Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежки център- Враца продължава активната си работа

Снимка: Младежки център- Враца

Това лято традиционната Лятна академия на Младежки център- Враца се проведе по малко по- различен начин. "Доста неща се натрупаха на момичетата и момчетата покрай ковид епидемията и мерките, затова решихме лятото да си го прекарат по различен начин- със забавление и релакс", разказа в предаването миналия четвъртък Галин Снежанов- младежки работник в Центъра. 

Продължават настолните игри на открито, разказа Галин Снежанов:

"Другото нещо, което през лятото с доста време ангажираме младежите и благодарение на наш колега- Никола Живков, са настолните игри, които са доста атрактивни за младежите... Според нас младежите имат нужда от това да се срещат помежду си, особено след месеците, които бяха принудени да не се виждат."

Правят и ремонт на "Плажа" зад Вратцата, където бяха демонтирани чадърите, поставени от Младежкия център, Община Враца и със съдействието на природен парк "Врачански Балкан".

"Бяха изтръгнати два от чадърите. Ние отидохме на място и искахме веднага да поправим щетите... Това е едно място, емблематично за града ни. Това е визитната картичка на нашия град, в местността над Вратцата. Там тревните площи, които откриват и гледка към най- отвесните скали на Балканския полуостров и в близост до реката направихме мястото по- приветливо и атрактивно за хората, които търсят почивка в полите на Врачанския Балкан", допълни Галин Снежанов и призова туристите да изхвърлят отпадъците си в определените за това места.

Друга инициатива, която обединява младите хора, е на Калин Ангелов и е свързана със събирането на пластмасови капачки- с тези материали да се направи българска шевица на пано.

Целия разговор с Галин Снежанов може да чуете в звуковия файл.

Вижте още
Мини проект

Община Видин ще реализира ученически проект "Канатица" за алея в градския парк

Създаване на мини - проект "Канатица" направиха дванайсетокласниците  от паралелката по озеленяване при СУ "Христо Ботев" село Арчар. Проектът представлява макет на  малка площ от Крайдунавски парк в град Видин, която може да бъде  озеленена  и зацветена реално. Мини - проектът се прави  по предложение на преподавателя по озеленяване Иван..

публикувано на 03.12.21 в 14:25
 Георги Ганецовски - археолог и директор на Регионален исторически музей - Враца

Ползотворен сезон за археолозите във Врачанско

С нови открития археолозите от врачанския музей ще запълнят празнини в историческото познание за Северозапада. Археологическите проучвания тази година започнаха в началото на април и завършиха в края на ноември. Спасителни разкопки се проведоха по трасето на пътя Мездра-Ботевград, редовни - в ранно-неолитния обект и обреден център край село Оходен,..

публикувано на 02.12.21 в 16:03

Център за екологично обучение направиха в Ослен Криводол

В село Ослен Криводол, община Мездра, приключи реализацията на проекта "Изграждане на детски център за екологично обучение в с. Ослен Криводол и заздравяване на връзката дете-природа". В селото живеят млади хора и ще могат да се обучават  в центъра , каза кметският наместник Роман Иванов : "Имаме много млади хора, около 25 човека, въпреки..

публикувано на 02.12.21 в 15:57

Познаване и разбиране на ползите от НАТУРА 2000 отчетоха в Чупрене

Изграждане, развитие и поддържане на споделена визия за екологична мрежа НАТУРА 2000 в област Видин чрез планиране, организиране и провеждане на регионална информационна кампания. Това е основната цел на проекта  "Организиране и провеждане на информационна кампания за НАТУРА 2000 зоните на територията на област с административен център Видин"..

публикувано на 02.12.21 в 15:38

До 5 декември се подават на кандидатури за конкурса "Дърво с корен"

Тази година се провежда 12-ото издание на конкурса "Дърво с корен". До момента са получени 10 номинации за дървета от цялата страна, повечето от които са за вековни дървета. Сред тях отново има претендент от Северозапада- вековният чинар в гр. Лом, засаден от първия окръжен началник на града- руският офицер дворянин Павел Дмитриевич Нечаев...

публикувано на 02.12.21 в 15:35

Еколози провеждат обучения в Северозапада

Във Видин беше организирано обучение "Застъпници за природата" от Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ и насочено към активни граждани, които обичат природата и искат да научат как могат да допринасят за живот в чиста и запазена околна среда. Двете организации от години правят кампании в най- различни посоки,..

публикувано на 02.12.21 в 14:50

Предизвикателството "онлайн обучение" за децата със специални потребности

В условия на пандемия системата на образованието се изправи пред огромно предизвикателство- дистанционно обучение със средствата на информационните и комуникационните технологии. С това предизвикателство трябва да се справят и специалистите, които предоставят подкрепа за личностно развитие на децата със специални образователни потребности...

публикувано на 02.12.21 в 14:10
Подкасти от БНР