Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проявата е посветена на 50-годишнината от създаването на Математическата гимназия

Във Видин наградиха участниците в "Математически маратон"

4
Снимка: Радио Видин



46 ученици от ППМГ "Екзарх Антим Първи" Видин, участвали в "Математическия маратон", бяха наградени на официално тържество днес. Те получиха грамоти и тениски, с логото на инициативата. 


Проявата е посветена на 50-годишнината от основаването на Математическата гимназия, с идеята да се отбележи по нестандартен начин юбилеят, каза преподавателят по математика и инициатор на маратона Тома Георгиев:

"В началото беше по-голям броят на участниците, от единайсетокласниците започнаха 22-ма, завършиха 15, беше си сериозно натоварването... Целта ни беше да бъде и полезно... Всички са обявени за победители за това, че издържаха докрай на цялото натоварване... Връчваме благодарствени писма на родителите, защото смятаме, че в много голяма степен за успеха на ученика роля има семейството... Логото е дело изцяло и само на учениците..."


 Директорът на гимназията Румяна Петрова поздрави всички участници в математическия маратон за тяхната последователност и любов към математиката:


"С това мероприятие ние даваме официален старт на предстоящото честване на 50-годишния юбилей на математическата гимназия, благодаря Ви, че положихте толкова много усилия..."


12-класниците, изработили логото, получиха първи своите грамоти и тениски. На тържеството присъстваха и родителите на наградените ученици:


"Маратонът доста ми хареса... Разработихме логото няколко човека, направихме доста успешен дизайн... Маратонът беше от полза за мен, задачите бяха разнообразни... Синът ми сам се справяше със задачите, доволна съм от неговото представяне, заслугата е най-вече на Роза Георгиева..."
 


Повече може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Четвъртокласник от Видин е приет в Софийската математическа гимназия

Четвъртокласникът Иван Пенчов Стоянов от видинското училище "Иван Вазов" е приет в Софийската математическа гимназия. Това е видинското дете, което постигна 99% на IQ тест, проведен в края на април 2023 г. във филиал на международната организация Mensa в Пловдив. Резултатът в „Менса България“ поставя Иван сред елитните 2% от населението на..

публикувано на 23.07.24 в 16:00

Фестивалът "Дунавски вълни"- забавления за малки и големи

За 13-та поредна година в град Видин се провежда фестивалът "Дунавски вълни" . Различното тази година е, че за пръв път работилниците и заниманията се провеждат в парк "Владикина бахча" .  Програмата на фестивала е много разнообразна -  има за всекиго по нещо, за малки и големи. Работилничките по дърворезба, рисуване и..

публикувано на 23.07.24 в 15:44

Над 600 килограма от декар е средният добив на пшеница във Видинско

Приключва жътвата на есенници в област Видин. Добивите са прилични, качеството на зърното е добро. Това каза в "Земята, която ни храни" Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите:  "От 650 до 670 кг. от декар са добивите от пшеница в региона, качеството на зърното е много добро. При ечемика добивите са също между 550 и..

публикувано на 23.07.24 в 15:16

Ремонтират общежитието на гимназията по каменообработване в село Кунино

Сериозен ремонт се извършва в Професионална гимназия по каменообработване село Кунино. Ремонтира се ученическото общежитие. Стойността на ремонта е 3 622 000 лв., средствата са отпуснати са от Министерство на културата, а 1 800 000 лв. се вложени в ремонта на учебния корпус, казва директорът  Христо Димитров: "Финансираха ремонта на учебния..

публикувано на 23.07.24 в 14:30

"Думи върху вода" - среща с творчеството на Радослав Гизгинджиев

  Българският писател Радослав Гизгинджиев гостува на Видин във Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". Нарекъл е срещата си с видинските граждани и почитатели на писаното слово  "Думи върху вода". Специално на това събитие авторът ще подбере свои цитати и текстове, свързани с водата. И както винаги - обещава едно незабравимо и специално..

публикувано на 23.07.24 в 11:00

Младоженци от Враца с подкрепа за Фондация "Искам бебе"

Младо семейство от Враца дари 1000 лева в подкрепа на каузата на фондация "Искам бебе" за повече деца в Северозападна България.  Калиопа и Петьо са на 29 години. Тя е от Лом, той - от Враца. Калиопа е учител по музика, а Петьо - репортер и водещ в Телевизия Враца. На сватбеното си тържество в началото на юли поканили 70 гости и ги призовали..

публикувано на 22.07.24 в 16:23

Детски лекари от София ще преглеждат безплатно във Враца

Лекари специалисти по детски болести от София ще извършат безплатни прегледи във Враца. Инициативата е в рамките на програма "Детско здравеопазване" и ще се осъществи по покана на Районната колегия на Българския лекарски съюз във Враца, обясни председателят на организацията д-р Ирена Мазнева.  "Едни от най-добрите специалисти по детски болести ще..

публикувано на 22.07.24 в 15:09