Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад музикант от Видин с нова песен

Снимка: Зорница Василева



В днешното издание на "Професия хоби" ни гостува младеж от Видин, с когото вече съм ви срещала. Той се казва Венислав Стоянов, на 18 години, и е ритъм китарата на рок групата "Wаsted potential".

Младият музикант пише и текстове на песни, предимно на английски език. Този път обаче се вдъхновява да напише на български. Кръщава новата си песен "Утре"

"Като че ли песента сама се написа и някак не беше като да седна и да мисля какъв ще е текстът, той просто ми дойде. И всяка дума идва след следващата, и почти не съм мислил за нея, и накрая, когато беше вече готов, си го усетих, че е моето нещо. Това, разбира се, не означава, че вече не съм част от групата и че с групата няма да продължим да свирим заедно. Ние си продължаваме, просто в момента сме в нещо като застой, тъй като всеки си има неговите приоритети."

Вени определя стила на новата си песен като поп.

"Нещо по-лежерно, не знам какъв определен жанр е. Но със сигурност бих се опитвал да правя по-модерни работи. Реших да не се опитвам да правя експерименти, именно с първата ми песен, защото, когато я написах, си я харесах точно така както е, в момента, в който излезе от мен. Изключително натурална, много ми хареса."

Той аранжира и музиката на песента.

"Аз съм си измислил мелодийката, всъщност с малко помощ, за да е малко по-интересна. От момчето, което записах - Денислав Бисеров, а той също е свирил на китара страшно много време, също пее и има собствено студио. Не е професионален продуцент все още, обаче нещата отиват натам."


Младежът черпи вдъхновение за текстовете си от всяко нещо.

"Когато става въпрос за писане, може би, най-много се вдъхновявам от хора, които имат на какво да ме научат.  Изключително много се вълнувам, когато разговарям с някой човек, от когото имам аз какво да извлека и сигурно първата ми идея е - трябва да се прибера и да бъда продуктивен, трябва да направя нещо за себе си."

Вени дава името на своята музикална творба на по-късен етап.

"Песента дълго време нямаше име. И когато започнах да я пускам на мои приятели, всеки си я интерпретираше по свой собствен начин и повечето хора си мислят, че е написана за човек и за любов. А тя е писана за любов, обаче моята интерпретация е, че песента е писана за утрешния ден и любовта към него. И как има вероятност да го няма, и трябва да се замисляме за тия неща. Обаче, това не означава, че ако човекът, който я слуша и си мисли, че е за любов, и е грешка. Песента е такава, каквато ти искаш да бъде."

Песента "Утре" на Венислав Стоянов в Ютюб:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Всеки от нас е призван да стане носител на Благодатта на Светия Дух

Осмата неделя след Пасха  е отредена за празнуване на новозаветното събитие  Слизане на Светия Дух над апостолите . Тъй като това е петдесетият ден след Пасха Господня, съвпадащ със старозаветния празник Петдесетница, още от дълбока древност Църквата е установила и тържествено празнува през вековете новата, духовна, християнска..

публикувано на 23.06.24 в 08:00

9 години от създаването на Обществения дарителски фонд отбелязаха в Бяла Слатина

На 13 юни Общественият дарителски фонд в Бяла Слатина "Участвам - дарявам - променям" отбеляза 9 години от своето създаване. Фондът помага за изпълнението на обществено значими идеи на територията на  общината,  които трудно биха се осъществили без неговата подкрепа. Насочени са към детско развитие, образование и култура. За тези девет години..

публикувано на 21.06.24 в 17:30

"Niki R:ce" - един дует със северозападно участие, представя нова песен и видеоклип

Никол Ризова и Цветан Маринов или "Niki R:ce" е един млад дует със северозападно участие. Двамата се събират преди 9 години и оттогава са заедно и на сцената, и в живота, а наскоро записаха новата си песен - "Феномен" .  Пътищата на Ники и Цецо се пресичат в музикалното училище. Тя учи кларинет, а той - китара. Остават заедно и като са..

публикувано на 21.06.24 в 15:28

Криминалният роман "Веселото гробище" на Лора Лазар

Добре дошли в Кралево! Селото, в което…Абе просто едно село, което по нищо не се различава от хилядите други такива. Типичното балканско село с типични обитатели, предимно старци с чепати характери и с повече минало, отколкото бъдеще, със звучни имена и колоритни прякори. На село е така – чужд си, докато не ти лепнат прякор. Сдобиеш ли се с..

публикувано на 21.06.24 в 15:00
Дипломиране ГПЧЕ и СУ

Зрелостници във Видин получиха дипломите си

Две училища във Видин изпратиха днес своите зрелостници. С тържествени церемонии бяха раздадени дипломите на дванадесетокласниците от Гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и Средно училище "Цар Симеон Велики" . Учениците поставиха финален етап от завършването на средното си образование, като се представиха успешно на..

публикувано на 20.06.24 в 18:00

Предизвикателствата при изграждането на система за възобновяема енергия до 30 kW

Въпреки че процедурата за производството на възобновяема енергия до 20 kW за собствено потребление е улеснена, има редица условия, които гражданите трябва да имат предвид при планирането. Процедурата за инсталации до 30 kW, също представлява интерес за еднофамилни, многофамилни сгради и малки обекти, особено с възможността за изкупуване на..

публикувано на 20.06.24 в 15:57

Врачанска двойка ще се венчае по стар български обичай

Млада двойка от Враца ще се венчае по стара българска традиция, пресъздавайки автентичната Северняшка сватба. Теодора Тодорова и Михаел Йорданов ще си кажат заветното "да" на 30 юни във Врачанския Балкан. Самата сватба ще е част от програмата на Националния фолклорен събор "Леденика" и ще се проведе в едноименната местност. Бъдещите младоженци са..

публикувано на 20.06.24 в 15:50