Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница в Мездра остана без директор

Снимка: http://sbrmezdra.org/

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация на вътрешни болести в Мездра остана без директор, след като двамата кандидати за поста отпаднаха от конкурса, обявен от здравното министерство. От обявлението на ведомството става ясно, че до третия етап от надпреварата не са стигнали нито бившият служител на Регионалната здравна инспекция във Враца д-р Емил Петков, нито общинският съветник от областния град Георги Генов, които подадоха документите си.

Само един от двамата претенденти преодолял първия кръг, в който отпаднал Генов. След втория етап изпаднал и д-р Петков, след като комисията по избора се запознала с концепцията му за развитие на лечебното заведение и приноса на кандидата в управлението.

Така  конкурсът завършва без победител и най-вероятно от здравното министерство ще обявят нов за поста.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха тялото на изчезналия младеж в река Дунав при Оряхово

Водолазен екип е открил тялото на 22-годишния младеж от село Малорад, който изчезна във водите на река Дунав край Оряхово на 18 август. Трупът е намерен в района на градския плаж вчера, 19 август. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 20.08.24 в 11:00

Полицията разследва пожара край село Габровница

Служители на Районното управление в Монтана разследват причините за пожар в землището на село Габровница , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Инцидентът е възникнал  към 14:00 часа на 18 август.  Огнената стихия унищожи 99 декара гора и 700 дка тревни площи.  По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство за причиняване..

публикувано на 20.08.24 в 10:47

Общинският съвет във Видин се събира извънредно заради "Ел Би Булгарикум"

За утре, 21 август. е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет във Видин . Причината е декларация, внесена за обсъждане. Общо 4 точки са включени в предложения за заседанието дневен ред, каза председателят на Общинския съвет Светослав Славчев : "Извънредно обстоятелство, което смятам, че има е именно обезпокоителната информация относно..

публикувано на 20.08.24 в 10:05

Предстои да заработи офис в помощ на кандидатите за смяна на отоплителните уреди във Видин

Предстои разкриването на офис за техническа подкрепа по проекта „За по-чист въздух в община Видин“ , по който близо 3800 домакинства ще могат да подменят отоплителните уреди на твърдо гориво с такива, които замърсяват по-малко. Заместник-кметът Десислава Тодорова обясни: "Натрупаният опит от изпълнението на предходния проект показва, че..

публикувано на 20.08.24 в 09:52

Европейска програма предлага възможност за стаж и заетост на младежи

Европейска програма осигурява възможност за стаж и обучение на младежи, които са без работа. Необходимо е да с регистрация в съответната Дирекция „Бюро по труда“ и да не участват в никаква форма на заетост, образование или обучение, каза експертът “Информационно обслужване и услуги” в Областен информационен център-Видин Яна Гъркова...

публикувано на 20.08.24 в 08:12

Снимката на 19 август 2024 година

Това ще е поредно разочарование за хората, коментираха видинчани отлагането на изборите  за народни представители.  На срещата на президента Румен Радев с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева държавният глава обясни, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни..

публикувано на 19.08.24 в 18:10

Кула отбеляза празника си

В  Кула  отбелязаха  празника на града . По традиция честването започна с празничен водосвет за здраве, отслужен от архиерейския наместник на Кулска духовна околия отец Илия :  „Братя и сестри, и тази година милостивият Бог ни удостои отново да доживеем и да посрещнем празника на този малък, великолепен и така в таланти достоен град..

публикувано на 19.08.24 в 16:58