Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортно парти и йога във водата на плажа във Видин

| Интервю
Снимка: личен архив



"Спортно парти на Дунава" и йога във водата ще могат да потренират видинчани на  2 септември. Земноводната тренировка, както самите организатори я наричат, включва упражнения на брега - една по-силова и енергична тренировка, наречена Power Pupms и една водна тренировка- йога на SUP/Paddle board
Съповете приличат много на сърф, но са надуваеми, по-леки, много по-лесни за използване във водата за спорт, използват се най-често за развлечение, риболов или придвижване с гребане. Могат да ги използват и деца, и възрастни, без значение от физическата им подготовка. 

Инициативата е част от поредицата спортни събития, които организира Силвана Антова, преподавател по табата, степ и денс аеробика:

"Тренировката върху водата ще бъде между йога и стречинг, ще бъде заимствано, защото баланса във водата е много по-труден...Първо страхът от водата - ние ще бъдем на плитко, няма да бъдем на дълбоко. Баланса във водата, пак казвам, е голямо предизвикателство и аз като бях за първи път на такава йога, най-трудното ми беше да се изправя в "голямо куче", която поза въобще не е трудна в йогата, но във водата всичко изглежда много различно... Тялото укрепва по-бързо, отколкото когато сме на равна повърхност. За първи път бях на водна йога на морето преди три години."

Гост-треньор на спортното събитие ще бъде Борис Недялков - познат на видинчани като състезател по кану-каяк с изключително високи постижения в този спорт - 30 пъти шампион на България, печели 6-то място на европейско първенство и 9-то на световно. Днес Борис продължава да спортува активно и е сред малкото, престрашили се да посещават тренировки по аеробика и табата:

"Видях какво прави тя, много ми харесват нещата, които прави и така по взаимна инициатива...подсказах ѝ, че има възможност да направим тренировка на сърфове и стигнахме до общата идея да направим нещо съвместно, като с моя спортен бекраунд имам, реших да направя една тренировка тип Power Pupms - тренировка която се прави на сухо, тя е тренировка, в която участва цялото тяло, много зареждаща и подготвяща те след това за една релаксираща йога във водата."  

Началото на "Спортното парти край Дунава" е от 9 часа и започва с Power Pupms тренировката с Борис Недялков, след което следва и тренировка във водата със Силвана Антова. Първата група е от 10 часа, а втората от 11 часа. Мястото е градския плаж.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48

За 34-ти път в Белоградчик организират изкачване на връх Миджур

Иван Трифонов е организатор на изкачването на връх Миджур , което тази година ще бъде на 27 юли . Всяка година се провежда последната събота на юли и е включено в туристическия календар на страната. През първата седмица на август пък е покоряването на върха, организирано от видинското туристическо дружество. Според Трифонов това разминаване е..

публикувано на 11.07.24 в 15:31

40 години по-късно: Отново филми под открито небе в Ново село

Лятното кино в Ново село отново отваря врати след 40-годишно прекъсване. Инициативата за това е на група млади хора, свързани с Ново село, които създават сдружението "Киногледка" и си поставят за цел първо в дунавското село, а после и на други места във Видинско да бъдат възстановени прожекциите под открито небе. Идеята им е да бъдат представяни..

публикувано на 11.07.24 в 14:00

Археолози проучват Триумфалната зала в пещерата Магура

Археолози продължават проучванията в най-северната част на Триумфалната зала в пещерата Магура , които започнаха от миналата година. Задачата е да установят хронологията на обитаване на тази част от пещерата, каза д-р Ваня Ставрева от Регионалния исторически музей във Видин.  "Поставили сме си като една амбициозна цел, ако можем да..

публикувано на 11.07.24 в 10:25

В "Музикална зона" на 11 юли 2024 слушаме духови оркестри – 1 част

Голяма част от хората обичат духовата музика. Тя е изключително разнообразна, като в нея дори най-взискателните вкусове могат да удовлетворят своите изисквания. Стилово е балканска, британска, фанфарна, Ню Орлиънс, хип-хоп, фънк, полинезийска, занзибарска. Има състезателни и фестивални духови оркестри. Много от тях изпълняват класическа, народна,..

публикувано на 11.07.24 в 09:00