Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови автомобили в автопарка на Община Видин

2
Снимка: Радио Видин

Седем нови автомобила бяха закупени от Община Видин за нуждите на различните общински предприятия.  Te ще заменят част от остарелия автопарк на Общината, което се очаква да  намали чувствително разходите за ремонт, поддръжката, горива и смазочни материали, както и ефективността и качеството на предлаганите социалните услуги. Седемте нови автомобили са на обща стойност 194 736 лв. с ДДС. Те са с фабрични газови уредби, с което ще се осъществят значителни икономии и ще се постигне екологичен ефект. Гаранционният им срок е пет години.


"Автомобилите са закупени от капиталовите разходи от бюджета на Община Видин и разбира се за нуждите на различните общински предприятия. Тези автомобили ще обслужват предприятията и наистина се надяваме да се подобри качеството и бързината на услугите, които предлага Община Видин и съответно да сме по-мобилни, и да можем да реагираме на сигнали, в случая към гражданите и да си вършим работата по-добре. Това е за тази година, надяваме се в близко бъдеще да успеем да се сдобием с допълнителни, което е въпрос на време." - каза заместник кметът Светослав Скорчев.


Според заместник-кметът Борислава Борисова, остарелият и амортизиран автопарк е бил сред неотложните проблеми на общината.


"След разговори с колегите за проблемите и въпросите неотложни, които трябва да решим, стигнахме до един основен проблем-остарял, амортизиран и недостатъчен автопарк, което пречи на доставянето на качествени услуги. Радваме се, че успяхме да осъществим този обновен, нов автопарк, който ще получат общинските структури. В тази връзка искам да кажа, че планувахме и получихме един лек автомобил, с който до всяко място на територията на Община Видин, ще може да стигне медицински специалист и социален специалист, подсигурен от Община Видин, за да могат да предоставят грижи, свързани със здравето и благосъстоянието на хората. За нас е най-важно грижата за хората и тяхното благосъстояние и здравето, още повече в тази пандемична обстановка, в която се намираме." - допълни още Борислава Борисова.


Галерия

Вижте още

Засилват проверките на търговските обекти преди Никулден

От утре, 2 декември, до 6 декември, включително, Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. По..

публикувано на 01.12.21 в 16:17

Община Мездра ще стопанисва „Калето“

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на Община Мездра за срок от 10 години, съобщиха от правителствената пресслужба. Предмет на решението е единична археологическа недвижима културна ценност с..

публикувано на 01.12.21 в 15:55

17 безработни от Белоградчик започват работа по програма за временна заетост

От днес в община Белоградчик започват работа 17 безработни лица, наети по „Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица – Компонент 2”. Връчените трудови договори са на четиричасов работен ден като наетите са ангажирани в аварийни групи за изпълнение на дейности по предотвратяване разпространението на Covid -19 и подготовка..

публикувано на 01.12.21 в 15:46

Нови иновативни кабинети открива Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ Монтана

В деня на своя патронен празник – 7 декември, във Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Монтана се откриват нови, модерни и иновативни кабинети по география и икономика и история и цивилизации, които да са не само място за учене, но и за провокиране на интереса на учениците към общестнените науки. "От 2021-2022 учебна година Второ СУ е иновативно..

публикувано на 01.12.21 в 15:38
Бюджет

Общините в България ще имат бюджет за 2022 година най-рано през март

"За първи път от началота на демокрацията в страната общините в България влизат в новата година без бюджет”, каза кметът на община Монтана Златко Живков след среща на Националното сдружение на общините в Република България. Градоначалникът обясни каква е процедурата за приемането на бюджета. "Над 90% е сигурно, това са декларирали всички, ще започне..

публикувано на 01.12.21 в 15:21

Община Монтана договори по-ниска цена за топлоенергия

Община Монтана ще получава топлоенергия за 201 лева на мегаватчас.  След срещи с доставчика на газ общината е договорила по-ниска цена за топлоенергия.  Това е с 30 лева по-малко от обсъжданата в началото на ноември, поясни кметът Златко Живков, който внесе яснота относно цените на природния газ: "Деветмесечието на настоящата година цената..

публикувано на 01.12.21 в 14:41

Отново километрична опашка на Дунав мост 2

Отново километрични опашки от тирове се образуват на околвърстния път на Видин . Причината според водачите е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на Дунав мост 2 и недостатъчно бързата работа на граничните служители: "Чакам вече два часа, но имам още минимум 8 часа докато премина моста. Много бавно се работи , когато решат,..

публикувано на 01.12.21 в 13:52