Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сред първите е и възпитаникът на Йоло Николов- Мирослав Спасов

Мездренски атлети сред призьорите на Софийски маратон

Милица Мирчева e втора в общото класиране на Софийски маратон

3
Снимка: БГНЕС

Милица Мирчева завърши втора в общото класиране на Софийски маратон с резултат от 2:35:03 часа. Времето е с една секунда повече от националния ни рекорд в маратонската дистанция, поставен от Галина Горанова в Хюстън през 1996 година – 2:35:02 ч.


Маратонът в София беше и национален шампионат в дистанцията от 42,195 км. Там първото място спечели състезателката на Йоло Николов Милица Мирчева ("Атлет" – Мездра), след нея завърши балканската ни шампионка по полумаратон от Битоля тази година Маринела Нинева ("Локомотив" – Дряново) с лично постижение 2:44:43 ч. и другата възпитаничка на Йоло Николов – Таня Димитрова ("Атлет" – Мездра) с 2:58:39 ч.


При мъжете отново мездренски лекоатлет е първи на Софийски маратон. 26-годишният възпитаник на Йоло Николов и един от най-добрите ни бегачи Мирослав Спасов надделя над всички българи, като постигна и личен резултат от 2:27:15 часа.

Спасов премина първата половина от трасето за 1:13:57 ч. и в крайна сметка завърши пети в общото класиране и първи от българите.

Тъй като класическата дистанция беше и държавно първенство, талантливият ни бегач от „Атлет – Мездра“ стана национален шампион. Със среброто се окичи Илия Куцаров с 2:35:56 часа, а с бронза – ветеранът Росен Лилов с 2:37:54 ч. – и двамата от „Локомотив – София – Никола Карапетров“. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Турнир по футбол в памет на Семко Горанов ще се проведе в Мездра

Девети Детски футболен турнир Мемориал "Семко Горанов“ в памет на известния треньор, футболист и спортен деятел от близкото минало Семко Горанов (1936-2011 г.) ще се проведе на 14 септември, информират от Община Мездра.  Турнирът е организиран съвместно от Футболен клуб "Локомотив" Мездра и местната Община.  В тазгодишното..

публикувано на 04.09.24 в 15:32

Осем отбора на детски футболен турнир в Берковица

Детски футболен турнир стартира в Берковица. Той се провежда в памет на Иван Младенов и е част от програмата за   празника на Берковица. В надпреварата за деца, родени след 2015 година, Футбол 7, участват 8 отбора, разпределени в две групи. Кметът на Берковица Радослав Найденов приветства участниците: "Победители са всички, защото децата..

публикувано на 04.09.24 в 09:48

Първо място за СК "Кула" от Китен

Със спечелено първо място се завърна от Китен Спортен клуб "Кула ". Членовете на клуба участваха в спортните турнири по плуване, лека атлетика и петанк - трета възраст, заедно със СК "Спартакисти" - Плевен и СК "Мрамор" – село Мрамор, област София. Общият брой на участниците бе 69 на възраст от 55 до 88 години, разпределени във възрастови групи до 70..

публикувано на 04.09.24 в 08:41

Врачански пилот се качи на подиума на състезание в италианската столица

Завърши първият състезателен уикенд от шампионата Predator's Cup на пистата Валелунга до Рим.  Врачанинът Мартин Стоянов успя да постигне подиум в състезание - 1.  Уикендът започна с тренировка в събота сутринта. Стоянов постигна второ време в сесията в своя клас на непознатата за него писта. За съжаление в квалификацията се появи проблем с..

публикувано на 03.09.24 в 09:45

Тодор Янчев вече не е наставник на Ботев (Враца)

Ботев /Враца/ стана вторият елитен клуб, сменил треньора си броени кръгове от новата кампания.  След като ЦСКА се отърва от хърватина Томислав Стипич, същата участ сполетя и Тодор Янчев. Врачани съобщиха официално, че са прекратили сътрудничеството си с треньора по взаимно съгласие.  От клуба благодариха на Тодор Янчев за неговата работа, като му..

публикувано на 03.09.24 в 07:10

Спорен гол помогна на "Монтана" да надделее над "Спортист"

Монтана победи с 1:0 у дома Спортист /Своге/ в среща от 7-ия кръг на Втора лига.  Филип Ежике донесе трите точки.  Интересното е, че нигериецът влезе на почивката и пет минути по-късно се разписа, а шест по-късно бе сменен.  Гостите първи създадоха положение. В 13-та минута Благовест Данчев от границата на наказателното поле би над гредата...

публикувано на 02.09.24 в 14:11

Трима борци от Враца участват на Световното в Испания

Трима състезатели на врачанския клуб по борба „Ботев 93" заминаха за Испания. В град Понтеведра от понеделник /2 септември/ започва световното първенство в двата стила за юноши и девойки. Врачанската борба ще бъде представена в класическия стил от двама състезатели: Христо Валентинов излиза на тепиха при 63-килограмовите, а Димитър Георгиев в кат. до..

публикувано на 02.09.24 в 13:47