Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радио Видин ще излъчи предизборен диспут

Снимка: Радио ВИДИН

Радио Видин ще проведе и излъчи безплатен предизборен диспут с представители на политическите формации, участници в изборите за Народно събрание на 2 октомври.

Дискусията ще се състои на 13 септември, вторник, от 9 до 12 часа в ефира на Радио Видин и с видеострийм на интернет страницата и фейсбук профила на радиото.

Темата на диспута е: "Законодателни инициативи и политики за социално-икономическо развитие и справяне с демографския срив в Северозападна България. Целенасочена програма за подпомагане на изоставащите региони. Овладяване на енергийната криза“. Водещ: Цветомир Цветанов.

Вижте още

Над 150 000 с право на глас във Врачанско

В 299 секции ще гласуват за народни представители избирателите във Врачанско в неделя. Около 151 000 души имат право на глас. 129 са СИК-овете, в които ще се използват машини, а в 94 вотът ще е с хартиени бюлетини.  24 подвижни секции има разкрити в областта. 8 са допълнителните места за гласуване, които са разкрити в социални домове, болницата във..

публикувано на 30.09.22 в 16:32

Полицията във Видин е взела мерки за осигуряването на реда в изборния ден

Около 300 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната избирателна комисия (РИК)  в изборния ден - 2 октомври  в област Видин , съобщават от областната дирекция на полицията. Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния..

публикувано на 30.09.22 в 10:25

3 социологически агенции ще броят вота във Враца в неделя

Три социологически агенции идват в деня на изборите във Враца, за да броят вота на хората.  Информацията беше потвърдена от районната избирателна комисия в града под Околчица. Според заявения интерес, анкетьори от "Алфа Рисърч", "Тренд" и "Галъп" ще разпитват избирателите за това за кого са дали гласа си на 2 октомври. Най-вероятно..

публикувано на 29.09.22 в 08:34

Без подвижни секции за заразените с COVID-19 и карантинираните

Отделни подвижни секции за избиратели, заразени с Covid-19 или контактни на такива, няма да има за изборите на 2 октомври, тъй като няма обявена извънредна епидемична обстановка.  Това гласи решение на Централната избирателна комисия.  Според него заразените или контактни на заразени с Covid-19 и поставени под задължителна изолация към датата на..

публикувано на 23.09.22 в 10:44

РИК Видин организира обучение за работата с машините за гласуване

Обучение на членовете на секционнните избирателни комисии, разкрити за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, организира РИК Видин.  Акцент в обучението ще бъде работата с машините за гласуване, обясни председателят на комисията Даниел Боянов .  "Основно за работа с машините, с които ще се гласува. Ще бъде провеждано поради тази..

публикувано на 23.09.22 в 10:39
Подвижните секции дават възможност на хората, които не могат да стигнат до урните, да упражнят правото си на глас

38 са секциите за хора с физически и зрителни увреждания във Видинско

38 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването са утвърдени от Районната избирателна комисия във Видин.  7 секции са определени на територията на град Видин.  Те се помещават в природоматематиечската гимназия, в училищата "Св. св. Кирил и Методий" и "П.Р. Славейков", в  старото училище "Г. С. Раковски" и в..

публикувано на 23.09.22 в 10:04

Във Видин и Бойница дежурни ще приемат заявленията за гласуване по настоящ адрес и с подвижна урна

На 17 септември изтича срокът за п одаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от избиратели с трайни увреждания и такива  за гласуване по настоящ адрес по време на п арламентарните избори, насрочени за 2 октомври .  За желаещите да подадат такива заявления в последния възможен ден е организирано дежурство  на..

публикувано на 16.09.22 в 15:50