Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежки център- Враца продължава активната си работа

Снимка: Младежки център- Враца

Това лято традиционната Лятна академия на Младежки център- Враца се проведе по малко по- различен начин. "Доста неща се натрупаха на момичетата и момчетата покрай ковид епидемията и мерките, затова решихме лятото да си го прекарат по различен начин- със забавление и релакс", разказа в предаването миналия четвъртък Галин Снежанов- младежки работник в Центъра. 

Продължават настолните игри на открито, разказа Галин Снежанов:

"Другото нещо, което през лятото с доста време ангажираме младежите и благодарение на наш колега- Никола Живков, са настолните игри, които са доста атрактивни за младежите... Според нас младежите имат нужда от това да се срещат помежду си, особено след месеците, които бяха принудени да не се виждат."

Правят и ремонт на "Плажа" зад Вратцата, където бяха демонтирани чадърите, поставени от Младежкия център, Община Враца и със съдействието на природен парк "Врачански Балкан".

"Бяха изтръгнати два от чадърите. Ние отидохме на място и искахме веднага да поправим щетите... Това е едно място, емблематично за града ни. Това е визитната картичка на нашия град, в местността над Вратцата. Там тревните площи, които откриват и гледка към най- отвесните скали на Балканския полуостров и в близост до реката направихме мястото по- приветливо и атрактивно за хората, които търсят почивка в полите на Врачанския Балкан", допълни Галин Снежанов и призова туристите да изхвърлят отпадъците си в определените за това места.

Друга инициатива, която обединява младите хора, е на Калин Ангелов и е свързана със събирането на пластмасови капачки- с тези материали да се направи българска шевица на пано.

Целия разговор с Галин Снежанов може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..

публикувано на 23.04.24 в 14:13

Пет нови професии за учениците от Врачанско

В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на  територията на област Враца.  1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта.  Регионалното управление на образованието (РУО) - Враца обяви държавен план-прием за 2024/2025 година.  15 са профилираните паралелки, 29 са..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

Видински ученик е най-добрият в България по приложна електроника

 11 -ът Ивайло Георгиев от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин е най-добрият състезател в България по приложна електроника. Той спечели  първото място в индивидуалното класиране  в Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как",  а отборът на  Ивайло и Светослав  Цветков се нарежда  на второ място в страната.  В момента сме..

публикувано на 23.04.24 в 12:00

Изложба показва архитектурното наследство на Видин

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ се открива във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   В експозицията са включени 45 картини, които изобразяват впечатляващи сгради като Синагогата, катедралния храм "Свети Димитър", джамията на Осман Пазвантооглу, Стамбол капия, Баба Вида,  църквите в Димово, в Ново..

публикувано на 23.04.24 в 09:40

В Монтана отбелязваха Европейския ден за борба с наднорменото тегло

Европейският ден за борба с наднорменото тегло бе отбелязан в Монтана. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция и Младежкия дом и е насочена към децата и учениците от града. Лекция, фокусирана върху темата за правилното и здравословно хранене на учениците от 7 до 19-годишна възраст, изнесе Даниела Божинова, която е главен експерт в здравната..

публикувано на 22.04.24 в 17:41

Психолог: Разводът е изпитание основно за децата

В рубриката "Децата на фокус"  ще обсъдим една тема, която за жалост, става все по-актуална в нашето общество. Разводът предизвиква изключително неприятни емоции, особено за децата, които се нуждаят от време и подкрепа, за да се адаптират към новия живот след раздяла.  Всяко решение за развод влияе върху децата, които често реагират..

публикувано на 22.04.24 в 16:00