Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани: Задължително е регионалните пътища да бъдат приоритет за властта

Снимка: Радио Видин


Област Видин е с приоритет по отношение на финансирането на различни инфраструктурни модернизации, които са закъснели с години, обяви вицепремиерът Гроздан Караджов, който избра крайдунавския град за първа визита извън София. 

Редовното присъствие на регионалните пътища в графата на най-рисковите отсечки из страната не изненадва видинчани.

"От лошо, та по-зле, това е положението. Да се оправят пътищата, асфалта. Канавки няма никъде, затова пътища нямаме. Булевардът в града го оправиха, но го развалиха пак. Скоро ще започне ремонт на ремонта, като знам какъв е водният цикъл. В Северозапада положението е ужасно - от Плевен насам е пропаднало до дупка. Пътищата никога няма да ги оправят. Вижте Видин-Раковица - кола не може да се движи, а говорим за граничен път.... Във Видин пътищата са зле. Факт е, че кметът прави нещо, но инфраструктурата трябва да се подобри. Не пътувам често, но където съм бил в региона - по-добре.. Имам надежда в сегашното управление, смятам че има наченки за промяна".

Жители на Видин днес се срещнаха и разговаряха с министъра на регионалното развитие и благоустройството, който продължава обиколката си в региона с инспекция на пътя Видин-Димово-Симеоново-Ботево-Арчар-границата с Монтана и на трасето Арчар-Извор-Димово-Острокапци-Кладоруб и Салаш, по което до месец и половина ще започнат ремонтни дейности.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 20 май 2024 година

Днес се проведе вторият задължителен държавен зрелостен изпит - по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас, или по теория на професията за учениците от професионалните гимназии.  Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 7 юни.  Близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища осигурява служебният кабинет. Двете..

публикувано на 20.05.24 в 18:10

Спокойно е преминала днешната матура във Видин

Спокойно и без нарушения е преминала днешната матура по избираем профилиращ предмет, както и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация в училищата в област Видин. Най-много дванайсетокласници са избрали да се явят на държавен зрелостен изпит по английски език, каза началникът на Регионалното управление по образованието Веселка..

публикувано на 20.05.24 в 16:24

Евтим Милошев във Видин: Туризъм без инфраструктура няма как да се случва

"Дори да направим най-хубавата реклама, да създаваме най-добрия туристически продукт, ако няма свързаност, няма как да докараме туристите." Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев, който днес е на посещение в област Видин. Според него държавата може да помогне на региона най-вече с инфраструктурата. В тази връзка министерството на..

публикувано на 20.05.24 в 16:20

Нови два случая на коклюш установиха във Видинско

Два нови случая на коклюш са регистрани през последната седмица /13-17 май/ във Видинска област. Касае се за 2-годишни деца от Видин и село Косово, които не посещават детски заведения.  Имунизирани са, заболяването протича много леко, обясниха от Регионалната здравна инспекция. Здравните специалисти проследяват контактните и близките на децата...

публикувано на 20.05.24 в 15:18

В Монтана няма сигнали за купуване на гласове

В област Монтана няма постъпили сигнали за купуване на гласове за изборите на 9 юни. Към момента обстановката е спокойна, потвърдиха и от прокуратурата.  Организацията за вота обсъдиха на среща при областния управител представители на полицията, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия. Сформиран е областен щаб.  Поръчани са по 117 000..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра

Краеведи от Враца, Мездра и съставните села на общината взеха участие в XIII майски краеведски четения, които се проведоха в Мездра. Организатор на проявата, която е програмата на 50-ите Празници на културата „Мездра -май“ и на 29-ите Празници на Искърското дефиле, беше Краеведското дружество към НЧ „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра...

публикувано на 20.05.24 в 14:30

Двама се отказаха да бъдат кандидати за депутати от Монтана

Двама кандидати за народни представители от 12-и Многомандатен избирателен район Монтана се отказаха от борбата за 50-ия парламент на страната. Цеко Маринов и Ангел Ангелов са заявили, че желаят да им бъде заличена регистрацията, съобщи говорителят на РИК Монтана Петко Петков.  Районната избирателна комисия в Монтана излезе с решения и заличи..

публикувано на 20.05.24 в 14:24