Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Генади Велков: Извънредната сесия е нормална сесия

Снимка: Радио Видин

Заседанието на Общинския съвет във Видин този понеделник започна с изявление на общинския съветник Цецо Иванов, който каза, че сесията е в нарушения на закона, след което напусна заседанието. На пресконференция днес председателят на Общинския съвет Генади Велков обясни, че заседанието е законно:

"Извънредната сесия си е нормална сесия на Общинския съвет, с тази разлика, че не са проведени комисии. Комисиите са важни, несъмнено,  но пък нашите комисии, за разлика от комисиите на Общинския съвет в София не могат, не приемат точки и те да не влязат в дневния ред, така че нашата организация е малко по-различна. И ще ви зачета част от правилника, това в чл. 71, ал. 3 - при събития, за които се налага спешно свикване на Общинския съвет, председателят насрочва извънредно заседание, на което се обсъждат само събитията по повод, на които се провежда заседанието. Материалите за извънредното заседание могат да бъдат разгледани на самото заседание, т.е. извънредната сесия може да бъде свикана от днес за утре."- каза Генади Велков.

За 6-те години откакто е председател на Общинския съвет във Видин, Генади Велков каза, че е подписал над 1 800 предложения, които са минали и от тях само две са били върнати от областния управител.

По темата със законността на проведеното извънредно заседание днес брифинг бе направен и от председателя на Областната и на Общинската организации на БСП във Видин - Димитър Велков. Припомняме, че по-голямата част от групата на БСП напусна заседанието.

Вижте още

Снимката на 21 септември 2021 година

С флашмоб детска градина "Русалка" Видин отбеляза  Ден без загинали при пътни инциденти.   Инициативата цели намаляване на загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата. В Деня без загинали при пътни инциденти в Детска градина "Мир" в Мездра официално беше открита нова площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата...

публикувано на 21.09.21 в 18:05

Кампания популяризира правата на сезонните работници

Общо 63 търсещи работа в чужбина лица посетиха днес информационната среща, която бе проведена във Видин. Тя е организирана от Агенцията по заетостта и ДБТ - Видин,  за популяризиране правата на сезонните работници- това обясни за Радио Видин Гергана Станкова, младши експерт в дирекцията: "Информационното събитие имаше за цел да повиши..

публикувано на 21.09.21 в 17:48

Нов медицински център във Враца с грамота за принос в борбата срещу COVID

Ваксинираните срещу коронавирус във врачанска област надхвърлиха 50 хиляди души и вече са над 1/3 от общото население на региона, това съобщи директорът на регионалната здравна инспекция д-р Орлин Димитров. Точният брой на поставените ваксини е 50 094, като за 26 861 души имунизацията е приключила и с втора доза. По-рано днес областният..

публикувано на 21.09.21 в 17:35

Разкриват COVID зона за извънболнично лечение във Видин

COVID зона за извънболнично лечение на пациенти с коронавирус ще бъде разкрита до дни във Видин. Тя ще се помещава в медицински център "Омега", обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински.  "Сутринта са подписани договорите за парите и за необходимата апаратура, която центърът ще получи от нашето министерство. В..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Приемат творби за Националната изложба биенале "Тенец"

Започна приемането на творби за участие в поредното издание на Националната изложба биенале "Тенец". Изложбата е посветена на писателя Йордан Радичков,  каза за Радио Видин Любомир Мечков - главен уредник на художествена галерия "Кирил Петров" в Монтана. "Изложбата е биенале, който се провежда на всеки две години. Това е четвърто поредно издание...

публикувано на 21.09.21 в 16:52

РЗИ- Видин с грамота за активност при ваксинационната кампания

Почетни грамоти на Министерството здравеопазването получиха медици, участвали активно във ваксинационната кампания в област Видин. Отличен е екипът на Регионалната здравна инспекция, който е ваксинирал най-много хора. По този повод директорът на дирекция "Надзор на зарзаните болести" д-р Пепа Цветанова каза: "Това е едно признание от М..

публикувано на 21.09.21 в 16:23

В Монтана наградиха медици за справяне с имунизационната кампания

За справяне с имунизационната кампания срещу COVID-19, здравното министерство награди РЗИ и личен лекар от Берковица.  Областният управител на Монтана Валери Димитров връчи грамота, подписана от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, на директора на РЗИ Монтана д-р Елена Борисова .  "Искам да благодаря на д-р Борисова за това,..

публикувано на 21.09.21 в 14:26