Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана с победа над Спортист

6
Снимка: Любо Андреев

Монтана победи с 1:0 Спортист /Своге/ в мач от 33-ия кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Тони Здравков – Сухия взеха ценни три точки. Успехът донесе влезлият, като резерва Боби Дамянов с гол с глава.


Двата тима изиграха една слабо полувреме, като домакините имаха ситуации, а гостите бяха предпазливи. В 37-та минута след центриране на Мехди Уамри с глава Йордан Йорданов стреля в ръцете на вратаря на Спортист Ивайло Василев. Минути по-късно с глава Михов също прати топката във Василев. На почивката Сухия пусна в игра Боби Дамянов и Фудил Идрисс и играта живна. В 60-та минута след центриране вратаря на гостите Василев взе топката от главата на Боби Дамянов. Пет по-късно Ферадов се откъсна сам срещу Петър Л. Петров, но вратаря на Монтана спаси. В 67-та минута Богомилов за малко да си отбележи автогол като изчисти над гредата. Лиандро Мартинс центрира от ляво, Дамянов се извиси над защитата на Спортист и с глава скъса мрежата зад Василев за 1:0 в78-та минута. Десен по-късно Дамянов можеше да реши всичко, но капитанът на Спортист Борислав Стойчев изби топката от гол линията. В продължението удар на Мехди Уамри срещна напречната греда на вратата на Спортист.


Ето какво сподели след мача наставникът на Спортист /Своге/ Борислав Кьосев:


"Хубав двубой се получи- хубави условия, хубав противник. Съжаляваме, че не можахме да вземем нещо от този мач." 


Старши треньорът на Монтана Тони Здравков похвали футболистите за победата:


"Тя е за всички, които желаят доброто на отбора на Монтана. Честитя им на тях и им пожелавам весели великденски празници на всички!" 


В следващия кръг, на 30 април, Монтана е гост на Марек /Дупница/.


Монтана – Спортист 1:0 /0:0/

1:0 Дамянов /78/

Монтана: Петър Л. Петров, Башлиев, Михов /к/, Буров, Цонков, Йорданов, Мартис, Каменов /46-Идрисс/, Георгиев /46-Дамянов/, Айтов /81-Предев/, Уамри /90+2-Стоянов/

Спортист: Василев, Сандов, Стойчев /к/, Богомилов, Ташев, Славков /68-Тодоров/, Стефанов, Русинов /84-Панчев/, Тазути, Фердов, Янакиев /71-Атанасов/

Жълти картони: Йорданов /Монтана/; Славков, Янакиев /Спортист/

Съдия: Иван Иванов

Помощници: Николай Попниколов, Стоян Стоянов

Стадион "Огоста": 150 зрители




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Млад рефер свири "Локомотив" (София) - "Ботев" (Враца)

Денислав Сталев получи наряд да ръководи мача между  "Локомотив" (София)  и  "Ботев" (Враца) . Срещата от програмата на 6-ия кръг на Първа футболна лига е в петък, 23 август  и ще започне от 19:00 часа на стадиона в столичния квартал " Надежда". На главния съдия ще помагат Светослав Енчев и Иван Копчев, а наряд за четвърти рефер..

публикувано на 22.08.24 в 11:31

Враца е домакин на Международен турнир по делтапланеризъм

Враца отново е домакин на Международен турнир по делтапланеризъм. Градът под Околчица е ветеран в провеждането на такива турнири, като началото им стартира преди 20 години. С течение на времето обаче интересът към тях намалява и за известно време те не се организират, но от 6 години насам традицията се възобновява и от 2019 година отново..

публикувано на 21.08.24 в 17:03

Азербайджанец победи врачанин на световното по борба в Аман

Врачанинът Калоян Иванов не успя да стигне до бронзовия медал на световното първенство по класическа борба за кадети в йорданската столица Аман.  Петият от европейското първенство отстъпи с 0:9 точки от Амрах Амрахов /Азербайджан/, което сложи край на мечтите му за отличие от шампионата на планетата. Сънародникът му Динко Нейков обаче стигна до..

публикувано на 21.08.24 в 09:43

Млади футболни таланти от Враца са трети на турнир в Перник

Футболистите на "Ботев" Враца, родени през 2015 и 2016 година, се включиха успешно в турнира Перник къп. Надпреварата се проведе преди дни в миньорския град. Отборът беше воден от старши-треньора Радослав Георгиев и директора на детско-юношеската школа Ивайло Георгиев. В спортно-техническия щаб попадна и Митко Панов – възпитаникът на врачанската..

публикувано на 21.08.24 в 08:00

"Ботев" (Враца) с първа победа за сезона в Първа лига

Врачанският "Ботев" си припомни вкуса на успехите, след като записа първа шампионатна победа в Първа футболна лига. След 4 поредни загуби тимът на Тодор Янчев победи с 2:0 новака в елита "Септември". Домакините откриха резултата в 35-та мин. от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради игра с ръка на Мартин Христов в наказателното поле. Главният..

публикувано на 20.08.24 в 12:25

Състезание по делтапланеризъм се провежда в Северозапада

През тази седмица - от понеделник до неделя в Северозапада се провежда международното състезание по делтапланеризъм „Околчица оупън“ . Това е и единственото национално състезание за България по този атрактивен и опасен спорт. Надпреварата е традиционна за Враца и се организира за шеста поредна година. Състезанието се провежда от две..

публикувано на 20.08.24 в 09:40

Млад борец от Враца с шанс за бронз от световно първенство

Борец от Враца е на крачка от медал на световното първенство по борба в столицата на Йордания – Аман. Петият от европейското първенство при кадетите тази година Калоян Иванов загуби на старта от иранеца Армин Самсипурхаджи, който е №1 на Азия, с 0:9 точки при 48-килограмовите класици. Но съперникът му стигна финала, като това издърпа врачанина до..

публикувано на 20.08.24 в 09:00