Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зарибяват язовир Нишор с бял амур

Снимка: Радио ВИДИН

В Кула събират пари за зарибяване на язовир Нишор до село Бойница в област Видин. Инициативата е на новото сдружение Клуб по спортен риболов "Тъндър фиш". Досега доброволци няколко години зарибяват язовир Кула, затова новото сдружение решава да зариби друг водоем. Спират се на Нишор, защото много хора ходят и там на риболовни излети, в язовира има риба, но има и много водорасли.

"В самия водоем има много водорасли, които по някакъв начин трябва да се изчистят. Затова ние решихме да го зарибим с риба бял амур, която ще го почисти по естествен начин", каза Станислав Кръстев- съпредседател на сдружението.

Парите се събират в кутия, поставена в риболовния магазин "Тъндър фиш" в град Кула. Кампанията ще продължи два- три месеца, докато се съберат поне 400 лева. Зарибителният материал ще бъде купен от Монтана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първо издание на "Видинската книга" на д-р Бърни Бончев

Излезе от печат първото издание на "Видинската книга" на д-р Бърни Бончев . Един от най-успешните видински кметове е автор на няколко книги и стотици статии, но "Видинската книга" е смятана за най-важното му произведение. Самият Бърни Бончев отбелязва, че написването ѝ му е възложено през 1938 година от членовете на Дома на изкуствата и печата...

публикувано на 30.08.24 в 15:57

Випуск 1974 в Дреновец ще прекрачи отново училищния праг

50 години след своето завършване, випуск 1974 г. на Средно училище "Никола Й. Вапцаров" в село Дреновец ще прекрачи отново прага на своето училище. Това е първата им среща след последния училищен звънец. За да достигне до повече хора тази среща, с екипа на Радио Видин се свърза Ганка Герасимова , която е един от организаторите. Ето какво ни..

публикувано на 30.08.24 в 15:18

"Ден на книгите за Хари Потър" събра деца във Видин (снимки)

С „Ден на книгите за Хари Потър“ видинската библиотека отбеляза края на инициативата „Лято с библиотеката“. Пред БиблиоПощата се проведоха магически игри и вълшебни занимания. Много хубаво премина лятото с любознателните деца, обясни Адрияна Цветкова , ръководител на Детски отдел при Регионална библиотека ''Михалаки Георгиев'' - Видин :..

публикувано на 30.08.24 в 14:47

Мария Иванова: Без дисциплина няма успех

Тя се казва  Мария Иванова  и е от Враца . Нейната история по думите ѝ е тривиална, за нас обаче е доста интересна, затова днес ще я разкажем и на вас. Мария е сладкар - по професия и по душа. Сладкишите са нейна страст от дълги години, но такава страст, характерна за всяка домакиня, разказва тя. В един прекрасен миг обаче животът я отвежда..

публикувано на 30.08.24 в 14:00

"Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци“ на младата писателка Джеси К. Сутанто

Може би сте чували за прочутата модна дизайнерка Вера Уанг, но едва ли сте чували за собственичката на чайна Вира Уонг в китайския квартал на Лос Анджелис. Нищо, че над вратата на магазинчето ѝ стои табела с претенцията, че това е световноизвестна чайна, а подборката от чайове в нея действително е една от най-добрите. Чайната на Вира..

публикувано на 30.08.24 в 13:00

За събитията на фондация "Подкрепа за реализация" през август

В "Едно" говорим за събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" - гр. Видин през този месец. На 12 август отбелязаха Международния ден на младежта, а преди това - на 7 август празнуваха 17 години от създаването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) за пълнолетни лица с увреждания. Пожелаха си заедно да продължат,..

публикувано на 30.08.24 в 12:47

Есетровите риби в Долен Дунав изчезват

Нов доклад подчертава критичната ситуация, пред която са изправени популациите на есетровите риби на границата между България и Румъния. Анализът документира 395 случая на незаконен улов и търговия с есетрови риби в България, Румъния и Украйна между 2016 г. и 2023 година. Докладът се фокусира  основно върху бракониерството на есетровите риби, каза..

публикувано на 29.08.24 в 16:50