Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишена е защитата на АЕЦ "Козлодуй" и газохранилището в Чирен

3
Снимка: Радио Видин

След началото на военния конфликт в Украйна е повишена степента на защита на стратегическите обекти в област Враца. Сред тях са АЕЦ "Козлодуй" и газохранилището в село Чирен. На извънредно заседание на областния съвет за сигурност във Враца стана ясно, че се отделя особено внимание на охраната на АЕЦ "Козлодуй".

"Хубавото е там, че има Районно, което да се занимава изцяло с охраната на АЕЦ "Козлодуй". Допълнително снаражихме колегите с дълго оръжие. Разширихме периметъра страничния на подстъпите и съвместно с колегите от гранична полиция, които пък охраняват речната граница, осигуряваме добра защита на атомната електроцентрала.", каза директора на Областната дирекция на МВР - Цветко Нинов.

Служители на МВР са поели под охрана и другите стратегически обекти във Врачанска област, които са свързани с националната сигурност.                                



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 5 август 2024 година

Над 2000 жители в населени места в област Монтана са на  воден режим . Продължителното засушаване наложи ограничение във водоподаването. Не се изключва в следващите дни и други селища да минат на режим. Спокойна е пожарната ситуация в област Видин, отчетоха на работна среща  във връзка с опасността от възникването на пожари в региона. Това..

публикувано на 05.08.24 в 18:00

Прокуратурата разследва опит за убийство във Вършец

Окръжна прокуратура - Монтана ръководи разследване по дело за опит за умишлено убийство и причиняване на телесни повреди във Вършец с трима пострадали. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на 43-годишен мъж. Той е обвинен, че е нападнал 41-годишна жена в дома ѝ на ул. „Липа“ в града, като ѝ нанесъл прободни рани..

публикувано на 05.08.24 в 16:34

Ремонт ще прекъсне временно тока на села във Видинско

Електрозахранването в селата Бело поле, Белоптичене, Гюргич, Дражинци, Плешивец, Роглец, Ружинци и Черно поле в община Ружинци и село Орешец в община Димово ще бъде прекъснато утре, 6 август, за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч., съобщават от Електрохолд България. Причината е реконструкция на електропровод, захранващ подстанция "Белоградчик", която ще..

публикувано на 05.08.24 в 15:57

Здравната инспекция във Видин прави безплатни тестове за ХИВ

Националната лятна АНТИСПИН кампания започва от днес, 5 август и ще продължи до края на месеца. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин обявява „Седмица на отворените врати“ до 12 август, през която всеки желаещ може да провери своя ХИВ статус анонимно и безплатно в имунизационния кабинет на ет. 3, ст. 41-ва в сградата на институцията...

публикувано на 05.08.24 в 15:39
Областният управител на Видин Ани Арутюнян ръководи работната среща за пожарната обстановка в региона.

Спокойна е пожарната ситуация в областта, отчетоха на среща във Видин

Работна среща във връзка с опасността от възникването на пожари на територията на областта се проведе в областната администрация във Видин . Пожарната ситуация е спокойна в сравнение с обстановката в страната, отчетоха представители на отговорните институции.  Небрежност и безотговорност при боравене с огън най-често са причините за възникналите..

публикувано на 05.08.24 в 15:19

Комисия заседава във Враца заради риска от чума по дребните преживни животни

Няма регистрирани случаи на чума по дребните преживни животни на територията на България към момента, това стана ясно на проведеното извънредно заседание на областната епизоотична комисия във Враца , председателствана от заместник областния управител Йордан Димитров. Поводът за извънредната среща на комисията е издадената заповед на..

публикувано на 05.08.24 в 14:59

Враца казва: "Buongiorno!"

Във Враца подготвят италиански изненади за 24 август, похвалиха се от общинската управа. За първи път в историята на града ще се проведе инициативата "Buongiorno Vratsa" , която ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този..

публикувано на 05.08.24 в 14:00