямо предходните избори за народни представители на 4 април те са се увеличили, съобщи кметът Златко Живков. Четири ще са подвижните урни. Почти се запазва броя на желаещите да гласуват по настоящ адрес:


"Исканията за гласуване по настоящ адрес са повече от нормални в този период, в който голяма част от хората живеят извън Монтана, най-вече, които касаят участието им в селата - 23-те села на община Монтана. От друга страна заявленията за подвижните СИК имат тази особеност, че тези хора с ТЕЛК и с увреждания те ще гласуват с хартиени бюлетини. На 4 април 1161 бяха исканията за гласуване по настоящ адрес, сега са 1074. Подвижните през април месец, на предишния вот, бяха 105, сега са 188. Това е на практика двойно увеличение... 15 от селата, в които секциите са с до 300 човека гласуват с хартиени бюлетини. Всички наместничества - 13 плюс двете най-малки Горно Церовене и Вирове те гласуват с хартиени бюлетини. Докато в другите 8 села има машинно гласуване, а в най-големите села - Габровница, Д-р Йосифово, Благово и Смоляновци има по две машини... Ако има проблем с машинния вот, ние се подготвяме навсякъде и с резервен вариант за гласуване с хартиени бюлетини."


47 471 жители на община Монтана ще имат право да гласуват в неделя.

Вижте още

Ясни са новите депутати от Северозапада

Централната избирателна комисия обяви окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите в 46-ото Народно събрание. Партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-ма народни представители, на "Демократична България" - от 34-ма, на ДПС – от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" -..

публикувано на 15.07.21 в 12:14

Днес е ден за размисъл, агитацията е забранена

Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори утре. В деня за размисъл не се допуска предизборна агитация. Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение. Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи. На изборите ще се явят общо 23 партии и коалиции. За първи..

публикувано на 10.07.21 в 07:38

Шест СИК в община Видин за гласуване на хора с увреждания

Със заповед на кмета на Община Видин  Цветан Ценков са определени следните избирателни секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването: 1.Избирателна секция № 050900013, гр. Видин, ул. “Екзарх Йосиф І” № 17, ОУ „Св. Климент Охридски“; 2. Избирателна секция № 050900015, гр. Видин, ул...

публикувано на 09.07.21 в 16:53

Десетки са сигналите за купен вот във Врачанско

Създадени са перфектни условия за провеждане на изборите, а усилията ни са насочени към гарантиране на честния вот, това каза областният управител на Враца Иван Сълов. „Отстрани изглежда лесно, но стана с много усилия. Срещнахме и разбиране, но това, което виждате тук е направено с усилията на областна администрация, а трябваше РИК да го..

публикувано на 09.07.21 в 16:41

Почти 157 000 са избирателите в област Враца

156 819 са избирателите в област Враца, които в неделя имат право на глас при избора на народни представители в VІ Многомандатен избирателен район. 322 са секциите в областта, като в 232 от тях вотът ще е машинен, а в 90 – с хартиени бюлетини, съобщи говорителят на РИК Албена Коцанкова. „Подвижните СИК-ове в областта са 22, те са разкрити на..

публикувано на 09.07.21 в 16:37

В Белоградчик готови за предстоящия вот

Областният управител Огнян Асенов проведе работна среща с кмета на община Белоградчик Борис Николов във връзка с предстоящите избори за народни представители, съобщават от пресслужбата на Областната администрация. На територията на община Белоградчик е създадена необходимата организация за нормалното протичане на изборния ден. Жителите са..

публикувано на 09.07.21 в 14:59

„Галъп“: ИТН с по-голям шанс от ГЕРБ-СДС за победа на изборите

Непредвидимостта в предстоящите избори е основен фактор. Шансове за първото място имат две партии, като малко по-високи са те при "Има такъв народ" – заради тенденциите в последните месеци и седмици. Това сочи проучване на "Галъп интернешънъл болкан" за електоралните нагласи, направено по поръчка на Българското национално радио (БНР) дни преди изборите..

публикувано на 08.07.21 в 15:45