Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Любовни лихви" заливат сцената на театъра в Монтана

монтана театър
Снимка: РАДИО ВИДИН


Постановката на Анатолий Крим "Любовни лихви" е едно от двете премиерни заглавия на Драматичния театър в Монтана на старта на 60-ия юбилеен сезон. 

"Доста пиеси съм представял тук, харесвам обстановката. Специално тези четиримата, заради които правим пиесата, са много подходящи. От същия автор правихме "Завещанието на целомъдрения женкар", разказа режисьорът Минчо Събев.

В ролите публиката ще види актьорите Тихомир Иванов, Ивайло Симеонов, Мила Топалова, Микаела Берчева, Милен Минков и детето Мадлен.

"С Тихомир съм работил в "Дон Жуан". Имам му доверие, много е подходящ, той практически е един тъжен и горчиво смешен клоун. С другите трима не съм работил. Мила е много интересна актриса".

Постановката е подходяща за лица над 14 години, подчерта режисьорът Минчо Събев

"Тъй като там има еротичен телефон и такава линия, значи от гимназията нагоре е ок. Но не е за малки деца".

Премиерата на „Любовни лихви“, на голямата сцена на театъра в Монтана, е в четвъртък от 19 часа. 

Художник е Тодор Деков


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Как да помогнем на детето при прехода от детска градина към първи клас

С наближаването на първия учебен ден  неминуемо вълнението е обзело и учениците, и родителите, както и учителите. Със сигурност най-развълнувани са бъдещите първокласници, на които им предстои съвсем скоро за пръв път да прекрачат училищния праг. Началото на училище е един особен етап от развитието на децата, защото те започват да придобиват една..

публикувано на 09.09.24 в 14:44

Седмица на пожарната безопасност започна във Видинско

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Видин се включва в Седмицата на пожарната безопасност с разнообразни прояви. Програмата започна с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг мл. лейт. Огнян Борисов . Човешкият фактор остава решаващ при..

публикувано на 09.09.24 в 14:00

Авария на водопровод нанесе щети в овощна градина в село Покрайна

Повтарящи се аварии на основния водопровод Видин- Сланотрън създават проблем на овощна градина в землището на село Покрайна . Ощетените са решили да съдят ВиК дружеството заради щетите. Това обясни арендонаемателят на градината Стела Стойкова : "Земеделски стопанин съм от 2015 година. Отглеждам 15 декара овощни насаждения... На 03.09. в късния..

публикувано на 09.09.24 в 13:00

"Резиденция Баба" в село Делейна за четвърта година

За поредна година видинското село Делейна се включва в проекта "Резиденция Баба" . Целта на инициативата е чрез култура и иновативни идеи на участниците да бъдат съживени малките населени места.  Село Делейна е домакин на проекта за четвърти път и тази година девет творци гостуват в него. Инна Павлова участва в проекта за трета година...

публикувано на 09.09.24 в 12:27

Красиви песни за красиви хора в „Музикална зона“

  Днес е Международен ден на красотата!  Нека да изострим сетивата си за красивите неща около нас и не ги подминаваме, а отбелязваме всяко едно от тях! И в музиката има толкова много красота. Потребителска класация се е заела да отговори на въпроса "Коя е най-красивата песен, която някога сте слушали?". Не става въпрос за любимата ви песен, нито..

публикувано на 09.09.24 в 09:00

"Неделник" от 8 септември 2024 година

Днес е Малка Богородица . По народно му така се нарича празника, в който православната църква почита Рождението на Дева Мария. Още за посланията на радост и надежда, които носи този значим ден от църковния календар е репортажът на кореспондента на БНР във Враца Ива Антонова. Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го..

публикувано на 08.09.24 в 13:25

Любовта, разкрита чрез Кръста Христов преодолява силата на греха

Днес е Единадесета неделя след Петдесетница - Неделя преди Въздвижение, в която Православната църква отбелязва Рождеството на Пресвета Богородица. "Днес ние слушаме такива думи от Евангелието от Иоана: "Защото Бог не проводи Сина Си на света, за да съди света, за да бъде светът спасен чрез Него". Тези думи ни помагат да разберем..

публикувано на 08.09.24 в 08:00