Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама ученици от Дунавци са победители в конкурса за най-мило послание към семейството

НЧ"Светлина 1922" град Дунавци
Снимка: личен архив



Двама са победителите, взели участие в конкурса, посветен на Деня на християнското семейство  на тема ”Моето послание към обичаното ми семейство” и двама участници са получили поощрителни награди.

Победителите  са учениците Валентин Ивайлов и Паола Петрова от град Дунавци.

Организатор на конкурса бе  Читалище „Светлина-1922г, град Дунавци.

За посланията, които получава читалището, разказва Роми Гергова, която  е член на настоятелството  на НЧ"Светлина-1922г", тя участва като член на журито, което определи победителите:

"...Идеята беше да се участва в конкурса с текстови писания, в които да опишат посланията към своето семейство, да се кажат топли думи към своето семейство...В журито участвахме две представителки на настоятелството...Постъпиха 4 предложения, двама от участниците не бяха разбрали същността на конкурса, те бяха описали какво е Денят на християнското семейство, но ние оценяваме тяхното желание за участие и получават поощрителни награди...Само деца участваха в конкурса, наши активисти са..Определихме две произведения, в които са описани чувствата им към семействата им и ние ги харесахме и наградите отиват за двете стихотворения - на Паола и на Валко.. Другите двама получават поощрителни награди......"
 

Християнското семейство, автор: Валентин Ивайлов
"Като идеал да го поставиш ти
Една красива рамка за мечти
Една прегръдка с отворени ръце
Любовта е там топлеща моето сърце.
И сякаш няма лошо в този свят
Щом любовта на семейството е един прекрасен опиат
И това е семейството едно
Нито е утопия, нито нещо зло
И бяхме заедно през години, две ...
Почти и век
И сякаш още помисъл за тях стои
Но точно това душата на човек крепи."

Семейното огнище, автор: Паола Петрова

"Семейното огнище - моят взор...
 Семейното огнище - моят пристан...
 Семейното огнище- моят простор...
Семейното огнище - необикновен дар...
 Аз съм част от смисъла на този свят благодарение на вас....!!!
Честит празник !!!"

Повече може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видин ще бъде домакин на Национален мотосъбор

Национален мотосъбор започва утре,16 август, във Видин . Събитието е тридневно, традиционно за мотосредите и тази година се организира за 17-и пореден път. Почитателите на високите скорости ще имат възможността да се докоснат до този начин на живот. Сборен пункт и отправна точка ще бъде панаирният комплекс "Баба Вида", каза за Радио ВИДИН..

публикувано на 15.08.24 в 17:30

Организатор на ТИД: Това е най-голямата регата в света

Общо 102-ма участници в международната регата ТИД пристигнаха във Видин от Ново село - първият лагер в България през Джердап 2. Във Видин останаха два дни, като през втория посетиха културно-исторически обекти. От Видин регата продължи към следваща спирка по река Дунав- град Лом. Тази година ТИД се провежда за 67-и път, но две години в пандемията..

публикувано на 15.08.24 в 16:31
Ловен парк Видин

Ловното сдружение във Видин търси спонсори, за да възстанови Ловния парк

Ловният парк от години не е стопанисван и в момента е в плачевно състояние, каза Румен Николов - ръководител по лова на Ловно-рибарското сдружение във Видин: "Търсим спонсори, за да може нали да изградиме парка така, както го помниме от младите си години. Всеки от нас е ходил там като дете. Имаше мини зоопарк, имаше си катерушки,..

публикувано на 15.08.24 в 16:23

Патриотичен събор ще се проведе край Враца

Патриотичният събор "Войводска вечер" организират за седма поредна година край Враца . Той ще се проведе до моста за село Згориград, в близост до местността Войводин дол, този петък, 16 август, от 17:30 часа. В рамките на събора, който се организира от ВМРО - Враца ще има множество мероприятия за всички възрастови групи и музикална програма с..

публикувано на 15.08.24 в 15:00

На около 40% е изпълнена пътната отсечка от Видин до Макреш

Един от най-важните инфраструктурни проекти за Видинско през последните години - изграждането на пътната отсечка от Видин до Макреш , част от изграждащия се скоростен път до Ботевград ,  е изпълнена на близо 40%. Това стана ясно след запитване на Радио ВИДИН към Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) относно напредъка на строителни дейности на..

публикувано на 15.08.24 в 13:00

В "Музикална зона" на 15 август 2024 слушаме тромпетиста Том Браун

Той е американски джаз инструменталист, изкусен да експонира правдоподобност във всеки музикален стил чрез способността си да общува. Творейки, предлага на аудиторията музикален материал, благодарение на който всеки може да се почувства като у дома си. Успешно съчетава сценичното присъствие с музикалното изкуство, създавайки искрена топла връзка с..

публикувано на 15.08.24 в 09:00

Евридика "възкръсва" в спектакъл в пещера Магурата

Тази събота в пещера Магурата ще се състои интерактивният спектакъл "Възкресението на Евридика" , като той е издържан в жанра Оpera Dei.  Спектакълът е част от Фестивала "Тракийски мистерии 2024" и е постановка на Академия "Орфика", обясни Пламен Иванов , директор на Академията: "Очакваме всички в пещера Магурата, което е едно от..

публикувано на 14.08.24 в 16:32