Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велосипедист пострада при катастрофа във Врачанско

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Видин

Велосипедист е настанен в ортопедичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, съобщиха от пресцентъра на полицията. Той е пострадал при катастрофа снощи в село Горна Кремена. Колоездачът е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснат от лек автомобил, уточняват органите на реда. Пробата за алкохол на водача на лекия автомобил е положителна- 0,79 промила. Образувано  е досъдебно производство.

В късния следобед вчера на кръстовище в Бяла Слатина са катастрофирали лек автомобил и мотопед. 16-годишният водач на мотопеда е неправоспособен. Пробите за алкохол са отрицателни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бивши кметове на Георги Дамяново станаха почетни граждани

В деня на обявяването на независимостта на България, община Георги Дамяново чества своя празник. На тържествена сесия на общинския съвет най-високото отличие, почетен знак, получиха двама бивши кметове. Наградите им връчи настоящият кмет Нина Петкова.  78-годишинят Петър Григоров е бил кмет на Георги Дамяново в периода 1981 – 1991 година. По негово..

публикувано на 22.09.24 в 16:50

Във Видин представиха листата на "ДПС - Ново начало" за предстоящите избори

Цветан Енчев е водач на листата на коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" в 5-ти избирателен район - Видин, за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Кандидатите бяха представени от областния координатор Ваньо Костин . "Втори в листата е моя милост - Ваньо Костин, трети е Светослав Скорчев, четвърти е Калин..

публикувано на 22.09.24 в 14:57

Катастрофа ограничи движението между Студено буче и Д-р Йосифово

Временно движението по пътя Студено буче - Д-р Йосифово е ограничено поради ПТП. Трафикът се пренасочва през Клисурица и Славотин и се регулира от пътна полиция, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

публикувано на 22.09.24 в 14:17

Във Видин отбелязаха Деня на независимостта

Тържеството по случай 116-тата годишнина от обявяването на Деня на независимостта във Видин започна с издигане на Националния флаг на Република България и флага на Община Видин. С лово произнесе зам. кметът на Общината Десислава Тодорова : "Историческият акт на 22 септември ни дава ценен урок от нашите предци, от тяхната смелост, решителност,..

публикувано на 22.09.24 в 12:25

Общинските съветници във Враца ще обсъждат поемането на дългосрочен кредит

Искат разрешението на общинските съветници от Враца за сключването на договор за кредит с "Фонд ФЛАГ" ЕАД, по силата на който да поеме дългосрочен общински дълг за осигуряване на инвестиции по няколко проекта. Докладната по тази тема ще се разисква на сесията на местния парламент на 24 септември.  Желанието на градската управа е да вземе кредит в размер..

публикувано на 22.09.24 в 09:32

Наближава крайният срок за участие в конкурса "Яна Язова"

Остава една седмица до края на срока за участие в Националния литературен конкурс "Яна Язова". Организаторите от библиотеката при Народно читалище "Постоянство 1856” в Лом напомнят, че авторите могат да изплащат своите творби до 30 септември 2024 г. До три разказа или стихотворения в три екземпляра, които не са награждавани в други конкурси, е..

публикувано на 22.09.24 в 09:25

Видин посреща международна археологическа конференция

От 23 до 28 септември София и Видин  ще бъдат  домакин и  на Седмата международна конференция за римските дунавски провинции на тем а "Граничен ландшафт по Дунав- Frontier landscapes along the Danube " . "В понеделник, 23 септември, започва най-голямата международна археологическа конференция в България. Това е седма международна..

публикувано на 22.09.24 в 09:10