Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По слушателски сигнал

Порой изрови улица в монтанското село Разград

Снимка: Колаж Радио Видин

Проливен дъжд изрови улица и я направи проходима само за тежка верижна техника. Това посочва в писмо до Радио Видин слушателят Асен Владимиров от село Разград, община Вълчедръм. Пороят се изсипал над селото на 18 юли. Дъждовната вода изкопала улица "Дванайсета", която поема част от движението за гробищния парк на селото. Мъжът е сигнализирал кмета на село Разград, пратил е писмо до кмета на Община Вълчедръм и се надява, улицата да бъде възстановена възможно най-скоро:

"Пътят е почти непреодолим, преодолявам го с голям зор, за да се прибера по улицата нагоре...Аз съм заснел, като ми влезе гумата, чак опира дъното на самата кола, като влезе в изровеното от пороя. Направо на магия минавам върху камъни, дупки, мъча се малко да ги заобиколя, прибирам се на магия, дето се казва. От мен нагоре, ако рече някой да дойде... Има трафопост, идват и от Енергото, но техните са високопроходими и ще минат, но който рече да мине с обикновена кола, още по-зле е по-нагоре."

Асен Владимиров досега не е получил отговор на молбата си за възстановяване на улицата:

"От общинския кмет нямам никаква реакция. С нашия кмет се срещнах и той ми каза, че ще отиде при общинския въз основа на писмото, което съм изпратил, за да види какво да се направи." 

Потърсихме кмета на Община Вълчедръм Иван Барзин, който ни каза, че е запознат със случая и вече е предприел мерки. На място са изпратени служители, които са направили оглед, и "улицата ще бъде възстановена, доколкото е възможно". Не успяхме да уточним какво означава това, тъй като кметът на Община Вълчедръм прекъсна връзката с мотива, че при него има граждани, но ние ще продължим да следим развитието на този сюжет от Северозапада.

Вижте още

Сметките в ресторант - в брой или с карта?

Разплащането с банкова карта, особено във време на пандемия, е все по-често срещано. Това не е изненада, след като този метод е по-бърз и по-безопасен от здравна гледна точка, все пак хартиените банкноти са възможен преносител на вируси. Бензиностанциите, по-големите магазини и много други обекти разполагат с ПОС терминали, които дават възможност на..

публикувано на 23.09.21 в 11:58

Над 100 души летяха в първата балонена фиеста над Белоградчик

Балонена фиеста се проведе в небето над Белоградчик. Полети с балон бяха планирани и над Видин, но заради силния вятър тази сутрин бяха отменени. Въпреки неподходящите метеорологични условия в първия и последния ден, първата балонена фиеста в Северозапада премина при голям интерес, обясни организаторът Евтим Стефанов:  "Хубавото..

публикувано на 22.09.21 в 18:05

Цветана Манева става част от "Враца - книжен град"

Голямата българска актриса Цветана Манева ще гостува тази събота, 25 септември, във Враца. Поводът е инициативата литературни срещи "Враца - книжен град”, в рамките на която ще бъде представена книгата "Тя, Цветана Манева" за живота и творческия път на любимата на поколения българи актриса. Това е една лична история през погледа на хората около..

публикувано на 22.09.21 в 16:05

Започва третото издание на "Враца - книжен град"

Литературни срещи под мотото "Враца - книжен град" организира Регионална библиотека "Христо Ботев". Целта на събитието, което събира на едно място автори и читатели, е да насърчи любовта към книгите и четенето, както и да вдъхнови хората от различни поколения да изследват нови идеи и да разширяват хоризонтите си. Мисията на третото издание на..

публикувано на 22.09.21 в 15:05

Видинчани отбелязаха Деня на Независимостта

Днес се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България. В знак на признателност, представители на институции, политици и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Трети пехотен Бдински полк в центъра на Видин. Зам.-кметът Борислава Борисова припомни историческите събития отпреди 113 години и подчерта тяхната важност..

публикувано на 22.09.21 в 12:55

Състоянието на ЕС: какво не успяхме да свършим

По време на годишния дебат за Състоянието на Европейския съюз членовете на ЕП отправиха редица въпроси към председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен относно най-неотложните предизвикателства пред ЕС. Дебатът за състоянието на Европейския съюз Манфред Вебер (ЕНП, Германия) изтъкна социалните и икономическите последици от кризата с COVID-19..

публикувано на 22.09.21 в 10:50

Пътешествие в мистичния свят на древните организират в Белоградчик

Спектакъл- възстановка на древни обреди в светилището на пещера Лепеница ще потопи присъстващите в Мистичния свят на древните в свещената територия на Белоградчишките скали. Събитието ще се проведе за първи път днес. Организатори са Клуб Аргонавти, Академия Орфика с академик Цветан Гайд и Инициативен комитет Белоградчишки скали , каза за Радио..

публикувано на 22.09.21 в 10:10