Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Басейнът в Ново село отново приема посетители

Снимка: Светла Бондова

Басейнът във видинското Ново село е отворен отново, след като няколко години бе затворен заради трудното му поддържане от Общинската администрация. С Решение на Общинския съвет басейнът и пространството около него са отдадени под наем за летния сезон и така съоръжението ще може да бъде използвано. С откриването му са осигурени три нови работни места, включително и спасител.  


Басейнът ще работи от 9:00 до 19:00 часа всеки ден. Той разполага със съблекалня, шезлонги и чадъри. Осигурени са и 2 паркоместа, както и подстъп към него за инвалиди.

Вижте още

400 килограма капачки събраха в Кула за 6 месеца

Няколко месеца след като монтираха метално сърце в град Кула, което бе закупено със средства от еднократната помощ на новородения син Цветан на семейство Цанкови се събраха стотици килограми капачки за кампанията  "Капачки за бъдеще" .  "Синът ми стана вече почти на 11 месеца и вече се опитва сам да ходи, а що се отнася до..

публикувано на 13.08.22 в 14:59

Ръководството на БСП: Димитър Велков и сие работеха за лична изгода и против интересите на партията

Димитър Велков, който вчера обяви, че напуска БСП и ръководните постове на партията във Видин, както и останалите 8 членове на левицата, които сториха същото, търсиха лична изгода и работиха срещу социалистическата партия. Това обяви на пресконференция днес проф. Радослав Гайдарски , член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и отговорник за..

публикувано на 13.08.22 в 13:47

Завърна се "Празник на гората и Стакевския балкан" в белоградчишкото село Стакевци

"Празник на гората и Стакевския балкан" се завърна в белоградчишкото село Стакевци, след двугодишна пауза. Началото на събора бе в 10 часа, а официалното откриване от 11:30 ч. с празничен водосвет, отслужен от отец Рафаил, каза за Радио Видин Никол Такова , един от организаторите: "Празник на гората и Стакевския балкан" се провежда от много,..

публикувано на 13.08.22 в 12:00

Областният управител на Враца върна решение на Общинския съвет - Борован

Областният управител на Враца  Георги Митов върна със своя заповед за ново обсъждане приетото от Общинския съвет – Борован решение, като незаконосъобразно, съобщиха от администрацията на губернатора. Без да изложи мотиви, местният парламент на община Борован e постановил решение, с което е отхвърлил предложението да бъде предоставен имот –..

публикувано на 13.08.22 в 10:00

Откриват новият ловен сезон

Днес се открива новия ловен сезон у нас. По данни на Съюза на ловците и риболовците в България, 160 хиляди души в България имат право на лов, като 130 хиляди от тях заверяват ловните си билети всяка година. По традиция ловът в България стартира втората събота на месец август,  каза за Радио Видин, Боян Минков председател на ловно-рибарско сдружение..

публикувано на 13.08.22 в 10:15

Младо семейство от Козлодуй дарява пари от сватбата си за семейство с репродуктивни проблеми

Семейство от Козлодуй дарява 900 лева, които на събра на сватбата си за двойка с репродуктивни проблеми от Северозапада. Магдалена и Петър Трендафилови помолили гостите на тържеството си вместо да носят букети да предоставят за благотворителната кауза дарят  парите, които биха изхарчили за тях. Средствата  са са предоставени на фондация "Искам..

публикувано на 13.08.22 в 09:00
състав към НЧ

Започна празникът "С добро за Лиляче" във врачанското село Лиляче

Празникът  "С добро за Лиляче“   започва   от днес във врачанското село Лиляче.  Програмата на празника е  богата и  разнообразна, каза за Радио Видин Вероника Ценова , кмет на село Лиляче: "Ще има курбан за здраве на селото и за всички селяни. Основно в съботния ден предстои турнир по мини футбол за "Купата на кмета", а в неделя ще е..

публикувано на 13.08.22 в 08:37