Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителен базар във Видин събра средства за Елена Ангелова

Снимка: Радио Видин

510 лева бяха събрани на благотворителния базар в подкрепа на Елена Ангелова от Брегово, на която предстои трансплантация в чужбина. С тези пари събраната сума към момента възлиза на 103 160,12 лв. Организатор на базара бе фейсбук групата "Видин МАМА".

"Срещата премина изключително успешно. Хората дойдоха, запознаха се с Елена, която лично присъства на благотворителното събитие. Бяхме посетени и от доброволческия екип, който организира даренията и кампаниите в Брегово. Нашите момичета бяха така любезни да предоставят всевъзможни неща. Дая и Ани донесоха превъзходни чийзкейкове, мъфини, сладки. Ема Величкова предостави страхотни сладки. Една друга наша мама - Изабел, предостави ръчно направени гривнички. Имахме ръчно правени бутилки. Силвия донесе ръчно направени шишарки. Много ръчно изработени неща ни бяха предоставени", разказа администраторът на групата Василена Тодорова.

Елена Ангелова, в чиято подкрепа е благотворителният базар, страда от рядко генетично заболяване, което до скоро успявала да контролира, но след прекарана COVID инфекция, състоянието ѝ се влошава. Предстои ѝ трансплантация на черен дроб в болница в Турция, за която са необходими около 70 000 евро.  


БНР подкасти:

Вижте още

Снимката на 11 декември 2023 година

Пространство, "обитавано" от различни  коледни персонажи , отвари врати днес във Видин.  Коледната инсталация е подредена във фоайето на видинската Симфониета.  Закупуване на 80 нови автомобила и 10 нови лаборатории за инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), изравняване и увеличаване на заплатите, както и ново..

публикувано на 11.12.23 в 18:00

Деца в неравностойно положение подредиха изложба-базар в Монтана

Коледна изложба-базар „Дари надежда“ , на ръчно изработени изделия от потребители на социални услуги бе открита в Монтана . Момичета и момчета, посещаващи социалните заведения в Монтана, подредиха експонати, изработени от тях, свързани с предстоящите светли празници. Изложбата е благотворителна и събраните средства ще останат за децата..

публикувано на 11.12.23 в 17:45

Административният съд касира изборите за кмет на село Лиляче

Административен съд - Враца отмени решението на Общинската избирателна комисия за избиране на кмет на Кметство с. Лиляче , общ. Враца и обяви изборния резултат за недействителен. Делото е образувано по жалба на Красимир Илиев Богданов, представляващ ВМРО и Красимир Петров, регистриран кандидат за кмет на Кметство с. Лиляче. След подробен и задълбочен..

публикувано на 11.12.23 в 17:23

Недоволните от "Автомобилна администрация" получиха уверения за по-високи заплати

Засега работещите в структурите на "Автомобилна администрация" няма да излизат на протест . На проведена днес среща в Министерството на транспорта и съобщенията, представители на синдикалните секции на КТ "Подкрепа" получиха уверения от министър Георги Гвоздейков за повишение на трудовите възнаграждения на служителите в агенцията, което е залегнало..

публикувано на 11.12.23 в 17:00

Социални работници от Видин и Монтана излизат на протест

Служители на Дирекция "Социално подпомагане" във Видин излизат утре на протест . Те ще се съберат във фоайето на дирекцията от 10:00 до 11:00 часа, за да заявят подкрепата си към националния протест на работещите в системата на социалното подпомагане. Какви са исканията им обясни Данислав Емилов , социален работник във видинската дирекция:..

публикувано на 11.12.23 в 16:35

Оставиха в ареста жена за грабеж на възрастен мъж в село Градешница

Районният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 69-годишна жена. Тя е привлечена в качеството на обвиняема от Районна прокуратура – Враца за извършен грабеж на възрастен човек в с. Градешница на 6 декември т. г. При постановяването на най-тежката мярка за процесуална..

публикувано на 11.12.23 в 15:15

"Бяла приказка" посреща видинчани

Пространство, "обитавано" от различни коледни персонажи , отваря врати днес във Видин. Коледната инсталация е подредена във фоайето на видинската Симфониета . Идеята е и малки, и големи да се потопят в един свят на коледна магия, разказа актрисата Ирина Флорова-Капелова , която е създател на магичното празнично пространство, носещо името "Бяла..

публикувано на 11.12.23 в 15:12