Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 85 000 са избирателите в област Видин, според данните на ЦИК

Снимка: Радио ВИДИН

27 партии и коалиции са регистрирали свои листи във Видин за участие в предстоящите парламентарни избори. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Павел Петков:

"Районната комисия снощи приключи с регистрацията на кандидатските листи за изборите за народни представители. Регистрирахме 27 кандидатски листи. От тях има 7 коалиции и 20 партии. Общо регистрираните кандидати са 121. Осем от партиите и коалициите са подали по осем кандидати, което е максималният допустим брой за нашия избирателен район."

85 713 са избирателите в област Видин, според данните в предварителните списъци на Централната избирателна комисия.

"Избирателите, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, и тези, които желаят да гласуват по настоящ адрес, имат срок до 30 октомври да подадат заявление пред съответните общински администрации", отбеляза Павел Петков.

Районната избирателна комисия е заявила три машини за гласуване, които да бъдат използвани за демонстрации и пробно гласуване преди 14 ноември. Заради въведените в област Видин допълни противоепидемични мерки, е под въпрос провеждането на присъствени обучения на членовете на Секционни избирателни комисии (СИК). Предвижда се това да става онлайн, обясни председателят на РИК. До момента в област Видин са образувани 239 СИК.

Вижте още

Община Мездра инвестира над 2 милиона в ремонти

Улици, водопроводи и обществени обекти в община Мездра се ремонтират по проекти за над 2,6 милиона лева. Вече е завършен или предстои да започне ремонтът на 19 улици в 16 населени места, на една многофункционална спортна площадка и на една обществена сграда, които са включени в Инвестиционна програма за 2021 г. За изпълнението им Община Мездра..

публикувано на 27.10.21 в 16:13

В 8 медицински центъра в Северозапада ще правят безплатни бързи антигенни тестове

Ограничени са  количествата на получените във Видин безплатни антигенни тестове. Цената на услугата варира между 5 и 10 лева, каза за Радио Видин директорът на Регионална здравна инспекция Видин,  д-р Венцислав Владински: "По указание от София ние сме дали още в петък такива безплатни тестове за безплатна употреба, но те са в много ограничени..

публикувано на 27.10.21 в 16:02

Изтича срокът за плащане на местни данъци и такси

Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври, съобщиха от община Видин. До тогава физическите и юридическите лица трябва да са заплатили дължимите от тях данък сгради, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци. След 1 ноември върху неплатените задължения за 2021 година започва да тече законова лихва...

публикувано на 27.10.21 в 15:50

Заведенията за хранене във Видин спазват изискването за зелен сертификат

19 обекта в област Видин са проверени дали спазват новите мерки за зелен сертификат за два дни. Няма установени нарушения до момента, каза за Радио Видин д-р Адриян Данков , директор на Областна дирекция по безопасност на храните във Видин: "Вчера са минали 11 обекта - 3 ресторанта, 6 бистра и 2 кафе-аператива, като навсякъде персонала и съответните..

публикувано на 27.10.21 в 15:26

Хайредин и Криводол влязоха в тъмночервената зона

Още две общини във врачанска област – Хайредин и Криводол, влязоха в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19. Според данни на Регионалната здравна инспекция, през последните дни има сериозен ръст на заболелите, което причисли двете общини към Враца, Роман, Мездра и Бяла Слатина по брой инфектирани на сто хиляди души население. В..

публикувано на 27.10.21 в 14:52

Изграждат дублиращо ел. захранване за пристанището във Видин

Учредява се сервитут за право на преминаване на директен електропровод през поземлен имот в с. Антимово, община Видин, реши правителството на днешното си заседание. Правителството учреди възмездно безсрочно ограничено вещно право - сервитут, върху част от имот - публична държавна собственост, в полза на териториално поделение "Пристанище Лом" на..

публикувано на 27.10.21 в 14:42

Държавата прехвърля имоти на общини от Северозапада

Община Роман получава държавни имоти във връзка с укрепване на свлачище, това реши Министерският съвет на днешното си заседание. По решение на правителството на община Роман се прехвърля собствеността върху два имота - частна държавна собственост, намиращи се в местността "Осоето", землище на село Струпец.  Имотите са с обща площ 2492 кв. м. и..

публикувано на 27.10.21 в 14:35