Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мездренски ученици са отличени в международен проект

Снимка: ОУ "Иван Вазов"

През месец декември 2022 г. ученици и учители от СУ „Иван Вазов” участваха в конкурс, организиран от HISTOLAB, съвместен проект на Европейския съюз и Съвета на Европа. „HISTOLAB award for innovative school projects in history education“/„Награда HISTOLAB за иновативни училищни проекти в обучението по история“. 

Конкурсът е в две възрастови категории 10-13 години и 14-18 години. Учениците от СУ “Иван Вазов” участваха в направленията: “рисуване” и “представяне на иновативна практика – онлайн компютърна игра по история”.

Ето отличените, които получават колективна награда: купа и сертификати:

 • Василка Ивайлова Коловска – учител по английски език и координатор 
 • Цветанка Маринова Данова – учител по изобразително изкуство
 • Данаил Стефчов Димитров – учител по история и цивилизация
 • Цветелина Цветанова Стоянова – учител по ИТ
 • Беатрис Пламенова Андреева, 4.а клас
 • Цветелина Бориславова Цолова, 4. А клас
 • Димитър Мирославов Кръстев, 5.б клас
 • Зорница Тихомирова Цонкова, 8.б клас
 • Пламена Пламенова Хумарска, 8. б клас
 • Ралица Ивелинова Йолова, 8. б клас
 • Деница Сашова Йончева, 9.б клас
 • Стела Христова Петрова, 10.а клас
 • Денислав Добринов Маринов, 12.б клас

В допълнение е отправена и покана за присъствие на Европейските дни на иновациите в обучението по история в Брюксел, Белгия на 10 март 2023 г.  Събитието се провежда в Дома на европейската история и включва обиколка на музея сутринта на 10-ти, последван от обяд и церемония по награждаването следобед. Ученици и учители ще имат възможност да презентират иновативните практики за провеждане на часовете по история пред присъстващите на конференцията.


Вижте още

Снимката на 23 март 2023 година

50 хиляди бюлетини за предстоящите парламентарни избори на 2 април 2023 г., бяха доставени в Областна администрация- Видин с полицейски ескорт. Те са получени от печатницата на Българската народна банка от упълномощени представители на Областна администрация и Районна избирателна комисия - Видин. 153 800 хартиени бюлетини за предстоящите..

публикувано на 23.03.23 в 18:10

60 домашни помощници ще се грижат за хора от уязвими групи в община Видин

В община Видин назначиха 60 домашни помощници , които да се грижат за хора от най-уязвимите групи. Проектът е за 13 месеца. Домашните помощници ще са на пълен работен ден. Финансирането е по програма „Развитие на човешките ресурси“, по която са осигурени над 1 600 000 лева. Дейностите са продължение на предишни проекти на общината, каза..

публикувано на 23.03.23 в 15:44

Производители и занаятчии на изложение в Монтана

Производители от територията на местни инициативни групи (МИГ) от Северозапада, финансирани по Програмата за развитие на селските райони участват в двудневното изложение в Монтана . Към 60 автентични производители са изнесли своя продукция в Младежкия дом.  "Това е първото изложение за годината в страната", каза Стефан Спасов от..

публикувано на 23.03.23 в 15:07

Ружинци прави пролетен бал

Пролетен бал ще се проведе в село Ружинци , съобщиха от общината. Балът е традиционен, но заради ковид пандемията две години не го провеждахме, уточни кметът  Александър Александров : "По идея на общинското ръководство и на Народно читалище "Христо Ботев" в Ружинци за поредна година се опитваме да организираме пролетен бал, който преди..

обновено на 23.03.23 в 14:36

Авиационно пръскат срещу ларви на комари в община Лом 

От 24-ти до 26-и март, при подходящи метеорологични условия – без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/с, от 06.00 ч. до приключване, но не по-късно от 10.00 ч., ще се извърши авиационно третиране срещу ларви на комари в землището на община Лом , съобщават от местната общинска управа. Ще бъде използван препарат VectoBac за ларвицидна обработка на..

публикувано на 23.03.23 в 12:03
Снимката е илюстративна

Обявиха обществени поръчки за пътни знаци и полагане на маркировка

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществени поръчки за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и за полагане на хоризонтална маркировка по републиканските пътища. Общата прогнозна стойност на поръчката за хоризонтална маркировка е 210 млн. лв. без ДДС, а за пътните знаци е 100 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 48 месеца или 4..

публикувано на 23.03.23 в 12:00

Изложение на местни продукти ще се проведе в Монтана

Изложение на местни продукти  ще се състои на 23-ти и 24-ти март в Монтана . Продукцията е произведена на териториите на Местните инициативни групи (МИГ) от цялата страна, създадени и финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.  В Монтана ще бъдат представени..

обновено на 23.03.23 в 10:05