Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пешеходна пътека искат живеещи във видински квартал

Снимка: Радио ВИДИН

Пешеходна пътека в района на спирката на ж.к. "Заводско селище" във Видин предлага да бъде очертана жителка на града. Според Стела Методиева пресичането на натоварения път от спирката на автобус N 1 към квартала и обратно е опасно. Много хора включително деца ежедневно преминават през четирилентовия път, а без пешеходна пътека това е изключително трудно, допълни още тя:
"Спирката на автобус N 1 от страната на бившата цигарена фабрика... През пътя е, там няма пешеходна пътека, аз не зная дали някога е имало. Там е много трудно пресичането, натоварено е движението, непрекъснато минават коли, не всички шофьори за съжаление спазват ограничението. Това е в рамките на града все още и пресичането е мека казано трудно и рисковано. Пресичат деца, виждала съм да спира автобус ученически, трябва децата да пресекат от спирката към квартал Заводско селище почти никой от шофьорите не спира... Ако има някаква пешеходна пътека, която да е обозначена или осветена, да може да се преминава нормално, мисля, че шофьорите малко или много биха се съобразили с нещо такова... Моята молба и моето предложение ако е възможно да бъде направена една такава пешеходна пътека... На ПГ "Асен Златаров" има изградена такава пешеходна пътека откъм спирката до към гимназията, пресича платното. Не мисля, че нещо пречи да бъде изградена и на квартал Заводско селища такава подобна пътека..." 


От Радио ВИДИН потърсихме позицията на Общината дали ще предприемат действия, за да се очертае там такава пешеходна пътека. Ето какво отговориха от местната власт:

"Община Видин е запозната с проблема. Пътният участък е възлов за града и с голяма интензивност на движението. Въпросът е поставян за обсъждане и при наличие на финансови средства ще бъдат предприети съответните мерки за повишаване на пътната безопасност и предотвратяване на инциденти с пешеходци. Не бихме могли да се ангажираме с конкретен срок, но разрешаването на проблема е на дневен ред."

И накрая да припомним, че след сигнал на граждани, Радио ВИДИН наскоро направи репортаж за изтрита или липсваща пътна маркировка в града. Като до сега конкретно решение на този проблем няма.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Иван Аспарухов: Работим за подобряване на жизнената среда и съхраняване на културната идентичност на Мездра

На Гергьовден своя празник отбелязва град Мездра . По този повод кметът Иван Аспарухов каза в "Цветовете на деня", че за ръководството на Мездра е важно да продължи да работи за благоустрояване и подобряване на жизнената среда, но и за съхраняване на културната идентичност на града. "Този мандат започнахме сериозна инвестиционна програма..

публикувано на 06.05.24 в 16:54

Стартира Националната кампания "Зелено четене" - 2024

4 тура, 4 специални събития и 4 томболи в четвъртото издание на Националната кампания "Зелено четене". Тя стартира днес, когато е и един от най-хубавите български празници, Гергьовден и за поредна година обединява български автори, издателства и любители на книгите.  Кампанията обхваща 4 града - това са Враца, Балчик, Габрово и Пещера...

публикувано на 06.05.24 в 09:10

Христос възкръсна!

Днес Христовата църква празнува Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Няма в историята на човечеството събитие, по-велико от възкресението на нашия Спасител Иисус Христос! Велико е, защото е необяснимо и немислимо, защото за нас, хората с нашите технически свръхвъзможности не е възможно да върнем някого към живот след..

публикувано на 05.05.24 в 09:00

Нинко Кирилов: Срещите ми във Видин са с приятели и читатели

На 8 май е премиерата във Видин на седмата книга на писателят Нинко Кирилов . Стихосбирката "Портокал" излезе миналата година и е посрещната много позитивно от критиката. Роденият и израснал във Видин Нинко Кирилов приема с охота определението за книгата като "Вселюбовна поема", наречена така от Антония Апостолова. С Нико Кирилов..

публикувано на 03.05.24 в 17:33

Приказката на "Малката пекарна": Две години по-сладка

Преди близо 2 години  в едно не голямо видинско село отвори врати една никак не голяма пекарна. А зад щандовете, приютили всякакви благоуханни печива, ни посрещна една никак не голяма пекарка. Това е Криси Иванова . Смело момиче, на безсрамно крехка възраст, поело върху плещите си смелите си мечти и големите си очаквания. Днес, почти 2 години,..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Катя Апостолова, учител от Монтанско - за образователната система преди и сега

В "Думата имат старейшините" ви срещаме с Катя Апостолова, която е работила като учител в Монтанско. Тя е преподавала по български език и литература, музика и руски език, завършила е Великотърновския университет, впоследствие и Шуменския университет. Родена е в Провадия, но още през през 1979 година се мести в Монтана, откъдето е нейният съпруг...

публикувано на 02.05.24 в 16:50

Доволни ли са колоездачите от новата велоалея във Видин

С дългоочакваното отваряне на ремонтираното платно на видинския булевард "Панония" колоездачите в града вече могат да ползват нова велоалея. За да бъде защитена от недобросъвестни шофьори, спиращи автомобилите си върху зоната, тя е маркирана със знаци, изградена е дори вертикална преграда с колчета. Подобни места за хората, обичащи да се..

публикувано на 02.05.24 в 15:55