Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Далече ли сме от "предишното нормално"

Все още има българи, които не вярват в COVID-19

Снимка: Радио Видин

Препълнени COVID отделения в болниците, затварящи бизнеси, ограничителни мерки... Въпреки това България продължава да е на едно от последните места по ваксинация в Европа и на едно от първите по смъртност в света. Толкова ли сме недоверчиви към съвременната медицина и мнението на специалистите, че единственото спасение за момента срещу COVID-19 са ваксините? 
Наистина, след въвеждането на изискването за зелен сертификат се засили интересът към ваксините, но като че ли не достатъчно. А мотивите на пожелалите да се ваксинират сега, съвсем не са основно за предпазване от заразата. Все още има и българи, които не вярват, че коронавирус съществува и смятат, че всичко, свързано с него е конспирация. На такъв човек попаднахме в едно ломско село на брега на Дунава  - Долно Линево. Според Борислав ваксините са военна разработка.

"Ами няма такова нещо като коронавирус. Преди 4 години цялата Слънчева система влиза в едно магнитно поле с насоченост. Още 92-а година навлиза, но от 4 години сме в пика, в интензитета. В този случай земното магнитно поле си взаимодейства с това магнитно поле. Земята започва да вибрира и тя има една честотна характеристика от 8 херца, която си е по-принцип била, но сега от 4 години стана 15, 25, 50, сега в момента 94 херца ,94 удара в секунда .Това треперене се отразява на хората като загряване на тялото. Оттам вода в човешкото тяло се изпарява. Кръвта става гъста и се получават така наречените тромбоидни състояния, при което самата кръв не носи достатъчно и качествен кислород .Това е първото нещо, което го обявяват за COVID. Ваксината е военна разработка, тъй като това магнитно поле в близките 1-2 години ще изгори, ако може така да се каже, ще изгори всички видове електроника. Военната разработка е така, че човек, приемайки тази ваксина, става като блутут колонка или като флашка памет. Знае се, но не се казва, че човек има 15 ампера мощност, а волтажа му е от 110 до 160. Ваксинирайки хората по този начин, трябва да се знае, че магнитното поле интензитета ще му нарасне около 200 пъти. Ако вашия телефон е 5 волта, при това интензивно поле ще стане 1000 волта, но той издържа на 5 волта. Изгаря всичко! Човекът е този, който няма да изгори!"

Д-р инж. Александър Желязков живее и работи от 5 години във Виена, Австрия. По професия е строителен инженер. Ваксинирал се е през месец май тази година с ваксината на Пфайзер, без никакви страхове. Споделя, че животът там върви нормално, както през 2019-та година преди пандемията.

"По новините като съм гледал мисля, че върви между 60 и 70 процента на ваксинирани. Иначе сега въвеждат допълнителни ограничения. Тук в работата може само, ако си ваксиниран реално да влезнеш в офиса, иначе трябва да си хоум офис. Това е едното правило от тези дни, като интересното е, че има ограничение, за колко време може да си хоум офис, така че ти удържат от заплатата, ако не си ваксиниран. В ресторантите също е със сертификат. Освен тези ограничения с тази вълна, няма нещо привидно друго. В смисъл- заведенията са пълни, свободно се ходи по кина, театри. Не виждам спрямо 2019-та някаква особена промяна." 

Почти 20 процента от населението на България е със завършен имунизационен цикъл срещу COVID-19 до този момент. В някои европейски страни процентът на тези с поставена бустерна трета доза е по-голям, отколкото процентът на ваксинирани в България, така че време е да се доверим на съвременната медицина. И може би животът ни ще се върне към предишното нормално. 

Повече по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"За" и "против" автоматите за лекарства

Законопроектът на "Възраждане" за лекарствата създаде напрежение сред представителите на Националната аптечна камара и пациентски организации. Той предвижда държавата да финансира откриването на аптеки и автомати за лекарства в областите, общините и населените места, за които е установен недостиг според Националната аптечна карта...

публикувано на 20.09.24 в 18:00

От колекционер към творец: Йоанна и нейните свещи и картички

Днес ви запознавам с Йоанна Йорданова от Видин, чиято страст към колекционирането на картички е на повече от 12 години. Тя се сдобива с интересни екземпляри, когато е на бригада в Щатите. Там хората си ги подаряват не само при радостни поводи, но и при тъжни. Йоанна се връща от Америка с близо 50 картички, като всяка е с различна история. Тя..

публикувано на 20.09.24 в 16:30

Във Видин предстои още една кампания на "Капачки за бъдеще"

Временен пункт на кампанията "Капачки за бъдеще" ще бъде разкрит на 12 октомври във Видин . Част от средствата, събрани от инициативата в страната ще са за болницата в града, каза Дияна Ангелова , която е сред организаторите в областния център.  "Кампанията ще бъде четвърта вече по ред в града - на стандартното място - на ъгъла на училище..

публикувано на 20.09.24 в 16:07

Фолклорна студиа "Северняци" с поредна благотворителна инициатива

Фолклорна студиа  "Северняци"  организира б лаготворителен концерт "Живот за Стойчо"   във Видин . Събитието ще е на 3 октомври, от 18:30 часа в Спортната зала в града, каза ръководителят на формацията Ерик Петров .  "Нашето сдружение "Усмихни се с нас" и Фолклорна студиа "Северняци" решихме да направим този благотворителен концерт в..

публикувано на 20.09.24 в 14:39
Полина Спирова с децата си и Илияна Кръстева

Потомка на Йон Чолака в Брегово възстановява паметта за него

Как се създава родословно дърво, как се събират спомени, снимков материал и информация за основателя на бреговското училище - даскал Йон Чолака , разбираме от разказа на неговата праправнучка Полина Спирова. Тя е богослов, преподавател в Богословския  факултет, която с радост се включва в честванията и търсенето на нови данни и факти за своя..

публикувано на 20.09.24 в 14:00
Заводът на

Липсва официално уведомление за затварянето на завода за кабелни комплекти в Мездра

В Бюрото по труда в Мездра не е постъпила официална информация за затваряне на завода за кабелни комплекти в града. Работодателят е длъжен поне 30 дни предварително да информира институцията за намерението си, в противен случай може да бъде санкциониран от Инспекцията по труда. Това каза директорът на Бюрото по труда Владимир Петков и поясни, че е..

публикувано на 19.09.24 в 15:36

С какво привлича туристи пещера Леденика

На 17 септември се навършиха 63 години от влизането на първата посетителска група в природния феномен "Леденика". През годините пещерата е впечатлила стотици хиляди туристи. Освен с уникални образувания, тя разполага и с място за провеждане на концерти и спектакли. Пещерата е отворена за посещения през цялата година, каза Христо Христов-..

публикувано на 19.09.24 в 15:19