Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 26 юли 2021 година

Снимка: Радио ВИДИН

Откриха официално Десетия фестивал на изкуствата "Дунавски Вълни". Програмата на събитието започва с концерта "Дунавски валс" на Симфониета - Видин, от 19 ч., на сцената на Летния театър в крепостта "Баба Вида".


Регионалната дирекция за национален строителен контрол -Софийска област наложи глоби на изпълнителите на ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград.   


По-малко безработни в Северозападна България през юни, отчетоха от Регионалната служба по заетостта в Монтана, за трите области – Монтана, Видин и Враца. 


Актуализираха бюджета на община Видин за 2021 г., по време на извънредно заседание на Общинския съвет. В дневния ред бяха разгледани 23 точки.


Няма регистрирани нови случаи на заразени с COVID-19 пациенти в трите области на Северозападна България- Видин, Монтана и Враца през последните 24 часа, сочат данните от Националния информационен портал. 57 са общо новите случаи за страната, при направени 8 650 теста.Без възможност за PCR тест в неделя във Видин. Слушател на радио Видин от село Дражинци сигнализира, че никъде във Видин, в неделния ден, не са успели да направят PCR тест за коронавирус на негова племенница, която се е завърнала от чужбина.


Близо 4000 се възползваха от мярката 60/40 в Северозапада през юни. 3750 работещи от Монтана, Видин и Враца получиха средства по мярката 0/40. Финансовите стимули от държавата са изплатени за месец юни, уточняват от Регионалната служба по заетостта в Монтана.


Ремонтират пътя за Вършец през Сумер. Започна текущ ремонт на третокласен път 162 за Вършец. Участъкът е в много лошо състояние, обясни за радио Видин кметът на общината Иван Лазаров.


Приеха Програмата за управление на отпадъците в Ново село. Общинският съвет на Ново село прие Програмата за управление на отпадъците за периода 2021 – 2027 г. Приетият документ е редактиран вариант на отхвърлената през юни Програма, поради липса на конкретика. 


Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица се завърнаха от производствената практика в град Сарагоса, Испания. 15-те ученици от 10. клас имаха 15 работни дни в испанския град – задължителна част от обучението в професионалното училище.


Продължава строителството на новия физкултурен салон в село Ружинци. Официалното откриване на обекта и пускането му в експлоатация трябва да стане в началото на септември, каза за радио Видин кметът на общината Александър Александров.


Публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на две търговски помещения и части от общински имоти, предназначени за разполагане на павилион и маси за консумация ще проведе Община Лом.

Вижте още

Във Видин отбелязаха Световния ден на белия дроб

С кампания за по-чиста околна среда от "Лайънс клуб" във Видин отбелязаха Световния ден на белия дроб, 25 септември. В природо-математическата гимназия в града поставиха сензор за замерване на основните замърсители. Видин е сред градовете в страната с най-високо съдържание на фини прахови частици във въздуха, а това утежнява състоянието на хората с..

публикувано на 25.09.21 в 16:23

Кула отбеляза Независимостта на България с възпоменателно събитие на 24 септември

Живата картина бе пресъздадена от патриотичен клуб "Бдинци" гр. Видин по повод 113 години от Независимостта на България 22 септември 1908 година, по покана на община Кула. Присъстваха ученици от СУ "Васил Левски" - гр. Кула, от различни възрасти. Децата имаха възможност да разгледат автентични военни униформи и снаряжение от онова време,..

публикувано на 25.09.21 в 15:43

Образователни филми за здравните кризи представиха в Монтана

Трите образователни филма са на фондация "Моят век" /MyCentury/. Автори са журналистите Велислав Радев и Джанет Бари . Всеки едни от филмите е от по 6 минути и са изработени в Англия, разказа в Монтана Велислав Радев. "Трите филма са за здравни кризи в миналото в България, как властите в България са действали при здравни кризи в миналото"...

публикувано на 25.09.21 в 15:22

Модерна система контролира въздуха във Врачанско училище

Първата в България система за контрол на качеството на въздуха е инсталирана и работи във Враца. Това стана ясно по време на презентацията й в Средно училище "Васил Кънчов", където тя функционира от седмица. "Модерна е. Изключително прагматична и функционална е. Полезна е за децата и учителите, защото контролира нивата на въглероден диоксид,..

публикувано на 25.09.21 в 15:08

95 са новозаразените с COVID-19 в Северозапада

1 904 са новите случаи на COVID-19, установени у нас през последното денонощие, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 7,84 процента от направените над 24 200 теста. Новите случаи в Северозапада са 95, като във врачанско и монтанско има по 31 новозаразени лица, а в област Видин - 33. 11.19%..

публикувано на 25.09.21 в 15:02

БЧК започна раздаването на храни в Белоградчик

В Белоградчик започна раздаването на хранителни продукти за уязвими граждани.   Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям  хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукта...

публикувано на 24.09.21 в 16:05

НСИ: Преброителите не изискват лични документи

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщават от пресцентъра на  Националния статистически институт.  Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска..

публикувано на 24.09.21 в 15:14