Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над 94 хиляди лева събраха данъчни от продажби на имущество

Снимка: Радио Видин

Общо 94 350 лв. са постъпили в бюджета след продажби на имущество на длъжници чрез 39 търга, проведени от Националната агенция за приходите (НАП) в Монтана през четвъртото 3-месечие на миналата година. 35 от тях са били с тайно и 4- с явно наддаване. За същия период са издадени 34 постановления за налагане на обезпечителни мерки, от които 22 запора върху движими вещи и моторни превозни средства и 12 възбрани върху недвижими имоти. През последното 3-месечие на 2021 г. са реализирани 168 телефонни контакта и 18 срещи с длъжници, за да се уточни начина на плащане на просрочени задължения. Издадени са 4 разрешения за неотложни плащания във връзка с дейността на търговци, на които е наложен запор върху банковите сметки.

НАП препоръчва всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към приходната администрация, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) в Портала за е-услуги на приходната администрация. Приходната агенция съветва клиентите да погасяват задълженията си, а при вече образувано изпълнително дело да осъществят незабавен контакт с публичен изпълнител. Това е необходимо, защото плащанията по делото трябва да се направят по друга банкова сметка на агенцията. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечение и да коментира с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.

Вижте още

57 катастрофи регистрираха за месец във Врачанско

През декември 2021 г. в област Враца са регистрирани 57 пътно-транспортни произшествия, от които 14 са тежки, съобщиха от МВР-Враца. При катастрофите са убити 2-ма и ранени 21 души. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 4 повече, загиналите са с 1 повече, а ранените са със 7 по-малко. През месеца за..

публикувано на 16.01.22 в 13:56

Покачва се заболеваемостта от COVID-19 във Врачанско

Още 61 жители на Врачанско имат COVID-19, това показват данните на регионалната здравна инспекция за 15 януари. 32-ма от тях са жители на областния град или селата от община Враца, което задържа висок процентът на заболели -  796.59 на 100 000. Средната заболеваемост за областта продължава да се покачва и вече е 673 на сто хиляди, но в същото..

публикувано на 16.01.22 в 10:14

Няма нарушения на трудовата дисциплина във видинската болница

Видинската болницата е оказала пълно съдействие на проверката, извършена от Главна инспекция по труда, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. Проверката беше извършена в края на миналата година по настояване на министъра на здравеопазването Асена Сербезова след протест на уволнени санитари от спешното отделение. "Доклада от..

публикувано на 16.01.22 в 08:33
Свети Ромил Видински Бдински

Почитаме паметта на Свети Ромил Видински

Паметта на Свети Ромил- духовен покровител на Видин почита днес, 16 януари Православната църква. Родно място на преподобни Ромил е бил град Бдин Видин. Майка му била българка, а баща му - грък, обясни отец Илия Симеонов , служител на Видинска епархия: "Когато пораснал родителите му искали да го задомят, но той избягал тайно от тях в столицата Търново...

публикувано на 16.01.22 в 08:20

151 нови случая на COVID-19 в Северозапада

Близо двоен спад на новозаразени с COVID-19 в Северозапада спрямо вчера, отчитат здравните власти. В трите области са регистрирани 151 нови случая. В област Видин са отчетени 55 положителни проби, във Враца 61, докато в Монтана 35 души са новозаразените. 4 389 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа. Положителни са 16,2% от..

публикувано на 16.01.22 в 07:53

Над 10 000 дръвчета раздадоха днес във Видин

10 хиляди и 500 дръвчета раздадоха днес във Видин доброволци. Стотици хора си взеха дръвчета, каза за Радио ВИДИН Никола Рахнев - създадетел на инициативата Гората.бг. "Раздаването на дръвчетата във Видин върви изкючително интензивно, но малко динамично. Хората са с много голям ентузиазъм, който на моменти дори прелива в свръхжелание, но радвам..

публикувано на 15.01.22 в 15:12

Асфалтираха улица "Васил Левски" в Кула

Асфалтирането на улица „Васил Левски“ в град Кула , както и на три пресечки на тази улица по програма „Развитие на селските райони“ премина без наложени финансови корекции в края на 2021 година. „Удовлетворен съм от това, че преди 2 месеца разплатихме улица „Васил Левски“  и отново няма общината нито един лев наложена финансова корекция...

публикувано на 15.01.22 в 12:18
Подкасти от БНР