Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 4 август 2021 година

Снимка: Радио ВИДИН

Два гранични пункта, през които се допускат пътници в България - Дунав мост 2 и Връшка чука, са обособени на територията на област Видин в изпълнение на последната заповед на министъра на здравеопазването за временни противоепидемични мерки. Това каза за Радио Видин д-р Антон Петров, директор на Дирекция "Обществено здраве" в РЗИ Видин. Карантината за завръщащите се от червена зона е 10 дни, ако не представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа от преминаването в България или документ за поставена втора доза ваксина, като трябва да са минали 14 дни от нейното поставяне.

12 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада. Най-много те са в област Враца - 6 лица, следвана от Видин с 5 лица и само един новозараен в Монтанско. 

Бившият заместник-кмет на Борован, секретар на областната администрация във Враца и началник на местния клон на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Слави Димитров беше назначен за директор на Областната служба по земеделие

Малко над 10 процента са ваксинираните срещу COVID-19 в Област Видин. Наблюдава се спад в имунизациите направени при Общо практикуващите лекари и другите пунктове за имунизиране.

Мъж от област Враца, разпространявал порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни лица е задържан за 72 часа, съобщават от  прокуратурата. 21-годишният мъж принуждавал чрез закани малолетно дете да участва в порнографско представление в реално време, както и в блудствено действие.

През изтеклите два летни месеца звената противопожарната служба във Видин е реагирала на 172 произшествия, от които пожарите без материални загуби (към които се причисляват пожарите в земеделските земи) са 95. Това стана ясно на работна среща днес в Областна администрация Видин.

Обсъдени бяха състоянието на престъпността и охраната на обществения ред на територията на община Кула за второто тримесечие на 2021 година. Основната роля на полицията е предотвратяване , пресичане и разкриване на престъпленията, както и превенция за недопускане на престъпления и нарушаване на обществения ред.

Тази вечер, от 20:30 часа ще бъде извършена първата за месец август имагоцидна обработка срещу комари на територията на град Видин. Дейностите се осъществяват от фирмата изпълнител, с която Община Видин има сключен договор и ще продължат според съгласувания график.

Танцов състав "Веселие" и певческа група "Тополовски напеви" от село Тополовец спечелиха гран при за цялостен принос в съхранението и популяризирането на българското фолклорно изкуство. Наградата е от петото издание на Национален фолклорен събор на народното творчество "Свети Константин 2021".

Общинската администрация в Чипровци кани жителите и гостите на градчето на концерт тази вечер. От 20 часа на централния площад ще има изпълнение на Брюксел Балкански оркестър от Белгия, Групата на мистър Диагонал,Фолк Бенд Лира от България и със специалното участие на Борислав Гълъбов-гъдулка и Диана Василева-вокал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Множество старинни предмети – монети, накити и печати с белези на културно-исторически ценности, както и техника за дълбочинно изследване на земните пластове са иззети при специализирана полицейска операция на служителите на сектор „Културно-исторически ценности", ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. Ценностите са намерени при проверка на частен..

публикувано на 25.04.24 в 12:29

Общинският съвет в Кула ще заседава днес

Общинският съвет в Кула ще заседава днес от 16:00 часа в салона на Община Кула. Дневният ред на съветниците включва 7 точки. Съветниците ще разгледат предложение от д-р Димитър Цанков, председател на Общински съвет - Кула, за предоставяне на имотите – полски пътища, включени в заповеди на Директора на ОД „Земеделие" – Видин за стопанската 2023-2024 г...

публикувано на 25.04.24 в 12:10

Първолаци учиха сред природата в Белоградчик

Служители на Държавно горско стопанство Белоградчик проведоха поредния си урок по Горска педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева. Урокът беше в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата,..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Концерт в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй. Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Хората, които ще бъдат подпомогнати, ще..

публикувано на 25.04.24 в 11:03
Снимката е илюстративна

Задържан е 31-годишен рецидивист, разбил и ограбил 7 коли във Враца

31-годишен мъж от Враца е задържан за поредица кражби от леки автомобили, съобщиха от полицията. Според разследването, в периода от 6 февруари до 23 март задържаният е разбил стъклата на 7 коли и е извършил кражба на пари и вещи от тях. Той е криминално проявен, осъждан за грабеж, кражби и притежание на наркотични вещества. Задържан е в Районното..

публикувано на 25.04.24 в 10:06

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млн. лева

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млв. лева. Училище „Иван Вазов" е единственото в област Монтана, което ще има нов салон. Средствата се отпускат по Националната програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища", финансирана от просветното министерство. 540 ученици се обучават в СУ..

публикувано на 25.04.24 в 09:44

Административният съд в Монтана отмени решение на ОИК - Вълчедръм

Административният съд в Монтана  отмени решението на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм от 6 април, с което е отказано предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на общината Иван Барзин.   Той е уличен от КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) в конфликт на интереси, за..

публикувано на 25.04.24 в 08:35