Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Участъци от улици в Мездра стават еднопосочни

| обновено на 30.11.22 в 15:28

Еднопосочно движение на пътните превозни средства се въвежда по пет улици в Мездра от 30 ноември, съобщават от Общината. Промяната се прави, за да се намалят конфликтните ситуации при шофиране и да се осигурят допълнителни паркоместа, допълват от местната управа. Общината публикува списък на участъците от второстепенните улици, по които ще бъде въведено еднопосочното движение:


✓ Еднопосочни улици с посочност на движението запад-изток:


• ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в участъка от ул. „П. Р. Славейков“ до ул. „Динко Петров“;


• ул. „Родопи“;


• ул. „Христо Ботев“ в участъка от ул. „Динко Петров“ до ул. „Любен Каравелов“.


✓ Еднопосочни улици с посочност на движението изток-запад:


• ул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Динко Петров“ до ул. „П. Р. Славейков“;


• ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Динко Петров“ до ул. „П. Р. Славейков“.


Новата организация на движението по горепосочените улици ще бъде обозначена с пътни знаци.


Запазва се досегашната еднопосочност на движението по:

• ул. „Александър Стамболийски“ в участъка от ул. „Янко Сакъзов“ до ул. „Св. св. Кирил и Методий“, с посочност на движението запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на движението изток-запад по северното платно на улицата;


• ул. „Христо Ботев“ в участъка от подхода към Автогара Мездра до служебния паркинг пред Община Мездра, с посочност на движението запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на движението изток-запад по северното платно на улицата.


Като следващ етап от облекчаването на пътния трафик в Мездра се предвижда въвеждане на еднопосочно движение по още три улици:

• ул. „Иван Вазов“ с посочност на движението север-юг;


• ул. „Св. Патриарх Евтимий“ в участъка от ул. „Янко Сакъзов“ до Гробищния парк с посочност на движението изток-запад;


• ул. „Александър Стамболийски“ в участъка от ул. „Петко Каравелов“ до ул. „Янко Сакъзов“ с посочност на движението запад-изток.


Еднопосочното движение се въвежда в съответствие с новия Генерален план за организация на движението в гр. Мездра, разработен от Община Мездра, съвместно с представители на Сектор „Пътна полиция“ при Районно управление „Полиция“ - Мездра, Областно пътно управление - Враца, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Мездра и Регионална здравна инспекция - Враца, посочват от местната администрация.


По публикацията работи: Полина Тодорова
Вижте още
Колаж

Гери от Враца продължава лечението си

19-годишната Гергана Петрова от Враца, която от 2017 година води битка със злокачествено заболяване все още продължава  лечението си. Диагнозата, която момичето получава, когато е само на 13 години е остеосарком , който засяга костната й система. Днес лечението й се провежда ежеседмично, сподели тя за Радио ВИДИН: "В момента провеждам..

публикувано на 28.01.23 в 14:56

Концерт-спектакъл за 75-годишнината на ансамбъл "Мездра"

Юбилеен концерт-спектакъл "Да останем богати" ще се състои на 18 април 2023 година по повод 75 години от създаването на ансамбъл "Мездра". Сюжетът противопоставя материалното и нематериалното културно богатство на България през очите на младо българско момиче.  В основата е потресаващата история на красива девойка, която решава да смени своята вяра..

публикувано на 28.01.23 в 11:08

Мездренски ученици са отличени в международен проект

През месец декември 2022 г. ученици и учители от СУ „Иван Вазов” участваха в конкурс, организиран от HISTOLAB, съвместен проект на Европейския съюз и Съвета на Европа. „ HISTOLAB award for innovative school projects in history education“/„Награда HISTOLAB за иновативни училищни проекти в обучението по история“.  Конкурсът е в две възрастови..

публикувано на 28.01.23 в 10:40

Разследват ПТП в Мездра

Инцидентът е станал в района на стария мост в града. Лек автомобил е блъснал жена, която си била взела храна за обяд от близко заведение.  От полицейския пресцентър съобщават, че жената е получила наранявания, които не застрашават живота й, без да уточняват подробности. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна.  По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 28.01.23 в 10:12

Почетоха български писатели на творческа вечер в Мездра

  В читалнята на библиотеката в Мездра се проведе Творческа вечер на Литературен клуб "Хр. Ботев", посветена на годишнинина на български писатели: 175 години от рождението на Христо Ботев, 160 години от рождението на Алеко Константинов, 100 години от рождението на Ивайло Петров. Изявата беше открита от председателя на клуба Светла..

публикувано на 28.01.23 в 09:52

Гимназисти от Монтана са стажанти в общината

Трима ученици от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски" в Монтана са на стаж в общината . Миряна Овчарова от 11 клас ще се обучава в общинския съвет. На редовната сесията тя бе приветствана от председателя инж. Иво Иванов . "Тя е икономическа специалност- "Икономика и мениджмънт". Миряна Овчарова е тук днес, ще ни помага при работата..

публикувано на 28.01.23 в 09:32

Допълнително финансиране за проекти ще потърси Община Враца

Финансиране от Фонд ФЛАГ за довършването на няколко проекта през тази година ще потърси Община Враца, личи от докладни на кмета Калин Каменов. Те са внесени за разглеждане и одобрение на следващото заседание на местния парламент, което е насрочено за 31 януари. Местната управа реализира проект за модернизация на уличното осветление. За извършване на..

публикувано на 28.01.23 в 09:11