Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителна прожекция във Враца събира средства за деца

Филмът за Христо Ботев, дело на режисьора Максим Генчев, ще събира средства за купуването на обувки на деца от наводнените карловски села. Благотворителната прожекция във Враца е насрочена за петък, 9 декември. Лентата ще бъде излъчена от 18 часа в кино „Метропол“, съобщи директорът на културната институция Николай Димитров.

Идеята за благотворителната акция е на общественика Христо Илиев, който се свързал с Максим Генчев. Така гостуването на „Ботев. Филмът“ в града под Околчица било уредено.

Всеки може да си купи билет за кино на цена от 5 лева. При желание, можете да вземете и повече билети, като не ги реализирате, но помогнете за общата кауза, каза Христо Илиев. Той призова врачани, които също са били жертва на подобно бедствие, да бъдат съпричастни към благотворителната инициатива.


Вижте още

Данъчната кампания в Белоградчик е в ход

За да предостави по – дълъг период за заплащане на местните данъци с отстъпка, Община Белоградчик  направи рано необходимите изчисления за 2023 г.  Вече се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за настоящата година. Информация за размера на задълженията може да се получи на..

публикувано на 02.02.23 в 11:45

Кула отличи най-добрите винари

Конкурс за най-добро домашно вино , реколта 2022 година, се проведе в Кула . Инициатива е на Народно читалище "Просвета- 1872" в града и се проведе по случай Празника на лозарите и винарите - Трифон Зарезан. По традиция кметът Владимир Владимиров откри тържествата със зарязване на лозите в двора на читалището. Участниците бяха общо..

публикувано на 02.02.23 в 11:45

Двама загинаха при катастрофа край Враца

Двама души загинаха при катастрофа тази сутрин на няколко километра край Враца . Пътнотранспортното произшествие е станало около 6.20 часа на второкласното шосе между Оряхово и Враца, потвърдиха от полицията. Лек автомобил „Форд“, с врачански номера, не е взел остър завой и е напуснал пътното платно, като се е забил в близките дървета. При..

публикувано на 02.02.23 в 10:06

Съдът в Монтана осъди трима ученици

Районният съд в Монтана наказа трима ученици , извършители на кражби . За двама от подсъдимите наказанието е условно, а третият, вече осъждан нееднократно, ще изтърпи присъдата си ефективно. Престъпленията са извършени през апрл 2021 година в село Габровница . 16-годишен е признат за вниновен за кражба на мобилен телефони и пари. Ще изтърпи..

публикувано на 02.02.23 в 10:01

Православна църква чества Сретение Господне

Днес е Сретение Господне , един от дванадесетте големи християнски празника, сред четирите, посветени на Божията майка. "Сретение" означава "среща" и на него се чества четиридесетият ден от раждането на Исус Христос, разказва свещеник Илия Симеонов от Видинската епархия: "Самият Бог Исус Христос, като Богомладенец, се родил във Витлеемската..

публикувано на 02.02.23 в 09:01

До сега няма кандидати по новата програма за енергийна ефективност във Враца

Новата програма за енергийна ефективност плаши врачани, а нито едно от съществуващите сдружения на собствениците от общината не е подало към момента документи за кандидатстване за саниране. Според зам.-кмета Александър Владимиров има огромен интерес от страна на хората, но има и притеснения. Основният страх е свързан с необходимостта от..

публикувано на 02.02.23 в 08:20

Снимката на 1 февруари 2023 година

С много танци и празнично настроение жители и гости на село Флорентин отбелязаха днес празника Трифон Зарезан.  Голямо хоро се изви от центъра на селото до лозята, които по традиция бяха зарязани за здраве и берекет.  Осигурени са пари за един от лотовете на пътя Видин – Ботевград. Там се очаква в рамките на 3 месеца да бъде въведен в..

публикувано на 01.02.23 в 18:10