Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Долна Кремена отбелязаха 150 години от гибелта на Васил Левски

Снимка: Петко Котларски

В Долна Кремена отбелязаха 150 години от гибелта на Васил Левски. По традиция НЧ”Просвета 1897” гостува  на децата от детската градина. Гостите разказаха на децата  за посещенията на Левски в селото и учредяването на революционния комитет. Заедно четоха стихове за него. В знак на признателност поднесоха цветя на паметната плоча на Васил Левски, а децата рецитираха стихове за героя. Приятна изненада бе подарък за читалището - табло с картата на България и местата, където Левски е основал революционни комитети.


По публикацията работи: Екип на Радио ВИДИН


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Балонена фиеста ще се състои за четвърти път в Белоградчик

Белоградчик ще бъде домакин на четвъртото издание на  балонената фиеста . Инициативата ще започне на 20 септември и ще привлече рекорден брой хора, желаещи да видят спиращите дъха гледки и да изпитат емоцията на полета с балон, каза в аванс за Радио ВИДИН кметът на община Белоградчик  Боян Минков :  „През месец септември предстои..

публикувано на 15.08.24 в 12:30
РЗИ-Враца

Здравната инспекция във Враца регистрира 10-и случай на сифилис

Десети случай на болен от сифилис от началото на годината са констатирали от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца . Поредният заразен е установен през изминалите 7 дни, личи от бюлетина на здравната инспекция. Сифилисът е заболяване, срещащо се сравнително често и днес. Заразяването става основно по полов път, но съществуват и..

публикувано на 15.08.24 в 12:00

Туристически преход събира участници във Враца

Поканиха на ободряващ преход до пещера Голямата дупка във Враца . Събитието е на 16 август, съобщиха организаторите от Младежки център - Враца. Те очакват желаещите в петъчния ден в 09:00 часа на площад „Христо Ботев“ в града. Туристическият преход е подходящ за начинаещи.  Деца от 9 до 14 години могат да вземат участие, само ако са с..

публикувано на 15.08.24 в 11:23

Община Вършец призовава: "Спри горските пожари!"

От Община Вършец излязоха с призив: "Спри горските пожари!" . От началото на месеца са гасени три големи пожара. Двама огнеборци пострадаха От Община Вършец напомнят, че всеки гражданин носи лична отговорност при използването на открит огън и спазване на правилата за пожарна безопасност. От администрацията призовават за стриктно спазване на..

публикувано на 15.08.24 в 11:00

На празника на Брегово за първи път ще звучи химнът на града

На Успение Богородично в Брегово отбелязнват празника на града.  За 10 часа е насрочено тържествено заседание на Общинския съвет. Почетни грамоти ще бъдат връчени на 48 местни деятели. Същевременно се отбелязват и 50 години от обявянето на Брегово за град, съобщи председателят на Общинския съвет Дориана Йорданова. "Тържествената сесия по..

публикувано на 15.08.24 в 08:15

Храмов празник ще отбележат в Ружинци

Храмов празник на параклиса "Успение на Пресвета Богородица" отбелязват днес, 15 август, в Ружинци . Ще бъде отслужен водосвет за здраве и раздаден курбан, каза кметът Александър Александров . "От години празнуваме Голяма Богородица в параклиса "Успение на Пресвета Богородица" с курбан, със служба на отец Рафаил. Всяка година посетителите са..

публикувано на 15.08.24 в 08:10

Състезание по спортен риболов за незрящи ще се проведе в Монтана

Състезание по спортен риболов за хора с нарушено зрение ще се проведе на язовир "Огоста" на полуостров "Расника", в района на садките, съобщи Ива Петкова, регионален председател на Съюза на слепите в Монтана .  Всеки отбор е съставен от по трима състезатели. "Ще участват 16 отбора от цялата страна, със състезатели, с хора без зрение или с..

публикувано на 15.08.24 в 08:05