Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 5400 кутии цигари задържани на Дунав мост 2

Снимка: Агенция Митници

5397кутии с цигари са задържали митнически инспектори в района на ГКПП Дунав мост 2 -Видин-Калафат, съобщават от  Агенция "Митници". 

На 25.07.2023 г. около 13:00 часа митнически служители спират за щателна митническа проверка товарен автомобил, пътуващ за Западна Европа. При проверката инспекторите откриват 10 кашона, пълни със стекове с цигари, облепени с валиден български акцизен бандерол. Водачът е заявил, че цигарите са негови и ги носи за приятели. 

Общото открито и задържано количество тютюневи изделия е 107 940 къса цигари, а на водача на товарния автомобил е съставен акт за установяване на административно нарушение.

По публикацията работи: Йорданка Герасимова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отпускат над 3 млн. лева на Борован

Кметът на община Борован Иван Костовски подписа поредните споразумения с Министерство на регионалното развитие и благоустройството.  Средствата са за финансиране на приоритетните общински проекти на стойност 3 300 000 лв. С тях ще бъдат асфалтирани улици и обновен парк на територията на общината.  За рехабилитация ще отидат 2.8 млн. лв. Нов асфалт ще..

публикувано на 01.08.24 в 13:23

Допълнителни забрани заради чума по дребните преживни животни

Заради влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношение на заболяването чума по дребните преживни животни, със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), се въвеждат допълнителни мерки за предотвратяване на разпространението на болестта на територията на Република България. Със заповед е..

публикувано на 01.08.24 в 12:20

Двама се сбиха заради засичане на пътя за Петрохан

Районното управление в Берковица изяснява случай на хулиганска проява на път II-81. Постъпил е сигнал за сбиване на отбивката след разклона за селата Боровци и Замфирово. Пристигналите на място полицаи установили два паркирани леки автомобила - "Мерцедес" с ямболска регистрация и "Фолксваген Пасат" със софийска регистрация. При направените разпити е..

публикувано на 01.08.24 в 11:24

57 милиона лева са усвоили Видин и Белоградчик по „Региони в растеж”

Общините Видин и Белоградчик, като бенефициенти по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 (ОПРР), са реализирали 23 проекта на обща стойност 57 017 211.12 лева, съобщиха от Областния информационен център. Инвестициите са в градското благоустройство, енергийната ефективност на публични и частни сгради, културно-исторически обекти,..

публикувано на 01.08.24 в 11:16

Опит за убийство разследват във Вършец

43-годишен криминално проявен врачанин е задържан за нанасяне на порезни рани с нож на трима жители на Вършец, съобщиха от полицията. Снощи е постъпил сигнал за възникнал скандал в частен дом в курортното градче. При посещение на място полицейските служители установили, че криминално проявен на 43 г. от гр. Враца отишъл в дома на 41-годишната си..

публикувано на 01.08.24 в 11:09

Пешеходец е блъснат от кола в Белоградчик

39-годишен пешеходец е със счупен крак, след като е блъснат от автомобил в Белоградчик. Пътният инцидент е станал на бул. "Съединение" около 23 часа във вторник. Автомобилът - "Фолксваген" с монтанска регистрация, е управляван от 64-годишен водач. Причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост, уточняват от полицията. По случая в..

публикувано на 01.08.24 в 11:04

Награждават победителите в конкурс за сонети във Вършец

Във Вършец днес награждават победителите в конкурса „Лъчезар Станчев за поезия и сонет". 50 творби от страната и чужбина участваха в седмото му издание. Конкурсът „Лъчезар Станчев за поезия и сонет" се организира от община Вършец и е подкрепен от „Фондация Лъчезар Станчев за поезия". В тазгодишното издание бяха изпратени 50 творби, оценени от жури с..

публикувано на 01.08.24 в 10:59