Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 5 януари 2022 година

Снимка: Радио ВИДИН

Юристът Любен Иванов е новият областен управител на Видин. Той е сред деветимата, назначени с решение на Министерски съвет от днес. Любен Иванов е от квотата на "Демократична България". Валери Димитров остава областен управител на Монтана. В следващите дни ще стане ясно кой ще е негов заместник. 

300 000 лева от бюджета на Община Белоградчик през настоящата година ще са за болницата в града. 

Община Видин е изпълнила дейности по асфалтирането на улици, заложени в поименния списък за капиталови разходи през миналата година. 

В първите три месеца на 2022 г. изтича валидността на над 154 хиляди безплатни електронни винетки, отпуснати чрез Агенцията за социално подпомагане на хора с намалена работоспособност. 

Рязък скок на случаите на коронавирус в страната. За последното денонощие те са 6252. Във Видин новите случаи са 61, 85 са в Монтана, 136 във Враца. И трите области в Северозапада вече са в червената зона по разпространение на коронавируса.

Рекорд по поставени ваксини е поставен вчера в област Враца.

Село с по-малко от 60 жители успя да събере 8000 лева за ремонт на местния православен храм. Добрият пример е от Пишурка, община Медковец, където по постоянен адрес живеят 58 души.

Стоматолог тръгна на профилактични прегледи по селата, защото на много от възрастните е трудно да стигнат до кабинета. Д-р Олга Папушева има денталната практика във Видин, а също приема пациенти и община Ружинци. 

Кметът д-р Цветан Ценков и общинското ръководство изпратиха подаръци за майката на първото родено във Видин бебе през новата година.

В библиотеките към читалищата в община Кула определиха кои са най-четените книги за изминалата година, а също и най-редовните читатели. 

Изложба - живопис на Георги Паунов - Паунеца бе открита в  експозиционна зала "Кутловица" в Монтана. 

Електронно списание създаде педагогическия екип към Детска градина "Мир" в Мездра. Списанието носи името "Нашето бъдеще".

На 6 януари, когато отбелязваме Богоявление, Видинският митрополит Даниил ще отслужи света Божествена Литургия в катедралния храм "Св. Димитър Солунски". След службата, в 11 часа литийно шествие ще се отправи по Крайдунавския парк до крепостта "Баба Вида". Там ще се проведе и ритуалът по спасяването на кръста.  

В Берковица ще отбележат рождението на Ботев и Йордановден. Ритуал по спасяването на кръста на Богоявление ще се проведе утре в Лом. Тържествено ще бъдат отбелязани Богоявление и Ивановден в Мездра. Богослуженията по повод предстоящите Богоявленски празници ще започнат на 6 януари от 9:00 ч. 

На 6 януари ще бъдат наградени победителите от фотоконкурса "Коледен Видин"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 юли 2024 година

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. 24-часов  режим на водата  въвеждат за пет села в област Монтана. Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до..

публикувано на 19.07.24 в 18:00

Пет села в Монтанско минават на воден режим

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана . Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до кметовете. Три села от община Чипровци и две от община Вълчедръм минават на воден режим. Липсата на дъждове принуди ВиК Монтана да направи предложение до кметовете.  В Чипровци на воден режим минават Равна, Горна Лука и..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Министър отговори за изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито

Изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито бе в дневния ред на парламентарния контрол днес. От трибуната на Народното събрание Вера Александрова, депутат от "Възраждане", попита служебния министър на финансите Людмила Петкова в какви срокове ще бъде финансиран проектът за изграждане на граничния пункт и пътния участък към него, и от..

публикувано на 19.07.24 в 16:52

1 милион лева са получили млади фермери от Видинско

Общо 1 075 690 лева за развитие на стопанството си са получили 24-ма млади фермери от област Видин през втория програмен период, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ). Финансирането е осигурено чрез одобряването на проектите им по подмярка  6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от Програмата за развитие на селските..

публикувано на 19.07.24 в 15:56

Инспектори провериха два сигнала за лоши условия на труд в област Монтана

Инспекцията по труда в Монтана приключи две проверки по сигнал за неблагоприятни условия на работни места. Оплакванията са за високи температури . В Монтана работник подал сигнал, че температурата в малко помещение е висока, има климатик, но не работи. При проверката инспекторите установили, че нередността е отстранена, като е..

публикувано на 19.07.24 в 15:44

ВиК-Берковица е глобена заради замърсена вода в село Бързия

Здравната инспекция в Монтана наложи глоба на ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия . Пробите от централното водоснабдяване показали и наличието на колиформи.  Две от изследваните проби, взети от централното водоснабдяване на селото, от хранителен магазин и от чешма в центъра на населеното място, показали наличието..

публикувано на 19.07.24 в 14:38

Двудневен преход ще се проведе във Врачанския Балкан

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и Природозащитен център „Натура“ организират на 20-21 юли двудневен преход . Маршрутът е  Враца – х. Пършевица - Кобилени стени – с. Очин дол – гр.Враца . Програмата предвижда: Час на тръгване: 8:30 часа; Сборен пункт: Природозащитен център „Натура“; Маршрут: Първи ден: гр. Враца  –..

публикувано на 19.07.24 в 14:00