Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Допълнително финансиране за проекти ще потърси Община Враца

Снимка: Жоро Александров

Финансиране от Фонд ФЛАГ за довършването на няколко проекта през тази година ще потърси Община Враца, личи от докладни на кмета Калин Каменов. Те са внесени за разглеждане и одобрение на следващото заседание на местния парламент, което е насрочено за 31 януари.

Местната управа реализира проект за модернизация на уличното осветление. За извършване на окончателните плащания е необходим финансов ресурс в размер до 225 043 лв., който Община Враца не може да осигури с бюджетни средства, поради което е необходима алтернативна възможност за осигуряване на средства за разплащане на договорените дейности, предмет на проекта.

С друга докладна кметът Каменов иска отлагане с 9 месеца на срока, в който трябва да се върне кредит към същия фонд по проекта за модернизация на градския транспорт. За това се иска санкция на общинския съвет, поради което градоначалникът е внесъл докладната. В нея той обстойно цитира факти, с които доказва, че местната управа внася всичко по връщането на дълга и в срок. Забавянето на процедурите и обжалванията на обществените поръчки обаче налага промяната на графика за разплащане, пише в мотивите си Каменов. Процесът трябва да приключи до декември тази година.

Градоначалникът иска от съветниците и разрешение за кандидатстване пред Фонд ФЛАГ за отпускането на оборотни средства при разработването на проекти. Необходимостта е от 1 200 000 лева, които местната управа планира да върне за 12 месеца.

Каменов иска и разрешение за отпускането и на 232 000 лева, които да послужат при междинни разплащания по време на демонстрационен проект, който Община Враца изпълнява. Финансирането по него е осигурено – бюджетът на проекта е в размер на 391 122,42 лева, от които 58 668 лева са национално финансиране и 332 454 лева от ЕС.Вижте още

Снимката на 23 март 2023 година

50 хиляди бюлетини за предстоящите парламентарни избори на 2 април 2023 г., бяха доставени в Областна администрация- Видин с полицейски ескорт. Те са получени от печатницата на Българската народна банка от упълномощени представители на Областна администрация и Районна избирателна комисия - Видин. 153 800 хартиени бюлетини за предстоящите..

публикувано на 23.03.23 в 18:10

60 домашни помощници ще се грижат за хора от уязвими групи в община Видин

В община Видин назначиха 60 домашни помощници , които да се грижат за хора от най-уязвимите групи. Проектът е за 13 месеца. Домашните помощници ще са на пълен работен ден. Финансирането е по програма „Развитие на човешките ресурси“, по която са осигурени над 1 600 000 лева. Дейностите са продължение на предишни проекти на общината, каза..

публикувано на 23.03.23 в 15:44

Производители и занаятчии на изложение в Монтана

Производители от територията на местни инициативни групи (МИГ) от Северозапада, финансирани по Програмата за развитие на селските райони участват в двудневното изложение в Монтана . Към 60 автентични производители са изнесли своя продукция в Младежкия дом.  "Това е първото изложение за годината в страната", каза Стефан Спасов от..

публикувано на 23.03.23 в 15:07

Ружинци прави пролетен бал

Пролетен бал ще се проведе в село Ружинци , съобщиха от общината. Балът е традиционен, но заради ковид пандемията две години не го провеждахме, уточни кметът  Александър Александров : "По идея на общинското ръководство и на Народно читалище "Христо Ботев" в Ружинци за поредна година се опитваме да организираме пролетен бал, който преди..

обновено на 23.03.23 в 14:36

Авиационно пръскат срещу ларви на комари в община Лом 

От 24-ти до 26-и март, при подходящи метеорологични условия – без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/с, от 06.00 ч. до приключване, но не по-късно от 10.00 ч., ще се извърши авиационно третиране срещу ларви на комари в землището на община Лом , съобщават от местната общинска управа. Ще бъде използван препарат VectoBac за ларвицидна обработка на..

публикувано на 23.03.23 в 12:03
Снимката е илюстративна

Обявиха обществени поръчки за пътни знаци и полагане на маркировка

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществени поръчки за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и за полагане на хоризонтална маркировка по републиканските пътища. Общата прогнозна стойност на поръчката за хоризонтална маркировка е 210 млн. лв. без ДДС, а за пътните знаци е 100 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 48 месеца или 4..

публикувано на 23.03.23 в 12:00

Изложение на местни продукти ще се проведе в Монтана

Изложение на местни продукти  ще се състои на 23-ти и 24-ти март в Монтана . Продукцията е произведена на териториите на Местните инициативни групи (МИГ) от цялата страна, създадени и финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.  В Монтана ще бъдат представени..

обновено на 23.03.23 в 10:05