Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена от Видин се оплака от шофьор на автобус

Снимка: Радио ВИДИН



Шофьор на автобус по междуградската линия Видин-София е демонстрирал грубо поведение и неуважение към пасажерите. За това ни сигнализира Кристи Иванова, която пътува от Видин за София с детето си, с надеждата да е последният потърпевш.

Кристи е от Видин, но от няколко години живее в Стара Загора. Често пътува между двата града, като използва услугите на един от големите автобусни превозвачи в Северозапада. 

Преди няколко дни й се налага отново да пътува със сина си. Споделя, че до момента никога не е попадала на грубо отношение от страна на шофьорите. 

"На идване човекът беше много разбран, имаше си нормална температура в автобуса, той въобще не се е правил на интересен, тих е бил.."

На тръгване от Видин за София обаче пътуването преминава по доста по-различен начин.

"Аз отидох с триколката на детето и той, както си пушеше цигарата с неговия приятел, започна да ми се кара за това, че искам да сложа триколката в багажното. Помоли ме да я сгъна, но му казах, че няма как да се събере. Обясних му, че върху нея ще си сложа куфара, защото той беше ръчен багаж. Той продължи да си мърмори... Влезнахме, настанихме се и жената, която проверяваше билетите, влизайки, отбеляза, че не може да се диша в автобуса, но ни каза, че шофьорът ще пусне климатика след като потегли... Предварително автобусът не е работил. Запали го непосредствено преди да тръгнем..."

По думите на Кристи след качването им в автобуса започва и същинският кошмар. Не само за тях, но и за всички пътуващи. 

"Веднага си пусна радиото човекът, в 5:00 часа сутринта, когато всички се надяват да подремнат малко. След потеглянето неговият приятел отиде отпред при него и започнаха да обсъждат хората и багажа им. От пътуващите всеки започна да се оплаква. Мислехме си, че като загрее автобуса, ще пусне и климатика, но не. Минахме вече Арчар, а вътре не се дишаше. Детето ми беше вир вода. Всички бяхме вир вода. Малкият плачеше, беше неспокоен. Отделно хората около мен се възмущаваха и негодуваха, но българска му работа- чакат си някой да отиде и да каже. Нужно ли беше аз, от средата на автобуса, по време на път, да си държа детето и да ида отпред до шофьора? Извиних му се и го попитах няма ли да пусне климатика, защото все пак има малко дете, а и хората, които пътуват са си платили за едни нормални условия на път... Той каза, че ще го пусне, но още докато се връщах, беше започнал да мърмори, как на някой все му е крив пътя и обсъждаха това с неговия приятел... Пусна климатика на максимална степен. Не се чуваше двигателя на автобуса. Духаше леденостудено, а трябваше да го пусне нормално. Ние измръзнахме..."

Вследствие на рязката промяна на температурата в автобуса, синът на Кристи, още преди да пристигнат в Стара Загора, започва да изпитва физически дискомфорт. Майката смята, че е временно и заради климатизацията, но в малките часове на нощта се налага детето да бъде отведено в спешен кабинет заради 40-градусовата температура, която семейството не може да смъкне с лекарства. 

"Като се прикачихме на следващия автобус, детето вече беше кисело, имаше му нещо, постоянно се въртеше. Аз нямах в себе си "Нурофен" или друго, че да му дам профилактично и щом се прибрахме, той беше много отпаднал. Не можеше да заспи, въртеше се. В един момент просто вдигна много висока температура. Пипнах го, той вреше... Веднага отидохме в дежурния кабинет, където ни изписаха и лекарства... Няма друго нещо, което да го е разболяло. Сигурна съм. Не се е доближавало до други деца и изобщо не е имало никакъв достъп до болни хора..."

Потърсихме и собственика на транспортната фирма. Той не пожела да бъде записан, но коментира, че към въпросния шофьор не веднъж са подавани оплаквания и неведнъж е бил санкциониран заради нарушения. Поради липса на кадри обаче, освен парични санкции, не се предприема нещо по-сериозно, като например отстраняване от длъжност на лицето. 

Чрез Радио Видин собственикът на фирмата поднесе извиненията си към майката и подчерта, че заради отношението си, шофьорът ще бъде санкциониран за пореден път, но това, по думите му, не е гаранция за нормализиране на отношението му към пътниците и занапред. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Румяна Димитрова, имиджов консултант

Модата и възрастта: Стилни съвети за всяка житейска фаза

Модата е универсален език, който всеки човек може да използва, за да изрази себе си. Независимо от възрастта, стилът и облеклото могат да отразят личността и жизнените ни фази. В днешното издание на "Модни лабиринти"  ще разгледаме темата как модата се променя и адаптира спрямо различните етапи от живота ни.  Например тийнейджърите често търсят..

публикувано на 12.08.24 в 16:30

Видин се готви за панаир

На 23 август се открива  Видинският панаир . Според съобщението на Общината това издание на изложението ще предложи голямо разнообразие от изделия и хранителни продукти на занаятчии, производители и фирми от България и чужбина, различни демонстрации и дискусии, атракциони и забавления за малки и големи и съпътстваща концертна програма с участието на..

публикувано на 12.08.24 в 14:30
Счупени елементи по детските съоръжения има на площадките в центъра на града.

Детски площадки във Видин са в лошо състояние

Сигнали за изпочупени детски площадки във Видин продължават да постъпват в Радио ВИДИН. Родители негодуват, защото много от местата за игра в града са в лошо състояние поради липсата на редовна поддръжка и обновяване. Износените и повредени съоръжения не са безопасни за децата. Недостатъчно осветление, неподходящите настилки и липсата на..

публикувано на 12.08.24 в 14:30

Нов автобус ще обслужва линията Оряхово-София

До края на месеца общинската транспортна фирма в Оряхово ще пусне в движение нов модерен автобус по линията, която свързва крайдунавския град със София. Преди година и половина оряховската управа взе в свои ръце междуградския транспорт, след като районът остана откъснат от другата част на страната, без обществен превоз до областния център във Враца..

публикувано на 12.08.24 в 13:00

Семейство от Кула стана жертва на обир в Унгария

Зорница Лалова от град Кула , заедно със съпруга си, са станали жертва на кражба на парична сума в Унгария . Те пътували за Западна Европа с цел покупка на лек автомобил. Обирът е станал от неизвестни извършители през нощта, буквално за секунди, разказва жената.  "2.30 часа през нощта стана кражбата на петия паркинг. Спряхме малко да..

публикувано на 12.08.24 в 11:09

Чудното в чудесата на Божия Син

В седмата неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание към безспирните и безгранични Божии милости, благодеянията и чудесата, които Бог ни изпраща и дарява. "Велик е нашият Бог, който твори чудеса; и никога разказите за неговите чудеса нямат свършване. Няма очи, които да са видели всички тези чудеса; нито има език,..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Нова организация в Мездра подкрепя младото поколение в града

Нова младежка организация е сформирана в Мездра . "БУМ" ("Будни Устремени Мездренчани")   е екип от млади и амбициозни хора с различни професии. Един от основатели на "БУМ" е Цветослава Тодорова. Тя живее в китно село близо до град Мездра. Завършила е бакалавър "Книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския..

публикувано на 09.08.24 в 14:35