Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над 6000 ученици в област Монтана се върнаха в клас

Снимка: Pixabay

Над 60% от учениците в област Монтана се обучават присъствено. Това прави над 6000 ученици, а броят им ще продължи да се увеличава, тъй като родителите всеки ден дават съгласие за преминаване от онлайн на присъствено обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова.


"Присъственото обучение е възстановено в 54 училища от общо 59 в област Монтана. Учениците се изследват безплатно с щадящи тестове веднъж седмично, а учителите и непедагогическия персонал два пъти седмично. Част от учениците от горния курс на обучение няма да бъдат тествани за COVID-19."


Без тестове са учениците в община Вълчедръм, тъй като заболеваемостта е под 250 на 100 000 души население. Общата заболеваемост за областта е 531 на 100 000, съобщиха от РЗИ Монтана.


Вижте още
Експерти извършват преброяване на птиците.

По-малко водолюбиви птици зимуват в Монтанско

Представител на Природонаучен музей- София към Българската академия на науките и експерти от екоинспекцията в Монтана извършиха 46-ото среднозимно преброяване за територията на инспекцията в  Монтана. Обходени бяха язовирите „Огоста”, „Смирненски“ и „Дреновец“ и поречието на река „Дунав” – от село Връв, общ. Брегово, до село Долно Линево,..

публикувано на 19.01.22 в 14:24
Възпитатели в Мездра отчетоха дейността си за 2021 година.

11 деца са участвали в противообществени прояви за година в Мездренско

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Мездра прие отчета за своята дейност през 2021 г.  През отчетния период са разгледани 9 възпитателни дела за противообществени прояви, извършени от малолетни или непълнолетни лица. Всичките са образувани по преписки на Районна..

публикувано на 19.01.22 в 13:03

Мездра обяви ежегоден конкурс за жените творци

Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните конкурси: „Жената - майка и любима” - за поезия, и „Жените в изкуството” - за произведения на изобразителното изкуство, посветени на Международния ден на жената - 8 март. Право на участие в тях /с до 3 броя произведения/ имат всички авторки от община Мездра, навършили 18 години...

публикувано на 19.01.22 в 11:13

75 литра безакцизен алкохол е иззет от частен дом в Монтана

Вчера, 18 януари, след сигнал за съхранение и разпространение на алкохол, без платен акциз, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция на МВР в Монтана, съвместно с колегите си от Агенция "Митници" са извършили проверка на магазин за хранителни стоки и къща в ж.к. „Парта 1“ в Монтана, собственост..

публикувано на 19.01.22 в 10:59

Специализанти ще се обучават във видинската болница

Видинската болница е акредитирана за обучение на медици. От лятото до месец ноември един малък екип положи много труд, за да направи доклад за акредитация на лечебното заведение, каза директорът д-р Ивета Найденова : "Успяхме да акредитираме 18 специалности за лекари. Това не е новост, защото го е имало и в миналото. Новост е, че успяхме да..

публикувано на 19.01.22 в 10:49

Художникът Венелин Захариев със самостоятелна изложба в Монтана

Художникът Венелин Захариев ще представи изложбата си "Живопис" на 20.01.2022 г. от 17.00 часа във фоайето на Регионална библиотека "Гео Милев" в Монтана. За експозицията разказа Пенка Вацкова , експерт "Връзки с обществеността" към библиотеката: "Започваме изявите през новата 2022 година с изложба на доайена на художниците в Монтана Венелин..

публикувано на 19.01.22 в 10:45

Огнеборци спасиха къща в Дреновец

На 18 януари, след получен сигнал в 17.29 часа, екип на пожарната в Белоградчик е потушил пожар в стая на къща в с. Дреновец. Причината е неправилно ползване на отоплителен уред. Пламъците унищожили домашно имущество, а жилищната сграда била спасена. През вчерашния ден огнеборците реагирали и на два сигнала за пожари без материални щети. Екипите..

публикувано на 19.01.22 в 10:41
Подкасти от БНР