Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета национална среща на танцови клубове "Веселие"

Веселие в Златорожието

3
Снимка: ТК "Веселие"

В център на веселието ще се превърне тази събота, 17 септември, видинското село Кутово. Неселенето място ще бъде домакин на Третата национална среща на танцовите клубове "Веселие", които в страната са над 25. Домакини са танцьорите от клуб "Веселие" Видин, които работят с художествения ръководител Димитър Карчев. Организатор на клуба е Албена Борисова:

"Нашият танцов клуб е създаден преди 10-12 години. Самодейци сме, от година и половина сме към Народно читалище "Синя светлина", около 35 души сме. Имаме много участия в чужбина - Сърбия, Турция, Румъния, много медали, много грамоти. Целта ни е да радваме хората... В страната са над 25 танцови клуба "Веселие", но за съжаление при нас ще дойдат само 5, така се случи тази година. Това са самодейни клубове и започнахме с първата национална среща в Стара Загора. Ръководителят Иглика Николов ни даде идеята за тези национални срещи. Обединяват ни танците и веселието." 

Събитието тази събота ще започне с изпълнения на деца от България, Сърбия и Румъния. 

"Участие ще вземе фолклорната група при народно читалище "Просвета" село Гъмзово, Виктория Васкова, медалист от Копривщица, състави от Сърби и Румъния. В 15:00 часа започваме с Бреговската духова музика, в 15:30 часа ще има шествие с гайди, след това ще се насладим на магическия глас на Мария Капитанеску от Румъния. От 18:00 до 19:00 часа ще има изява на танцови клубове "Веселие" от Стара Загора и Хасково, състави от Берковица, Средец и Видин, Ансамбъл "Дунав" Видин и Ансамбъл "Дунав" Лом. От 19:00 до 20:00 часа ще има хора. От 20:00 часа купонът продължаваме с певицата Райна. От 21:30 часа продължаваме с оркестър "Видин" и народната певица Лора Асенова... Скъпи приятели, заповядайте заедно да се повеселим, да се потопим в магията на българските народни танци" 

Над 500 участници и гости се очаква да се включат във веселието. Началото е тази събота, 17 сепртември, от 15:00 часа, на площада в село Кутово. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48

За 34-ти път в Белоградчик организират изкачване на връх Миджур

Иван Трифонов е организатор на изкачването на връх Миджур , което тази година ще бъде на 27 юли . Всяка година се провежда последната събота на юли и е включено в туристическия календар на страната. През първата седмица на август пък е покоряването на върха, организирано от видинското туристическо дружество. Според Трифонов това разминаване е..

публикувано на 11.07.24 в 15:31

40 години по-късно: Отново филми под открито небе в Ново село

Лятното кино в Ново село отново отваря врати след 40-годишно прекъсване. Инициативата за това е на група млади хора, свързани с Ново село, които създават сдружението "Киногледка" и си поставят за цел първо в дунавското село, а после и на други места във Видинско да бъдат възстановени прожекциите под открито небе. Идеята им е да бъдат представяни..

публикувано на 11.07.24 в 14:00

Археолози проучват Триумфалната зала в пещерата Магура

Археолози продължават проучванията в най-северната част на Триумфалната зала в пещерата Магура , които започнаха от миналата година. Задачата е да установят хронологията на обитаване на тази част от пещерата, каза д-р Ваня Ставрева от Регионалния исторически музей във Видин.  "Поставили сме си като една амбициозна цел, ако можем да..

публикувано на 11.07.24 в 10:25

В "Музикална зона" на 11 юли 2024 слушаме духови оркестри – 1 част

Голяма част от хората обичат духовата музика. Тя е изключително разнообразна, като в нея дори най-взискателните вкусове могат да удовлетворят своите изисквания. Стилово е балканска, британска, фанфарна, Ню Орлиънс, хип-хоп, фънк, полинезийска, занзибарска. Има състезателни и фестивални духови оркестри. Много от тях изпълняват класическа, народна,..

публикувано на 11.07.24 в 09:00

Неработещ светофар затруднява пешеходци във Видин

Близо месец не работят част от светофарите за пешеходци на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Широка" във Видин . Това сигнализираха слушатели на Радио Видин и коментираха, че по този начин се създават предпоставки за инциденти с пресичащите улица "Широка" пешеходци. Проверка на място показа, че на кръстовището има и други проблеми, както и..

публикувано на 10.07.24 в 13:00