Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Vida Art за втора година във Видин

7
Снимка: Радио ВИДИН

Във Видин беше открит двудневният фестивал Vida Art. Отново Крайдунавският парк се превръща в една вълнуваща фестивална сцена, каза при откриването заместник-кметът Борислава Борисова:

"Вие ще можете да се срещнете с магическо комедийно шоу, театрални постановки, кино под звездите. За най-малките ни зрители сме подготвили арт- работилници и кукленото шоу на нашия съгражданин, моят ученик Теодор Борисов. С него ще открием фестивала."

Теодор Борисов подари на Община Видин една от последните си награди:

"Току-що се връщам от столицата на Тунис и бях удостоен с четири награди. Бях номиниран за седемте марионетисти в Европа от арабския свят. Това е наградата, която искам да подаря на Община Видин."

Фестивалът започна с авторското куклено шоу на марионетиста Теодор Борисов. Вечерта на крепостта "Баба Вида“ Иван Динев - Устата и Юрий Захариев ще представят своята нашумяла Magic stand-up comedy. След шоуто киноманите ще могат да се насладят на българския кино хит "Завръщане 2“, като режисьорът Ники Илиев, който е част от продукцията, ще е специален гост на прожекцията под звездите.

Галерия

Вижте още

Такса битови отпадъци във Видин е незаконосъобразна, реши съдът

Административният съд във Видин отмени като незаконосъобразно Решението на Общински съвет Видин, с което бе одобрена План-сметката за 2022 г. и определен размера на такса битови отпадъци /ТБО/. Според мотивите на съдийския състав Решение №1 , взето с протокол № 1/07.01.2022г., е прието в нарушение на административно-производствените правила,..

публикувано на 06.07.22 в 15:18

Кола блъсна на заден ход мъж във Видин

Видинчанин е с фрактура на ръката, след като е бил блъснат от автомобил, съобщават от местната полиция. Инцидентът е станал малко преди 17:30 часа на 5 юли. 44- годишен водач от Видин излизайки на заден ход от паркинг, пред жилищен блок  в ж.к. "Гео Милев", удря  електрическо превозно средство, управлявано от  39-годишен мъж. Пробите за алкохол и..

публикувано на 06.07.22 в 13:06

Момчета откраднаха лек автомобил в Якимово

Три непълнолетни момчета откраднаха лек автомобил във врачанското село Якимово, съобщават от полицията във Враца. Сигналът за изчезналото превозно средство е подаден вчера сутринта от собственика му, 62-годишен местен жител, който малко по-късно е открил автомобила си на друга улица в селото. Младежите, на 15 и 12 години, са установени от служители..

публикувано на 06.07.22 в 12:20

4 години затвор за причинена смърт на 8- годишно дете от Мездра

На 4 години затвор  е осъден  Димитър Йотов за причиняването на смърт по непредпазливост на внука на бившия депутат и прокурор на Оряхово Тома Томов .  Тричленен съдебен състав на  Врачанския окръжен съд,  с председател Петя Вълчева и докладчик Ана Симеонова гледа повторно казуса, след като той беше върнат от Апелативния съд в София с..

публикувано на 06.07.22 в 10:55

Чадърите край хижа "Леденика" са незаконни

Областният управител на Враца Стефан Красимиров прекрати договора с наемателя на хижа "Леденика" във Врачанския балкан Николай Коцев , съобщиха от общинската администрация. Действието е следствие на извършени проверки, по  заповед на областния управител,  на място  през април и юни на сграда за търговия и бетонова площадка, отдадени под наем на..

публикувано на 06.07.22 в 10:50

Допълнително споразумение за услугата "Топъл обяд" подписа Община Бойница

Община Бойница започна изпълнението на Проект "3-1-Топъл обяд в условията на COVID-19 в община Бойница“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.  Общината  подписа Допълнително споразумение за изменение на договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по операция BG05FMOP001-5.001 "3.1 - Топъл обяд..

публикувано на 06.07.22 в 08:40

Екоминистерството разглежда проектите за минералната вода във Видинско

Проектите за разработване на минералните извори във Видин, Градец и Сланотрън се разглеждат и чакат одобрение от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). "В момента те са в МОСВ и чакат разрешения за сондиране. Тежката работа предстои. След получаване на това разрешение за сондаж, благодарение на количествено-стойностните сметки трябва да..

публикувано на 06.07.22 в 08:28