Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 19 май 2022 година

Снимка: Радио Видин

Огнеборци от Видинско премериха сили в състезание по пожароприложен спортВ надпреварата се включиха отборите на служители от видинската пожарна и сборен отбор на служители от Регионалните служби в Белоградчик и Кула. От 31.05 до 03.06.2022 година представителния отбор на РДПБЗН – Видин по пожароприложен спорт ще вземе участие в ежегодния Републикански преглед по пожароприложен спорт, които ще се проведе в град Пловдив.

Равнището на регистрираната безработица в трите области- Монтана, Видин и Враца намалява, като през април безработицата е 9.7%. Понижението спрямо предходния месец е с 0.3 процентни пункта, а на годишна база се наблюдава спад от 1.9 пункта, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Монтана. 

Възобновява се приемането и изплащането на вътрешните парични преводи- обикновени и експресни, съобщават от Български пощи. Списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат парични преводи е публикуван на сайта на дружеството- https://www.bgpost.bg/bg/150. 

Двама кандидати за членове на новия Висш съдебен съвет се срещнаха със съдии в Монтана. Те представиха пред тях вижданията си за работа във ВСС и необходими промени в съдебната система.

Под ръководството на Районна прокуратура- Монтана, Териториално отделение- Берковица, се водят действия по разследване за извършено престъпление- добив на подземни богатства без предоставена концесия или при спряна концесия по законов ред или на основание на сключения договор, с използване на техническо средство или пътно превозно средство.
 

Новите случаи в Северозапада на заразени с COVID-19 са 15, като в Област Видин няма нито един новозаразен, в Монтана са 6, във Враца- 9. 

Милена Иванова е новият директор на екоинспекцията в Монтана. За последно тя е работила, като еколог на община Берковица. Милена Иванова сменя на поста Деница Славкова, която бе освободена преди седмица. 

Решенията, с които Общински съвет Видин повиши местните данъци и такси и промени поименния списък за капиталови разходи на Община Видин, в края на миналата година, бяха отменени от Административния съд. Решенията на съда подлежат на обжалване пред Върховен административен съд в четиринадесетдневен срок от съобщаването на страните.


Научен фестивал "Еко Шампиони" ще се проведе в Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов"- Враца. По време на събитието ученическите отбори от клуб "Еко Шампиони“ към гимназията ще представят своите научни проекти по екологични теми, актуални за Враца и региона.


Търсят се доброволци за акцията "С ръце за село" във видинското село Делейна. Нужна е помощ за освежаване на площада, каза Милица Джанджова от сдружение "Фабрика за идеи", чиято е инициативата. Акцията в Делейна започва от петък- 20 май, ще продължи и през почивните дни.


Скалният феномен "Божия мост" край село Лиляче ще е сцена на Тържествени Пасхални концерт- спектакли "Мост на небесата". 
В рамките на два последователни дни- 20 и 21 май ще се организират множеството прояви за малки и големи.


200 години образователно дело отбелязва училището в МедковецТържеството по повод 200 години образователно дело в училище "Отец Паисий" в Медковец ще се проведе на 24 май "Ден на светите братя Кирил и Методий" , на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”.


По публикацията работи: Пламен Коцев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млада поетеса ще гостува в мездренската библиотека

Продължава "Забавно лято в библиотеката" в мездренската библиотека. Следващото събитие в програмата е среща с младата поетеса, художник и начален учител Рени Митева , която е члена на Съюза на българските писатели и носител на награда за детско творчество.  Децата ще се запознаят с нейните две книги за деца- "Копривени въженца" и "Две весели приказки"..

публикувано на 11.08.24 в 10:15

Електромобил ще извършва социални и административни услуги в Мизия

Община Мизия купи електрически автомобил за нуждите на администрацията, съобщиха от местната управа. Той ще бъде използван за обезпечаване на широк кръг от дейности в сферите на социални услуги, култура, спорт и административни дейности на територията на населените места в общината. Изградена е и зарядна станция, която скоро ще бъде достъпна за..

публикувано на 11.08.24 в 07:30

Председателят на "Шалом" посети културен център "Жул Паскин"

Председателят на организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар  посети  днес   културен център "Жул Паскин" .  Той беше посрещнат от зам. кмета на Видин Борислава Борисова . "За нас е удоволствие да Ви посрещнем в реновираната Синагога, вече Културен център "Жул Паскин“. Искам да изряза благодарността на кмета на..

публикувано на 10.08.24 в 14:35

Област Видин с най-висока безработица в страната за месец юни

През месец юни за едно свободно място у нас са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на агенцията по заетостта.  Видин отново е областта с най-висока безработица - 15 %, а в Монтана тя е 12 на 100.  Три от областите са с регистрирана безработица над 10 %, като една от тях е област Враца с 10,6 %. 

публикувано на 10.08.24 в 13:10

Министър обеща пътни ремонти във Врачанско

Пътни ремонти предстоят във Врачанско – това стана ясно от отговор на служебния министър Виолета Коларова на въпрос на местните депутати Красен Кръстев и Мартин Харизанов. За път II-11 Козлодуй-Гложене-Мизия Оряхово-Остров-разклона за границата с област Плевен, АПИ е провела обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект..

публикувано на 10.08.24 в 12:00

Завърши първият етап от благоустрояването на панаира в Кула

Панаирният комплекс в град Кула, където се провежда традиционно панаира, ще посрещне гостите си с нови пешеходни алеи, пътеки и настилки . Тази година Общинският съвет и Община Кула са осигурили и безплатен достъп за всички търговци. Приключи първият етап от ремонта и реконструкцията на панаира в Кула, каза за Радио Видин Илинка Найденова от..

публикувано на 10.08.24 в 10:00

Празник на малината в Берковица за 32-ри път

Празникът на малината събра в Берковския Балкан туристи от цялата страна. Вече 32 години, през втората седмица на август, се отдава чест на символите на Берковица - природата, планината и малината Празникът на малината се провежда от 1992 годна. В местността Горната Кория, в зоната на хижа "Ком", се събират планинари от цялата страна. „Тази година..

публикувано на 10.08.24 в 09:00