Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тита, Тито, Лара, Тара, Благо и Боро търсят своите хора

Снимка: Екип на Радио ВИДИН

Историята на захвърлени на пътя новородени кученца е на път да завърши щастливо за пухкавите мъници. Млад мъж ги забелязва в захвърлен найлонов плик по пътя между селата Благово и Боровци, област Монтана. Той ги снима и разпространява снимката в социалните мрежи. Нина Николова пък е тази, която е реагирала не само във Фейсбук - още на следващия ден тя отива до мястото, за да прибере кученца, които по чудо са останали живи, след прекараната студена нощ, завити в найлон. Нина подслонява малките бездомници и не спира до тук, тя ги обезпаразитява и им дава имена: Тита, Тито, Лара, Тара, Благо и Боро, след това започва да им търси стопани.


Нина Николова определя постъпката си, като повече от нормална и казва, че в нея няма милосърдие. Тя смята, че именно това е проблемът на нашето общество, че ценностите ни са сринати до основи и че в такива ситуации, човек трябва помогна без да се замисля:

"Поредната за мен липса на човещина… Опитвам се да помагам с каквото мога, а именно на такива изоставени, страдащи животни, които за втори път ще кажа, няма да спирам да повтарям - те са само и единствено по наша вина на улицата.“


Две от шестте кученца вече са осиновени, а другите четири още чакат своите бъдещи стопани. Ако искате да станете част от тази история, може да позвъните на телефон 0885701677.

Вижте още

Петя Петрова и нейната любов - музиката

Петя Петрова е  от Видин, на 22 години и пее от 11-годишна. Можем да я наречем супер талант, защото свири на китара от около година, може да свири малко и на синтезатор, обича също да рисува, тренира латино танци. Въобще, Петя е всестранно-развита личност. Но музиката за нея е неизбежна част от ежедневието й, тя е нещото което й помага..

публикувано на 28.01.22 в 17:50
Отдел

Запознайте се с "Новата съседка"

Във "Време за книги", с препоръката на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" - Видин, Валентина Вълчева представя романа на Мария Пеева "Новата съседка". Ето и подробностите:  Една нова съседка в затворен и спокоен квартал може да е всичко друго, но не и предпоставка за трагедия, нали? Особено ако е самотна майка на дете с тежки..

публикувано на 28.01.22 в 17:29

Министерството на образованието проверява училището в Рабиша

С всяка изминала година децата в Основно училище "Васил Априлов" в белоградчишкото село Рабиша намаляват. През тази са записани по-малко от 30, а в класните стаи не са всички, признава и директорът Йорданка Еленкова. Министерството на образованието и науката извършва проверка в училището. Резултатите ще бъдат обявени до средата на..

публикувано на 28.01.22 в 15:26

"Хижар" вече е професия

"Хижар" вече е професия в Националната класификация на професиите и длъжностите, но тепърва предстои работа на специалисти от Българския туристически съюз и Националната агенция за професионално образование и обучение по създаване на държавен стандарт за обучение по нея. Тъй като досега не е имало такава професия, хижарите са били назначавани като..

публикувано на 27.01.22 в 17:04

Запазва се видовият състав на зимуващите водолюбиви птици в Северозапада

Eкип от експерти на Регионална инспекция по околната среда и водите - Враца, съвместно с представители на Българско дружество за защита на птиците и Дирекция на природен парк "Врачански балкан", участва в 46-ото преброяване на зимуващите водолюбиви птици у нас. Наблюдението се извърши по поречието на река Искър от село Люти брод, община Мездра до..

публикувано на 27.01.22 в 16:50

В Бели извор искат чиста река

Жители на Бели извор в община Враца имат проблем със замърсяване на водата в река Бела бара, която минава през селото. Проблемът е от години и в търсене на решение стигат до среща с кмета на Общината.  "През селото минава една малка рекичка, в която преди 50-60 години хората са започнали да си заустват високите подпочвени води, лека полека..

публикувано на 27.01.22 в 16:43

Електромобилите- тенденции, предимства и недостатъци

Търсенето на електромобили през последните години нараства. Тези превозни средства освен че са по-икономични, щадят и околната среда. Прибягването ĸъм масово производство на електрически коли съответно доведе и до понижение в цените им. Това са и някои от причините в България електромобилите да навлизат ускорително, коментира за Радио ВИДИН..

публикувано на 27.01.22 в 15:50
Подкасти от БНР