Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват 49-те Празници на културата "Мездра-май"

Община Мездра кани жителите и гостите на общината на официалното откриване на 49-ите Празници на културата "Мездра-май". То ще се състои тази вечер преди концертните прояви на площад "България" в гр. Мездра.


От 19:30 часа концерт на градския площад ще изнесе популярна врачанска рок група "Four Play Gang" , а от 21:00 часа на сцената ще се изявят Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" (Иван Лечев, Стоян Янкулов-Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко). 


По публикацията работи: Катя Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Акция на МВР, Пожарна, ГЗ в с.Сланотрън

Снимката на 30 май 2024 година

В идинското село Сланотрън  остана блокирано  от множество служебни автомобили и служители на МВР, заради с пециализирана полицейска операция на няколко структури на МВР . Претърсени са различни адреси и  са открити боеприпаси. Е вакуирани са живеещите в някои от къщите. Акцията е планирана и е била по сигнал за извършване на незаконни..

публикувано на 30.05.24 в 18:10

Първи случай на лаймска болест в област Монтана

Първи случай на лаймска болест в област Монтана регистрира Регионалната здравна инспекция. Пациентът се лекува в болница. Лаймската болест се причинява от ухапване от кърлеж. Влажното и топло време е благоприятно за развитието им, съобщи Елена Тодорова , главен инспектор дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ "Случаят е при жена на 40..

публикувано на 30.05.24 в 17:12

Нова услуга за урнополагане предлага обредният дом във Видин

Нова услуга за урнополагане ще се предлага в новия гробищен парк във Видин. Услугата бе представена на   обществено обсъждане на Проект за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Видин. Услугата е обновление и необходимост, каза  Пролетка Велкова , директор на..

публикувано на 30.05.24 в 16:27
враца поделение

Военното формирование във Враца отварят врати за 1 юни

По повод Международния ден на детето – 1 юни, военни формирования от Българската армия ще отворят врати за посетители, съобщават от пресцентъра на министерството на отбраната. На 31 май от 10.00 ч. до 15.00 ч. военното формирование от Сухопътните войски във Враца ще посрещне всички желаещи да се запознаят отблизо с военната професия,..

публикувано на 30.05.24 в 16:04
Никола Петров ще е диригент на оперната гала във Враца

С "Оперна гала" завършва младежкият музикален форум във Враца

С арии, дуети и ансамбли из популярни опери завършва утре 38-ият Международен младежки музикален форум във Враца. Ще звучат подбрани шедьоври, представени от млади изпълнители, каза директорът на Симфониета -  Враца Христо Павлов. "Ще закрием с една оперна гала. Млади солисти, певци, всякакви гласове. Не просто всеки ще изпълни по нещо, а са в..

публикувано на 30.05.24 в 15:55

Редовно заседание на Общински съвет-Мездра

За редовното си майско заседание се събират общинските съветници в Мездра.  Проекта за дневен ред включва 17 точки. Общинските съветници ще трябва да приемат размера на основните месечни възнаграждения на кмета на Община Мездра и кметовете на  кметства в общината, ще обсъдят и приемат решението на Комисията, одобрила проектите по Програма  „Малки..

публикувано на 30.05.24 в 15:00

Акция на МВР блокира село Сланотрън

Специализирана полицейска операция на няколко структури на МВР, под ръководството на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), се провежда на територията на област Видин, съобщиха източници на Радио Видин. Това е причината видинското село Сланотрън да е блокирано от сутринта.  В селото са разположени множество служебни автомобили..

публикувано на 30.05.24 в 15:00