Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов инвеститор има интерес към Враца

Снимка: Жоро Александров

Инвеститор е проявил интерес и има намерение да отвори нова фабрика във Враца. Икономическият субект е от хранително-вкусовата промишленост, а парите от продажбата на терена, където ще бъде построен новият завод, ще бъдат предназначени за строежа и облагородяването на новия парк в ж.к. „Сениче“, това съобщи кметът на общината Калин Каменов.

Мястото, на което се очаква инвеститорът да изгради и установи своето производство, се намира край построените заводи на МД „Електроник“ и „Теклас“.

По думите на градоначалника става дума за българска компания, която ще започне с един производствен комплекс и с около 60 работни места, като плановете са да бъде изграден и втори работен комплекс.

Темата ще бъде обсъдена на 31 януари, когато е първото за годината заседание на Общинския съвет на Враца. Тогава се очаква да бъде определена пазарна цена за недвижим имот – частна общинска собственост, който е включен в „Програма за  управление и разпореждане с имотите – общинска  собственост през 2023 г.”, за продажба чрез търг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха тялото на изчезналия младеж в река Дунав при Оряхово

Водолазен екип е открил тялото на 22-годишния младеж от село Малорад, който изчезна във водите на река Дунав край Оряхово на 18 август. Трупът е намерен в района на градския плаж вчера, 19 август. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 20.08.24 в 11:00

Полицията разследва пожара край село Габровница

Служители на Районното управление в Монтана разследват причините за пожар в землището на село Габровница , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Инцидентът е възникнал  към 14:00 часа на 18 август.  Огнената стихия унищожи 99 декара гора и 700 дка тревни площи.  По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство за причиняване..

публикувано на 20.08.24 в 10:47

Общинският съвет във Видин се събира извънредно заради "Ел Би Булгарикум"

За утре, 21 август. е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет във Видин . Причината е декларация, внесена за обсъждане. Общо 4 точки са включени в предложения за заседанието дневен ред, каза председателят на Общинския съвет Светослав Славчев : "Извънредно обстоятелство, което смятам, че има е именно обезпокоителната информация относно..

публикувано на 20.08.24 в 10:05

Предстои да заработи офис в помощ на кандидатите за смяна на отоплителните уреди във Видин

Предстои разкриването на офис за техническа подкрепа по проекта „За по-чист въздух в община Видин“ , по който близо 3800 домакинства ще могат да подменят отоплителните уреди на твърдо гориво с такива, които замърсяват по-малко. Заместник-кметът Десислава Тодорова обясни: "Натрупаният опит от изпълнението на предходния проект показва, че..

публикувано на 20.08.24 в 09:52

Европейска програма предлага възможност за стаж и заетост на младежи

Европейска програма осигурява възможност за стаж и обучение на младежи, които са без работа. Необходимо е да с регистрация в съответната Дирекция „Бюро по труда“ и да не участват в никаква форма на заетост, образование или обучение, каза експертът “Информационно обслужване и услуги” в Областен информационен център-Видин Яна Гъркова...

публикувано на 20.08.24 в 08:12

Снимката на 19 август 2024 година

Това ще е поредно разочарование за хората, коментираха видинчани отлагането на изборите  за народни представители.  На срещата на президента Румен Радев с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева държавният глава обясни, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни..

публикувано на 19.08.24 в 18:10

Кула отбеляза празника си

В  Кула  отбелязаха  празника на града . По традиция честването започна с празничен водосвет за здраве, отслужен от архиерейския наместник на Кулска духовна околия отец Илия :  „Братя и сестри, и тази година милостивият Бог ни удостои отново да доживеем и да посрещнем празника на този малък, великолепен и така в таланти достоен град..

публикувано на 19.08.24 в 16:58