Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прекъснат ток възпрепятства подготовката за изборния ден в община Ружинци

| обновено на 01.04.23 в 15:01
Снимка: Община Ружинци


Работи се по отстраняването на аварията, която остави част от община Ружинци без ток. 

От няколко часа в част от Ружинци, Дражинци, Бело поле, Роглец, Черно поле, Плешивец и Гюргич е прекъснато електроподаването.

"Прекъсва захранването в района между Дражинци и Черно поле, локализиран е районът, търси се къде точно се намира повредата, за да бъде отстранена. Получих сигнал от секциите, че нямат ток. Утре е изборен ден, комисиите вече са там. Хората се притесняват. Устройствата, които са им дадени - камери и т.н., знаете, необходим е ток, а ако спрат да работят и телекомите, които предават информацията, работата ще стане сериозна. В контакт съм с групите, които са тръгнали натам, надявам се до няколко часа да бъде отстранена повредата", каза кметът на община Ружинци Александър Александров.

Предполагаемият час на пускане на тока е формално подаден за 3.30 часа в ранното утро на изборния ден, но се очаква проблемът да бъде решен по-рано, увери Александров.

Минути преди 15 часа в социалните мрежи кметът съобщи, че аварията е отстранена.

БНР подкасти:

Вижте още

500 полицаи и пожарникари охраняват изборите във Враца

Изборите в област Враца ще бъдат охранявани от 500 полицаи и пожарникари.  Още днес ще бъдат предприети допълнителни мерки, с които да бъдат ограничени последствията от евентуални бомбени заплахи, съобщи началникът на "Охранителна полиция" в областта Иван Коцев. "Допълнително, което ще направим, е тези хора, които ще охраняват нощта, когато..

публикувано на 01.04.23 в 13:25

ЦИК с указания за сгъването на хартиената бюлетина

Гласуващите с хартиена бюлетина да я сгъват два пъти, а за да бъде валидна тя - трябва да има два печата на гърба. Това препоръчително указание направи днес Централната избирателна комисия, разяснявайки к ак да се сгъват хартиените и машинните бюлетини преди да бъдат пуснати в прозрачните урни, за да се запази тайната на вота в утрешния изборен ден...

публикувано на 01.04.23 в 13:07

Предават хартиените бюлетини на СИК-овете днес

Днес Секционните избирателни комисии в област Видин ще получат хартиените бюлетини. Първите бюлетини - 50 000 на брой, пристигнаха в крайдунавския град на 23 март, след което бяха приети за съхрание. Втората част от ценните книжа беше доставена на 27 март. Охранявани са денонощно от полицията. "Идват оттук с Общините и наши представители,..

публикувано на 01.04.23 в 07:50

Над 152 хиляди са гласоподавателите в област Враца

Районната избирателна комисия е готова да посрещне изборите за парламент. В неделя ще се гласува в 325 секционни избирателни комисии в област Враца. Освен стационарните СИК, има 9 допълнителни секции и 25 подвижни – това стана ясно от брифинг на областния управител Георги Митов, в който участваха и представители на РИК – Враца. Машинно ще се гласува в..

публикувано на 31.03.23 в 18:27

"Галъп": Победителят в изборите се решава в последния момент. Интрига и за другите места

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна подкрепа с 26,9% и 26,5%, ДПС и "Възраждане" биха оспорвали третото място, съответно с 13,3% и 13%. На пето място е БСП със 7,2%. В борба за шанс за достигане на бариерата "в пакет" са "Български възход" с 3,5% и "Левицата" с 3,3%...

публикувано на 30.03.23 в 14:34
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Партиите са чудесни кандидати за властта, но не са подготвени да я упражняват

Избори. След изборите – отново избори. Изречение, което обрисува живота в България през последните почти три години. Ще бъде ли втори април първата стъпка към излизането от кризата? Ще сложат ли изборите край на политическата нестабилност? Патовото положение, породено от изхабяването на партийно-политическата система, трудните и..

публикувано на 30.03.23 в 10:00

Обучение на избирателните комисии се състоя в Кула

Районната избирателна комисия (РИК) във Видин проведе обучение на членовете на  секционните избирателни комисии в град Кула за предстоящите на 2 април избори.  От РИК обясниха как ще се работи с телефоните, с  които ще се излъчва и заснема преброяването на бюлетините : "Камерат а трябва да е насочена към масата. След като се..

публикувано на 27.03.23 в 14:38