Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Цветкова - създател на домашния уют

7
Снимка: личен архив Милена Цветкова

Милена Цветкова - Мишони е от Видин, но от 13 години се развива в столицата в света на киното и телевизията като стилист. Тя се е грижила за стила на Гала от "На кафе" и "Имаш поща", отговаря за сценичните костюми на мистериозното шоу "Маскираният певец", както и на предаването "Като две капки вода", "Господари на ефира", "Море от любов", "Игра за милиони", "Пълна лудница", "И аз го мога" и др. Участвала е в заснемането на сериали, много музикални видеоклипове и реклами. Днес тя се е захванала с новото си амплоа – Home soul creator или създател на домашния уют. Човек, който се грижи за дома и душата. Милена дава съвети как да разместим мебелите и какво да махнем от къщите си, за да променим енергията на дома ни и да живеем по-добре. За това как започва всичко и от къде се вдъхновява за тази нова професия, разказва самата тя:


“То си е лично мое, не е продиктувано може би от някакви хора от други места по света, но си е лично мое. Нещо, което е съвкупност от много неща, тоест това да си home soul creator или създател на домашния уют, означава, че поемаш една много сериозна отговорност към хората, с които работиш. Това означава, че хората трябва да те допуснат много лично в живота си. Пък аз някак си успявам, т.е. аз карам хората да променят себе си чрез дома си, да стартират от дома си... Нашият дом е едно прекрасно огледало и ми хрумна, то по-скоро се роди в мен, ако накарам хората да поизчистят и поправят, и преподредят някакви неща в дома си, много ясно ще видят къде най-много са се задръстили с вещи, с мебели, на които държат и така ще могат да погледнат към себе си."


Как да подредим къщата, гардероба и мислите си, за да сме в хармония и щастливи? И защо изчистването на съзнанието ни е пряко свързано с мястото, което обитаваме? Милена Цветкова - Мишони знае как да отговори на тези въпроси.


"Когато се поразровиш малко по-дълбоко, когато извадиш от под леглото, от шкафовете неща, тогава вече лъсват такива истини и самия ти можеш да се изнервиш около двайсет пъти, от това, което ти съхраняваш в дома си. Това означава, че ти се чувстваш по този начин ежедневно…", уточнява още Милена, според която разхвърляните вещи са "невидимите дразнители" в дома ни. Ние толкова много свикваме с тях, както и с всяко емоционално състояние, както и с всичките вещи, които сме натъкали в шкафовете си. Когато вещите ни са подредени и когато махнем много излишни неща, ние създаваме спокойствие на зрението и на цялата нервна система. 


Ако имате нужда да преобразите дома си, да се отървете от ненужните вещи, които ви затрупват от години, но някак все не искате и не знаете как да го направите, намерете я. Тя ще ви промени всичко за нула време. Последвайте я във фейсбук на нейната лична страница МиленаЦветкова-Мишони


*Цялото интервю може да чуете в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Патриарх Даниил ще е наместник на Видинската епархия до избора на нов митрополит

До провеждането на избора на Видински митрополит, патриарх Даниил ще е наместник на епархията. Решението е на Синода на Българската православна църква, каза патриарх Даниил при посрещането си във Видин, откъдето започна посещенията си в епархиите в страната: "На заседанието на Светия синод, което беше на 9 юли, Светият синод определи да..

публикувано на 18.07.24 в 20:30

Снимката на 18 юли 2024 година

Българският патриарх  Даниил  е на посещение  във Видин .   В храм "Св. Димитър Солунски" всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. Правителството прехвърли със свое решение на Община Враца собствеността върху имоти - частна държавна собственост за изграждане на индустриален парк. Те се намират в града под..

публикувано на 18.07.24 в 18:20

63 пожара са горели в област Монтана от началото на юли

По над три пожара на ден средно са гасили огнеборци от Монтана от началото на месец юли. Най-често са горели сухи треви. Двама души са пострадали. 63 пожара са ликвидирани от звената на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от началото на юли на територията на област Монтана. 50 от пожарите са без материални щети, като 40 са в..

публикувано на 18.07.24 в 17:20

Дело на видинската прокуратура за трафик на мигранти приключи с наложени наказания

Четирима обвиняеми за трафик на мигранти получиха наказания от съда по дело на Районната прокуратура във Видин. Единият от тях е наказан с  5 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Другите трима получават 9 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за всеки. Освен това всички обвиняеми са с наложени..

публикувано на 18.07.24 в 15:58

Как се оказва първа помощ при ухапване от змия

С повишаване на температурите все по-често се срещат змии , които са и по-агресивни, заради сушата. Тази година случаи на ухапвания от отровни змии е имало в района на Белоградчик при берачи на боровинки, каза д-р Любомир Виденов , завеждащ филиала на Спешната медицинска помощ във Видин. Той поясни, че механизмът на оказване на първа помощ в тези..

публикувано на 18.07.24 в 15:23

Деца в Кула научиха повече за професията на пожарникаря (снимки)

Занятие по пожарна безопасност се проведе днес, 18 юли, в СУ „Васил Левски“ в град Кула . Това е третото събитие на Детската академия за спорт и превенция това лято. В него участваха екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Кула, децата от Детска градина "Звънче" и СУ „Васил Левски“ в града...

публикувано на 18.07.24 в 14:59

Село Моравица ще бъде домакин на национален фолклорен фестивал

В мездренското  село Моравица организаторите от кметството и местното читалище вече са готови да посрещнат гостите на Пети национален фолклорен фестивал „Пей, танцувай и в Моравица лудувай” . Той ще бъде открит в 11.00 часа на 20 юли (събота). Последното участие ще е в 19.30 часа, като ще има две паузи за – общо хоро „Ширто” и надиграване „Абдай”...

публикувано на 18.07.24 в 14:00