Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започнаха репетиции по пиесата "Торба с хитрости" във видинския драматичен театър

Снимка: фейсбукЗапочнаха репетициите на най-новото заглавие от репертоара на видинския драматичен театър. Пиесата "Торба с хитрости" от Панчо Панчев е базирана на приказки за Хитър Петър и е насочена към ученическата и младежка аудитория. 


В постановката ще участват почти всички актьори от състава, а в най-важната роля на Хитър Петър ще се превъплъти Иван Рангелов. В останалите роли са разпределени актьорите Фиданка Рангелова, Цветелина Бодурова, Ана Дамянова, Красимир Рангелов, Бисер Маринов и Николай Янев. Сценографията ще бъде дело на Богдан Гешев.


Режисьор на спектакъла е Кирил Кирилов, познат от нашата сцена като актьор и режисьор на спектакъла "Приключенията на червената шапчица":


"Във видинския драматичен театър последния сезон не е правен спектакъл, който да е изцяло насочен към ученическата и младежка аудитория и затова разговаряхме с директора Николай Янев и сметнахме, че е добре да се направи един спектакъл, който да е за ученици, за младежи. В това отношение пиесите на Панчо Панчев са изключително добри, с много ясни послания, с много ясни образи и характери вътре, затова се спряхме на една от неговите пиеси. Като основното послание, което искаме да отправим към учениците, към младежите с тази пиеса е, че на лъжата краката са къси. Защо са къси? Защото то всъщност една лъжа рано или късно бива разкрита. Вътре има закодирани много изконни общочовешки послания, които общо взето учениците и младите хора трябва да се стремят да спазват. Като например - не бива да се лъже, не трябва да сме алчни, не трябва да се краде, не трябва да бъдем стиснати, не трябва да се ядосваме за глупости, защото в яда си можем да кажем нещо което не мислим. Първата репетиция на маса мина много добре, актьорите се запалиха."


Очаква се премиерата да бъде около Великден, допълни още Кирил Кирилов.


Вижте още

Снимката на 28 март 2023 година

Приключва ремонтът на част от детското отделение на болницата във Видин. За целта в края на миналата година от Министерството на здравеопазването бяха отпуснати 65 000 лева.  Предстои доставката на транспортен микробус за пациентите на диализа във видинската болница. Със средства от Министерството на здравеопазването е обновена апаратурата в..

публикувано на 28.03.23 в 17:50

Двама души са задържани при специализирана полицейска акция във Видинско

Двама души са задържани за срок до 24 часа, а на непълнолетен е предоставена полицейска закрила при специализирана акция на служителите на реда във Видинско . Разкрити са три престъпления – две кражби и притежание на наркотици, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Пет акта и три фиша са съставени по Закона за движението по пътищата...

обновено на 28.03.23 в 17:19

Съветници помогнаха на двойки с репродуктивни проблеми във Враца

Общинските съветници от Враца подпомогнаха финансово две двойки с репродуктивни проблеми с по 3 000 лева. По време на редовното си заседание местните парламентаристи заделиха средства и за петима жители на общината в остра финансова нужда. Съветниците обсъдиха и приеха и предложение за опрощаване на държавни задължения в размер на 6 779.20..

публикувано на 28.03.23 в 16:47

Б.Т.Р. идва във Враца с концерта "Мюзикъл и рок"

Концерт „Мюзикъл и рок“ ще изнесат във Враца легендарната група Б.Т.Р.  съвместно с оркестъра и солистите от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"-Велико Търново. Програмата, която ще представят пред врачанската публика е различна и интересна, каза за Радио ВИДИН организаторът на събитието Ивайло Димитров : "Това, което ще има е..

публикувано на 28.03.23 в 16:22

Общините Медковец и Монтана ще работят по общ проект

Общините Медковец и Монтана учредяват Местна инициативна група (МИГ) за създаване на партньорство в сферата на публичния, стопанския и нестопанския сектор. За целта те ще получат безвъзмездно финансиране в размер на 60 000 лева. В МИГ ще участват 28 села от двете общини. Финансирането е по мярка „Водено от общностите местно развитие” от..

публикувано на 28.03.23 в 15:50

Школата по народно пеене във Видин ще изнесе концерт

Видинското читалище „Цвят 1870“ организира к онцерт на школата по народно пеене. Концертът „Шарено котле“ ще е утре, 29 март, от 17 часа, каза секретарят на културното средище Любомир Илиев : "Вокален педагог е Лора Асенова. В концерта ще участва и Оркестър "Видин", които ще помагат на нашите изпълнители. Това е..

публикувано на 28.03.23 в 15:32

Откриха недекларирани 700 000 евро в камион на ферибота при Оряхово

Митнически служители откриха н едекларирана валута в размер на 700 000 евро в района на граничния пункт при ферибота в Оряхово . Валутата е била укрита в кабината на камион, пътуващ от Германия към Турция. Съставен е акт за установяване на административно нарушение, съобщиха от Агенция „Митници“.

публикувано на 28.03.23 в 12:07