Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разследването в Спешния център във Враца

Снимка: Архив


Продължава разследването на обстоятелствата около Спешния център във Враца, заради който преди седмица градът влезе в новините на всички централни и местни медии.

При катастрофа на пътя между Криводол и Враца загина 3-годишно дете, а почерненото семейство обвини за това лекарката от първата линейка, че била пияна. Часове след ПТП-то д-р Димова даде и положителна проба за алкохол, чиято достоверност беше отречена от самата докторка.

Пред медиите шефът на ОД на МВР старши комисар Цветко Нинов коментира обстоятелствата:

„Лекарката не е дала кръвна проба. Направена й е проба с дрегер, оатказала е да даде кръв, което е нейно право. Предложено й е и е отказала“

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков припомни, че по случая се работи:

„Ключовото в случая е, че е образувано досъдебно производство за причинена смърт на детето при настъпилото ПТП. Това е обект на разследване от страна на Окръжна прокуратура – Враца. Възложили сме проверка на „Медицински надзор“, която трябва да установи дали с действията си лекарката е действала по правилата или не е“

Комисар Нинов не пожела да уточни какво количество алкохол трябва да изпхие човек, за да отчете пробата му с дрегер 1.44 промила:

Зависи от състоянието на човека, от това какво е ял, дали е изморен, колко килограма е

Нинов опроверга категорично слуховете, че е подменена пробата на д-р Димова:

„Тече дисциплинарна проверка, която ще установи подробности по този случай“.

Шефът на полицията каза и, че по случая с бития медик от Спешния център също тече разследване. Там преди седмица беше задържан един човек, който престоя 24 часа в ареста, след което беше освободен.

„Работим по случая. Това, че сме задържали едно лице, не означава, че сме се отказали от случая. Работим и когато имаме какво да ви съобщим, ще го направим“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха тялото на изчезналия младеж в река Дунав при Оряхово

Водолазен екип е открил тялото на 22-годишния младеж от село Малорад, който изчезна във водите на река Дунав край Оряхово на 18 август. Трупът е намерен в района на градския плаж вчера, 19 август. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 20.08.24 в 11:00

Полицията разследва пожара край село Габровница

Служители на Районното управление в Монтана разследват причините за пожар в землището на село Габровница , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Инцидентът е възникнал  към 14:00 часа на 18 август.  Огнената стихия унищожи 99 декара гора и 700 дка тревни площи.  По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство за причиняване..

публикувано на 20.08.24 в 10:47

Общинският съвет във Видин се събира извънредно заради "Ел Би Булгарикум"

За утре, 21 август. е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет във Видин . Причината е декларация, внесена за обсъждане. Общо 4 точки са включени в предложения за заседанието дневен ред, каза председателят на Общинския съвет Светослав Славчев : "Извънредно обстоятелство, което смятам, че има е именно обезпокоителната информация относно..

публикувано на 20.08.24 в 10:05

Предстои да заработи офис в помощ на кандидатите за смяна на отоплителните уреди във Видин

Предстои разкриването на офис за техническа подкрепа по проекта „За по-чист въздух в община Видин“ , по който близо 3800 домакинства ще могат да подменят отоплителните уреди на твърдо гориво с такива, които замърсяват по-малко. Заместник-кметът Десислава Тодорова обясни: "Натрупаният опит от изпълнението на предходния проект показва, че..

публикувано на 20.08.24 в 09:52

Европейска програма предлага възможност за стаж и заетост на младежи

Европейска програма осигурява възможност за стаж и обучение на младежи, които са без работа. Необходимо е да с регистрация в съответната Дирекция „Бюро по труда“ и да не участват в никаква форма на заетост, образование или обучение, каза експертът “Информационно обслужване и услуги” в Областен информационен център-Видин Яна Гъркова...

публикувано на 20.08.24 в 08:12

Снимката на 19 август 2024 година

Това ще е поредно разочарование за хората, коментираха видинчани отлагането на изборите  за народни представители.  На срещата на президента Румен Радев с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева държавният глава обясни, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни..

публикувано на 19.08.24 в 18:10

Кула отбеляза празника си

В  Кула  отбелязаха  празника на града . По традиция честването започна с празничен водосвет за здраве, отслужен от архиерейския наместник на Кулска духовна околия отец Илия :  „Братя и сестри, и тази година милостивият Бог ни удостои отново да доживеем и да посрещнем празника на този малък, великолепен и така в таланти достоен град..

публикувано на 19.08.24 в 16:58