Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа затвори кръстовище на Враца

Тежка катастрофа между две коли блокира трафика на възлово кръстовище във Враца. Пътният инцидент, при който има ранени, е станал тази сутрин, малко след 8.30 часа, на кръстовището на Стария пазар.

Катастрофата е била предизвикана от двмамата шофьори, които според очевидци са нарушили правилата.

Водач на френска кола, който се движел към центъра на града, опитал да направи обратен завой на кръстовището, където такава маневра е забранена.

В същото време в посока към изхода на града се е движел немски автомобил, чийто водач е бързал да хване жълтия цвят на светофара.

В двете коли е имало по трима души, които са закарани към спешния център, а по първоначални данни жена е с прорезна рана.

Две пожарни и три линейки помагаха за разчистване на отломките, които са разпилени по пътното платно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 20 август 2024 година

Срокът за ремонта на второто платно на булевард "Панония" е 90 дни, съобщиха от Общината. Ремонтните дейности започнаха на 12 август. Количеството на валежите в Монтнаско през юли е в пъти под месечната норма, а за август първият дъжд падна едва днес, съобщиха за БТА от Метеорологичната станция в Монтана.  Заради засушаването, в 11 села от..

публикувано на 20.08.24 в 18:05

Чупрене готви събор на прохода Свети Никола

Събор при прохода Свети Никола на границата между България и Сърбия организират Община Чупрене и сръбската Княжевац. Събитието ще е на 31 август. Целта е да се опознаят по-добре съседите, които живеят само на няколко километра и да се съберат родовете с дългогодишни връзки, каза кметът на Чупрене Мария Тодорова . "Всички..

публикувано на 20.08.24 в 16:59

Историк ще беседва с деца в Мездра

Учителят по история в СУ "Иван Вазов" в Мездра Данаил Димитров  ще се срещне с деца в библиотеката в Мездра. Те ще беседват на тема  „Да надзърнем в огромния свят на старата история” . Данаил Димитров, който е и шахматист, се срещна преди време с децата, за да им разкаже за шахматната игра. Тогава някои от учениците сами споделиха кои исторически..

публикувано на 20.08.24 в 15:15

Фолклорен събор стягат в Бързия

Фолклорен събор "Богородица в Бързия" ще се проведе на 24-ти и 25 август в село Бързия. Организатори са Народно читалище "Иван Вазов 1911", кметството и Община Берковица. Съборът е традиционен и се провежда всяка последна седмица от август, когато е празникът на населеното място, информира Галя Поплалова , секретар на културното средище: "За..

публикувано на 20.08.24 в 15:13

Започна реконструкцията на общинския път Мездрa - Боденец

Започна изпълнението на строително-монтажните работи (СМР) по проект за рехабилитация на общинския път Мездрa - Боденец - Крапец , съобщиха от Община Мездра. Проектът се реализира от Община Мездра с безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. В момента се извършва демонтаж на старите и полагане на..

публикувано на 20.08.24 в 14:47

Общинският съвет във Видин се събира извънредно заради "Ел Би Булгарикум"

За утре, 21 август, е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет във Видин . Причината е декларация за запазването на научно-изследователската и производствена дейност на държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" в града, внесена за обсъждане. Общо 4 точки са включени в предложения за заседанието дневен ред, каза..

обновено на 20.08.24 в 14:39

За трета поредна година Кула посреща "Лятно кино под звездите"

"Лятно кино под звездите" ще представи в Кула най-доброто от българското и световно късометражно кино. Инициативата е част от седмицата на Фестивала на изкуствата "CastrArtis" и е по покана на Сдружение "Северозапазване" .  Лятното кино пристига в Кула днес,  20 август и ще бъде разположено край крепостта "Кастра Мартис". Началото на прожекциите е от..

публикувано на 20.08.24 в 11:00