Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мездра посреща рок фест "Заедно срещу войната на пътя 2022"

Снимка: Фейсбук

В събота, 21 май, Мездра ще бъде домакин на седмото издание на фестивала "Заедно Срещу войната на пътя". Идеята на организаторите е на централния площад в железничарския град да се съберат почитателите на високите скорости и тежката музика, и да се обединят в името на една кауза- войната на пътя. Това е война, в която за съжаление всеки е загубил близки и роднини, каза за радио Видин Райна Ангелова от Сдружение Мездра рок, организатор на събитието: 

"Организацията е на ниво, всичко вече е готово и чакаме 21 май. Очакваме много хора, има доста голям интерес За мен това е много важно, като за седмо издание мисля, че вървим в правилната посока. Поради ред обстоятелства миналата година и тази двудневен фестивал го правим еднодневен, но за нас е по- важно да се продължи традицията."

Сред участниците в рок феста тази година са групите Епизод, Glock, Oldenwood, Sur Mata Harry, Fyeld и Sheky band. Формацията Glock е музикален проект на Георги Георгиев /Джудаса/, бас китарист, който е от Вършец:

"Изключително съм щастлив, че ще направим нашето първо участие за тази година. За Мездра сме подготвили и нови песн, надявам се да изненадаме публиката с шоу и с музика. Животът ми така се обърна, че съм си отново в Северозапада и сега ми е по- лесно да работя."

Ивайло Ранов, познат сред рок феновете като Шеки, също ще бъде участник със своята група във фестивала "Заедно Срещу войната на пътя" в Мездра:

"Радвам се за поканата, ще представим авторски неща и познати рок класики ... Наистина трябва да са внимателни всички, които управляват МПС, дали ще е автомобил или мотор, или ТИР. Застрашават се човешки животи, когато не спазваме правилника за движение."- каза Ивайло Ранов.

В съботната вечер Мездра рок фест "Заедно Срещу войната на пътя 2022" ще бъде закрит от столичната банда Fyeld, които през последните години успяха да извоюват своето достойно място на българската метъл сцена.

Вижте още

Групата по китара във Видин представи наученото през годината

Годишен концерт на групата по китара с ръководител Кирил Василев се състоя в Младежкия дом във Видин. Младите хора показаха пред публика какво са научили през учебната година. Виктория харесва атмосферата в групата, възможността да се научиш да свириш, както и да разговаряш на различни житейски теми, а пък Кристиян свири от 4 години и..

публикувано на 05.07.22 в 16:30
хляб

Ще спадне ли цената на хляба

В Държавен вестник е обнародвано решението на Народното събрание ставката на ДДС  на хляба и брашното вече да е 0%. Видинчани са скептични, че тази стъпка ще намали цената му, показва анкета на радио Видин:  "Ние не го почувствахме, как ще го почувстваш като не пада. 1,44 го купих преди промяната и сега е 1,44... Би трябвало да се намали..

публикувано на 05.07.22 в 16:05

Когато твоето хоби е ученето

Кристина Славчева е първенецът на Видинската профилирана природо-математическа гимназия за 2022 година. Тя получи статуетката с крила на птица - наградата на гимназията, диплома и плакет.  Кристина е и ученичката с  най-висок бал на Държавните зрелостни изпити - пълна шестица по история и цивилизации и отличен по български език и литература...

публикувано на 05.07.22 в 15:30

702 са местата за седмокласници в област Видин

Близо 600 са седмокласниците, които ще се конкурират за прием в 18 професионални и 9 профилирани паралелки с общо 702 места. За да участват в първия етап на класирането, кандидат-гимназистите е необходимо да подадат заявления. Два са начините за това, обясни временно изпълняващият длъжността началник на РУО Видин Ангел Донкин: "С наша заповед..

публикувано на 05.07.22 в 14:20

Градският плаж във Видин - ще го бъде ли?!

Тази година горещините дойдоха по-рано и хората вече търсят прохлада край водните басейни. Видин е един от градовете с река, градски плаж и няколко басейна. Видинчани вече активно посещават реката, използват пълноценно плажната ивица и се разхлаждат във водата. За съжаление все още не са поставени душове, няма и чадъри, за спасител пък не можем и да си..

публикувано на 05.07.22 в 13:30

Пещера "Венеца" стана декор на фолклорния събор "Жива вода"

12-тият фолклорен събор  Жива вода  до пещерата  Венеца  край димовското село Гара Орешец събра над 700 участници, занаятчии и изпълнители от самодейни състави от страната и чужбина. За първи път в събора участват  Пламен Иванов  и съпругата му, които са от Монтана.  Пламен е занаятчия към Регионалната занаятчийска камара в Монтана и..

обновено на 04.07.22 в 18:27

От 7 юли изплащат увеличените пенсии

Нови минимални размери на пенсиите за осигурителен стаж и възраст са определени от 1 юли с актуализацията на бюджета. Осъвременяването на пенсиите или тяхното увеличение с 10 %, ще важи обаче само за пенсиите, които са отпуснати до 31 декември 2021 г.  Размерът на пенсиите винаги е вълнувал хората, които ги получават, но може ли  един..

публикувано на 04.07.22 в 18:00