Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвор за мъже били таксиметров шофьор в Хайредин

Снимка: Жоро Александров

Врачанският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Враца и защитата на двама насилници /Е. Е. и на М. М./ и наложи на обвиняемите ефективни наказания "лишаване от свобода". 


Двамата са се признали за виновни в това, че на 18.12.2016 г., от парка в с. Хайредин са отвлекли таксиметров шофьор /В. Т./, като са го транспортирали принудително с лек автомобил "Шевролет Матиз" до язовир "Ботево", в землището на с. Ботево, общ. Хайредин, след което в землището на с. Хайредин, местността "Крешката", като деянието е извършено от двамата и по особено мъчителен начин за В. Т., нанасяйки му побой и влачейки го по земен път със същия автомобил и причинявайки му кръвонасядане на клепачите на двете очи и двете скули със счупване на носни кости и кръвотечение от носа, отоци в окосмената част на главата, кръвонасядания на двата горни крайника, охлузвания дясно поясно на двете колена, и по опасен за здравето на пострадалия начин, нанасяйки му побой и причинявайки му изразен мозъчен оток със степенно разстройство на съзнанието, следствие на травматични увреждания в областта на главата и оставайки пострадалия на продължителен престой на открито, мокър, в безпомощно състояние, вързан за лекия автомобил, при температура на въздуха 0 градуса, което е довело до хипотермия и хипотомия на В. Т..


С одобреното споразумение, за това престъпление на Е. Е. е наложено ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 години и 1 месец, което той ще трябва да изтърпи при първоначален "строг" режим. Наложеното ефективно наказание на М. М. за същото престъпление е 4 години и 8 месеца "лишаване от свобода" при първоначален "общ" режим.


Претенциите на В. Т. за компенсиране на претърпени от него имуществени и неимуществени вреди, лихви, пропуснати ползи и разноски, включително адвокатски хонорар, са репарирани (възстановени) изцяло в искания от пострадалия размер с извънсъдебно споразумение между него и двамата обвиняеми.


Двамата биячи Е. Е. и М. М. ще платят и направените разноски по делото.


Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно, не подлежи на обжалване и протест, и има последиците на влязла в сила присъда.

По публикацията работи: Кирил Кирилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Чужденец причини катастрофа на Петрохан и избяга

Водач, причинил ПТП с материални щети в прохода „Петрохан" и напуснал местопроизшествието, е установен и санкциониран със съдействието на служители на РУ Костинброд, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Сигнал за катастрофа в Петроханския проход е получен около 16 часа вчера, но  единият водач е напуснал и продължил движението си в посока град София...

публикувано на 24.07.24 в 12:23

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" ще се проведе в село Слатина

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" и 12-та поред земляческа среща ще се проведат на 27-ми юли (събота) в село Слатина , община Берковица. Организатори са кметството в Слатина, местното читалище  "Христо Ботев" и Община Берковица.  Фестивалът се провежда за втора поредна година и в него ще участват 160 танцьори, каза за Радио..

публикувано на 24.07.24 в 11:16

Режим на водата заради авария на водопровод в Манастирище и Хайредин

Авария по водопроводната мрежа е причина за режим на водата в селата Манастирище и Хайредин, област Враца. От почти месец жителите на двете села имат проблем с водоснабдяването. Проблемът не е свързан с горещините или количеството вода, добивана от помпената станция, а със сериозна авария в района на Манастирище, която ВиК не може да открие,..

публикувано на 24.07.24 в 09:59

Три пожара гасиха видинските огнеборци

На три сигнала за пожари са реагирали огнеборците през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР- Видин. Пожарите са без нанесени материални щети.  Екипите гасили запалени отпадъци в гр. Белоградчик  и запалени сухи треви в землището на с. Гъмзово. След полунощ е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Цар Асен I“ във Видин...

публикувано на 24.07.24 в 09:47

Обявяват сроковете за прием след седми клас в училището в Кула

На 25 юли от средното училище в Кула ще обявят записаните и броя на незаети места в 8 клас за учебната 2024/2025 специалност "Икономическа информатика". Второто класиране вече е видимо  за  учениците от СУ "Васил Левски" в Кула , съобщават от Регионалното управление на образованиет о във Видин .  До края на днешния ден класираните на втори етап..

публикувано на 24.07.24 в 08:45

Снимката на 23 юли 2024 година

За 13-та поредна година в град Видин се провежда  фестивалът "Дунавски вълни". Тази година работилниците и заниманията се провеждат в парк "Владикина бахча".  Служебният премиер Димитър Главчев е склонен да остане на поста, ако третият мандат не бъде изпълнен и страната отново трябва да бъде управлявана от служебен кабинет. Това стана ясно..

публикувано на 23.07.24 в 18:05

Година след тежката буря в Кула са отстранени голяма част от щетите

Измина точно една година от голямата буря в град Кула. Една година, която се оказа тежка за десетки жители, с множество щети по обществени сгради и домакинства, но за щастие нямаше пострадали хора.   Илинка Найденова от общинската администрация си спомня за стихията и прави равносметка на свършеното:  „Точно след бурята в..

публикувано на 23.07.24 в 17:27