Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ПМГ Враца премина на онлайн обучение

Снимка: Радио ВИДИН

Природо-математическата гимназия във Враца е в онлайн режим от днес, след като вчера предложението на директора Татяна Василева за спиране на присъственото обучение до регионалното управление по образованието е било прието от началника Лорета Колева. Това е второто училище, което преминава в обучение от разстояние, след като преди около месец заради болен преподавател същото се случи и със селското школо в Ракево, община Криводол.

В началото на седмицата, при поредното тестване на учениците, стана ясно, че под карантина са 40 паралелки, а болните деца са около 23% от водещите се по списък.


На заседанието си вчера пък общинският щаб за борба с грипа и острите във Враца респираторни заболявания препоръча на родителите да не пускат децата си след 20 часа навън, но не обяви вечерен част. Беше решено още и да се засили контрола по спазване на противоепидемичните мерки в обществения транспорт, образователните институции, търговските обекти и заведения.

През изминалото денонощие във Враца и общината са били отчетени 126 положителни теста от общо 233 за областта.

Средната заболеваемост в града под Околчица е 1 628 на 100 000 население, като през последните 2 седмици във Враца и околните села има 1 024 болни от COVID-19 при общ брой за областта 2 130 нови случаи.


Вижте още
Музей

Снимката на 18 май 2022 година

На 18 май отбелязваме  Международния ден на музеите , честван за първи път преди 45 години. Музейните работници отбелязват професионалния си празник. Д нес всички музейни обекти във Видин- крепостта "Баба Вида", музей "Конака", музей "Кръстата казарма", Епиграфския център и художествената галерия "Никола Петров" ще работят с удължено работно време до..

публикувано на 18.05.22 в 18:10

554 безработни от Видинско ще бъдат наети по програма за заетост

554 безработни лица от 103 населени места в област Видин ще бъдат наети по регионалната програма за заетост през тази година. 61 фирми от частния сектор са включени като партньори. Това стана ясно на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Заделените за област Видин средства от държавния бюджет за реализация на регионалната..

публикувано на 18.05.22 в 15:30

Без нарушения на матурата в Монтана

Успешно премина държавният зрелостен изпит по български език и литература в област Монтана. „От подалите 771 заявления, са се явили 638”, съобщи  началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова: "Споменът- скръб и утеха" - върху тази тема по елегията "Аз искам да те помня все така" на Димчо Дебелянов разсъждаваха зрелостниците,..

публикувано на 18.05.22 в 15:22

Сдружение "Приятели, помагайте!" ремонтира жилище на момиче от Видин

Създателят на сдружение "Приятели, помагайте!" албанецът Лео Кадели заедно със съмишленици ремонтира жилището на момиче, отраснало в приемно семейство във Видин. С помощта на дарители е осигурено и обзавеждане. Валя вече е студентка в медицинския университет в Плевен. Семейството на Цветелина, което я е отгледало, продължава да ѝ помага. Опитват..

публикувано на 18.05.22 в 15:18

Близо 500 литра бира задържаха на Дунав мост 2

Митнически служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". В района на ГКПП Дунав мост 2- Видин е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани. Водачите предоставили транспортни документи за превозваната..

публикувано на 18.05.22 в 15:08

16 години затвор за убийство в Громшин

Окръжен съд – Монтана осъди на 16 години „Лишаване от свобода“ ефективно подсъдимия  Н. К. Н. за умишленото убийство на Л. Р. С. от село Громшин, община Бойчиновци. Според документите по делото, на 24 февруари 2021 г. към 16,30 часа след възникнал скандал в центъра на село Громшин между Н. К. Н. на 68 години и неговия чичо- 66-годишния Л...

публикувано на 18.05.22 в 15:02

Над 183 млн. лева са безвъзмездните европейски инвестиции в Област Видин от 2014 година насам

Областният информационен център (ОИЦ) Видин е провел открити приемни във всички общини от областта. От 9 до 16 май на откритите приемни представихме информация относно актуални възможности за финансиране от Европейските програми, обобщи управителят на ОИЦ Видин Мариела Савкова : "Едното направление от възможности беше свързано със земеделски стопани..

публикувано на 18.05.22 в 14:22