Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Неделник" от 5 март 2023 година

15
Снимка: Красимир Каменов

"Неделник" брой 451-и е тук. И постен и непостен, но е интересен. С писателя Николай Фенерски от Бяла Слатина си говорим за новата книга на отец Владимир Дойчев "Храмът е сърце" и за постите. Интересен и поучителен разгов с много Вяра. Ще ви направя свидетели и на това как протече официалната част на тържеството на радио Видин на 1 март по повод 14 ни рожден ден. Наистина беше красиво тържество. Прекрасно. В Националния дворец на децата в София в понеделник от 13.00 ч. Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“ ще проведе журиране в категория „Рисунки“ на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема "Рецептите на баба". В конкурса през тази година се включиха отново над 1500 участници и са получени над 1000 рисунки от деца от цяла България на възраст до 14 години. За това ни разказва Пеньо Иванов-Васко, управител на Фондация "Пазител на традицията - Пазителите". Във Фейсбук има едно място наречено "Ръбът". Място където се публикува съвременна поезия. Писателят от Видин Нинко Кирилов е един от администраторите на групата. За това поетично място е нашият разговор. Дедо Скъц е отново във вихъра си и ще ни нахрани с вкусни кулинарни предложения. Това е "Неделник". Очаквайте всичко. Приятно слушане.


Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Красимир Каменов
Вижте още

Защо се забави изпълнението на двата големи проекта на ВиК - Видин

Близо до приключване е реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция "Сланотрън" до град Видин . Другият голям проект на дружеството е реконструкцията на главния канализационен колектор , който е продължение на водния цикъл от 2015 година. Това съобщи управителят на ВиК- Видин инж. Илко Илиев.  "И двата проекта се забавиха..

публикувано на 28.02.24 в 17:25

Хилда Казасян изнася концерт-спектакъл във Враца

"Да обичаш Гершуин" - новият концерт-спектакъл на Хилда Казасян и Плевенската филхармония, стартира своето турне от Враца . Градът е избран не случайно, каза известната джаз певица, която досега гостува в българския Северозапад с двата си филмови проекта „Да послушаме кино“ с любими песни от български филми, „Световното кино в музика“ със..

публикувано на 28.02.24 в 15:29

Защо децата лъжат и как да се справим с това?

В съвременното общество, в което взаимодействието се изгражда върху основата на доверие и честност, лъжата представлява сложен проблем, особено когато става въпрос за деца. Лъженето при децата е явление, което изисква внимание и разбиране, тъй като може да има дългосрочни последици за тяхното социално и емоционално състояние.  Днес търсим..

публикувано на 28.02.24 в 14:33

Ученици във Видин: "Бъди приятел, а не тормозещ"

"Бъди приятел, а не тормозещ" . С този призив ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" - Видин се обърнаха към своите връстници по повод Световния ден за борба с тормоза в училище, който се отбелязва в последната сряда на месец февруари. Направиха го под формата на интерактивна игра. В нея три групи ученици трябваше да..

публикувано на 28.02.24 в 13:57

Елена-Стефани Асенова от Видин е финалист в певчески конкурс

Елена-Стефани Асенова от Видин стана финалист във второто издание на певческия конкурс "Next Artist", което се проведе на 10-и и 11 февруари в известен столичен клуб. Ели е на 17 години и е дъщеря на вокалния педагог Живка Сливенова и нашия колега музикалния редактор  Силви Сливенов . Една от задачите пред изпълнителите бе да се направи..

публикувано на 28.02.24 в 10:00

Идва Баба Марта

Баба Марта е празникът в българските традиции, който е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Първи март бележи идването на Баба Марта - митологичния образ в българския фолклор, олицетворяващ променливия месец март. На 1 март се закичваме с усуканите бяла и червена вълнени нишки...

публикувано на 27.02.24 в 15:20

Средновековната крепост "Баба Вида" очаква своята реставрация

Средновековната крепост "Баба Вида" във Видин се нуждае от цялостна реставрация и консервация.  В момента се извършват проектни дейности от Министерство на културата, които включват виза за проектиране за консервация, реставрация, реконструкция, експониране на обекта на етапно строителство. Ще бъде изготвен проект за цялата крепост,..

публикувано на 27.02.24 в 14:30